Кој е најпопуларен спорт во Македонија?

Најпопуларен спорт кај нас?

• Вкупно гласачи
    251
Член од
2 мај 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Наведени премалку спортови...
доста популарна е и одбојката како и оние боречките вештини (џудо, карате, џит-кун до и тн...) а може да се спомнат и тенис, пливање и др.....
п.с. ке гласам за кошарка

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
двоумење мегу фудбалот и каратето.

Зошто каратето.
Тренирам 14 можда и више години и пред десетина години немаше ни 10/15 клубови.
Сега во една населба има прку 4/5 клубови.
Кога идам на некој натпревар салите се толку полни што едноставно човек неможе да дише...

Фудбалот е можеби пред каратето популарно и затоа е останато во глава дека е најпопуларно...

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Гласав за Кошарка и мислам дека е најпопуларенto e to

Г

Грејвдигер

Гостин
Billa Bong напиша:
Гласав за Кошарка и мислам дека е најпопуларенto e to
Нормално дека е кошарката... Кошарката била, е, и ке биде најпопулерен спорт во Македонија :) :)

Член од
14 април 2007
Мислења
48
Поени од реакции
2
Tenis>tenis>tenis>>tenis>tenis>tenis>tenis>tenis>tenis>tenis>tenis

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
Ракометот дефинитивно! .......само навратетесе наназад и ке видите скоро секој поголем успех што го имала Македонија е во Ракомет.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Според мене, најгледан спорт во Македонија е фудбалот, а ние сме најдобри во ракомет, додека пак најиграни спортови кај нас се кошарка, фудбал и одбојка, па затоа тешко е да се одлучиш кој е најпопуларен спорт во нашата држава, ама јас сепак мислам дека тоа е фудбалот toeto

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Fudbalot, kako i sekade niz svetot :)

Пики

amazing happens
Член од
10 март 2007
Мислења
1.923
Поени од реакции
37
И јас мислам дека фудбалот е најпопуларен спорт во Македонија,а доколку зборуваме за успеси убедливо најголеми успеси имаме во ракометот

iLe

Prototype
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.400
Поени од реакции
30
Па сега домашниот ракомет не е многу гледан пред тв а репрезентација да и тоа добри успеси кошарката домашната лига премногу гледеана а репрезентацијата помалце фудбалот репреззетацијата повеке а домашната лига помалце според мене оваа е ситуацијата.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Alooo, za tie sto ne se informirani, makedonskata seniorska reprezentacija vo odbojka bese vo 16te najdobri reprezentacii vo svetot ( 1998-9 god ). Gi znaete uspehot na Rabotnicki Fersped ovaa godina. Sega vo drugata godina Rabotnicki Fersped i Makedonija GIO ke igraat vo balkanskata liga, sto znaci moze da ocekuvame zasiluvanja i uste mnogu uspesi. Za da ne bide se zaludno se pogrizija i kadetskata i mladinskata reprezentacija. Vo 2005 bevme 4to mesto mladinci a 2ro mesto kadeti ( balkanski sampionat ili taka nesto ) sto ne e mal uspeh ako znaeme deka igravme so edna Srbija, Bugarija, Grcija, Turcija koi seuste se velesili vo svetskata odbojka.

Moze nekoj da me informira za uspesite na KOSARKATA i na RAKOMETOT ( osven klubot na kometal koj prekrasno ja pretstavi Makedonija ... ) ... Za fudbalot ne mi se ni zboruva :) Ne mozeme da ja pobedime albanija :P

Г

Гоццццце

Гостин
Ацид, одбојката да не си ја заборавил?

Kajgana Shop

На врв Bottom