Наведени премалку спортови...
доста популарна е и одбојката како и оние боречките вештини (џудо, карате, џит-кун до и тн...) а може да се спомнат и тенис, пливање и др.....
п.с. ке гласам за кошарка
Зошто каратето.
Тренирам 14 можда и више години и пред десетина години немаше ни 10/15 клубови.
Сега во една населба има прку 4/5 клубови.
Кога идам на некој натпревар салите се толку полни што едноставно човек неможе да дише...
Фудбалот е можеби пред каратето популарно и затоа е останато во глава дека е најпопуларно...
Според мене, најгледан спорт во Македонија е фудбалот, а ние сме најдобри во ракомет, додека пак најиграни спортови кај нас се кошарка, фудбал и одбојка, па затоа тешко е да се одлучиш кој е најпопуларен спорт во нашата држава, ама јас сепак мислам дека тоа е фудбалот toeto
Па сега домашниот ракомет не е многу гледан пред тв а репрезентација да и тоа добри успеси кошарката домашната лига премногу гледеана а репрезентацијата помалце фудбалот репреззетацијата повеке а домашната лига помалце според мене оваа е ситуацијата.
Alooo, za tie sto ne se informirani, makedonskata seniorska reprezentacija vo odbojka bese vo 16te najdobri reprezentacii vo svetot ( 1998-9 god ). Gi znaete uspehot na Rabotnicki Fersped ovaa godina. Sega vo drugata godina Rabotnicki Fersped i Makedonija GIO ke igraat vo balkanskata liga, sto znaci moze da ocekuvame zasiluvanja i uste mnogu uspesi. Za da ne bide se zaludno se pogrizija i kadetskata i mladinskata reprezentacija. Vo 2005 bevme 4to mesto mladinci a 2ro mesto kadeti ( balkanski sampionat ili taka nesto ) sto ne e mal uspeh ako znaeme deka igravme so edna Srbija, Bugarija, Grcija, Turcija koi seuste se velesili vo svetskata odbojka.
Moze nekoj da me informira za uspesite na KOSARKATA i na RAKOMETOT ( osven klubot na kometal koj prekrasno ja pretstavi Makedonija ... ) ... Za fudbalot ne mi se ni zboruva Ne mozeme da ja pobedime albanija
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.