Кој е подобар готвач, мажот или жената?

А по дома како стојат работите? :)

Да ти кажам искрено од дедо ми и баба ми генерација беше само она готвачка. Мајка ми и татко ми 70% - 30%, а и ја со чупето го држам отприлика тој процент. Зависи и од човекот, ја имам мерак али многу помалце време за готвење, посебно месо.

И мене поубаво ми е јадењето маж ми кој ќе ми го зготви само што тоа ретко се случува :icon_lol:.

Од друг аспект темава е глупава, готвењето е индивидуална работа, некој знае да ги искомбинира работите (кои на повеќето од нас нема ни да ни текнат), некој друг и рецепт да му дадеш ништо нема да направи. Но, сето тоа нема врска со полот, така што муабетов оди во вода.:ROFLMAO:

Мажите генерално се подобри готвачи баш заради тоа што не готват секојдневно, така да кога ќе се решат да спремат нешто се посветуваат целосно, додека жената го смета готвењето како рутина дури и некогаш како обврска која само и создава дополнителна главоболка.
-Че
највистинит коментар од цела тема

ова ко во прво одделение шо не прашуваја кој се попаметни машките или женските.. абе глупости, 21 век е, ако стварно мислите дека можи да се прај поделба по полој за вакви работи тогаш тешко вас

Татко ми готви подобро од мајка ми но имаме взаемен договор да не го признаваме тоа за да не се налути :)
Дури и јас некои работи ги правам подобро од нејзе (варен ориз и некои јадења што бараат поише креативност)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom