Кој е подобар готвач, мажот или жената?

Член од
9 април 2011
Мислења
814
Поени од реакции
1.055
Треба да се жените , оти готват за одприлика 90% од светот.
А тоа што мажите се главни готвачи во скоро сите ресторани , е до можноста да се издржи напорот и способноста да бидат доволно откачени да експериментираат на живи луге!
Жените готват бидејќи тоа им доаѓа како некоја обврска, и ако готват 90 % од жените не значи дека се подобри. мада има доста добри жени готвачи, а мажите кои готват готват од љубов и се внесуваат во готвењето и затоа и се подобри готвачи. Општо земено мажите не се многу интересираат за некои работи, ама кога ќе се намерат на некоја работа и ќе одлучат да го направат тоа тие ќе ја извршат најдобро што е можно. Исто така рестотаните кои имаат највеќе Мишелин ѕвездички се водени од мажи.

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
Мажите се подобри готвачи него ли жените :) скоро секогаш главните готвачи на рестораните се мажи

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
кај мене во куќа дефинитивно мажот! али затоа ја како добро мијам тањири :P

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
podobro gotvi onoj koj ima pogolem um. za sekoja rabota za da se napravi kako shto treba, treba da se ima znaenj. ( imaat luge shto meshaat se i seshto, po nivnin vkus, no zgotvenoto e bez vrska ) i ottuka proizleguva deka ne samo shto treba znaenje duri treba i iskustvo. zastoto za da zgotvish neshto ubavo, treba da gi poznavash vkusovite, koj vkus so shto odi. ( ova znaci deka imaat zeni shto gotvat dobro, a i mazi isto taka ). pozdrav. pozdrav.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Mazot e najdobar gotvac :D eve dens pravev vakvi peceni kompiri na shvedski nacin toa bese doblest za mene azadovolstvo za drugite najubavo nesto do sega so sum napravil....

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Судејќи по натпреварот во готвење кој веќе околу 27 недели се одвива на форумот, може да заклучиме дека жените се каде, каде подобри готвачки, а мажите генерално се измамници. Досега тројца мажи, фатени како се фалат со туѓо перје. :) Жена ниту една, сите поштено си готват и си тепаат. ;) Поздрав до моите драги колегињици готвачици од гурманско катче. :P

Kajgana Shop

На врв Bottom