Кој е најпопуларен спорт во Македонија?

Најпопуларен спорт кај нас?

• Вкупно гласачи
    251

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
тука така се и фудбалот и ракометот.. ама гласав за ракометот само затоа што најголеми успеси на тоа поле во спортот постигнуваме..

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Јас незнам од кај испадна дека фудбалот е најпопуларен. Вркса немам фудбал. Ниеден асален играч немаме освен Пандев а и тој ја грее клупата.

Ракомет сме имале и ке имаме и дефинитивно ракометот е најпопуларен икао самојас гласав за кошарката, пошто цел живот ја следам

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.510
Јузер (и другите фудбалски фанови), не ми зборете за тоа колку е гледан фудбалот за време на светско првенство. Прашањето е кој е најпопуларен спорт во Македонија.
Сега може ќе кажеш "па и во Македонија сите гледаат светско во фудбал", ама што да гледаат друго во лето кога нема ништо интересно? Нормално дека тогаш ќе гледаат некој настан што се одржува на секои 4 години!
За разлика од фудбалот, во ракометот секоја година има некое важно натпреварување, значи 1 година светско, другата европско.

Член од
10 мај 2005
Мислења
529
Поени од реакции
14
Да Acid, но и во светски рамки фудбалот е попопуларен и дефинитивно погледан од ракометот.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.510
SpAcE_c0wb0y напиша:
Да Acid, но и во светски рамки фудбалот е попопуларен и дефинитивно погледан од ракометот.
А ти го читаш името на темата? :roll:

StenmarC

Скијач
Член од
24 март 2005
Мислења
2.179
Поени од реакции
50
А да се обидам јас да ви го доловам тоа што сака Ацид да ви го каже???

Мислите дека во земја како Кенија или Етиопија, попопуларен е фудбалот од атлетиката???

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Ме мрзи да пишувам и ке се обидам на кратко

Кога Мзт играше во Еврокуповите и кога имаше успеси, тогаш дефинитивно најпопуларен спорт беше кошарката, затоашто тогаш почнаа да тенираат многу деца. Кошарката беше во експанзија, но тие времиња поминаа. Сега дојдоа времињата на ракометот. Кога бев да во Кале, и кога видов колку девојчиња се пријавиле за ан тренинг во Кометал останав запрепастен. Јас мислев дека не ни имаме толку девојчиња.

Неможе никако фудбалот да биде најпопуларен, кога посетеноста на стадионите е мизерна, кога немаме никаков успех, кога се местат утакмици. Далеку сме од земја во која е најпопуларен спорт фудбалот.

Еден другар мој ќе го цитирам: Кај се родив во единствената земја која нема фудбал. Убаво вика!

Член од
2 март 2005
Мислења
499
Поени од реакции
1
neznam ...predpostavuvam deka e rakomet

Член од
2 март 2005
Мислења
499
Поени од реакции
1
POGODIFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF

Член од
24 мај 2005
Мислења
957
Поени од реакции
16
Најдобар спорт е пишувањево по форумов

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.510
MSV(support) напиша:
Најдобар спорт е пишувањево по форумов
Мислиш дека е попопуларен од кантер страјк? :wink:

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
mislam deka fudbalot e najpopularen kaj nas ama toa ne znaci deka sme najdobri vo fudbal...we suck :? a ja se nadevam deka skateboarding-ot ke se popularizira poveke ovde...

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Па како што кажаа сите дека во ракометот имаме најголеми успеси и дека е најпопуларен спорт во Македонија и јас го делам истото мислење и гласав Ракомет.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.510
Goddess of Chaos напиша:
mislam deka fudbalot e najpopularen kaj nas ama toa ne znaci deka sme najdobri vo fudbal...we suck :? a ja se nadevam deka skateboarding-ot ke se popularizira poveke ovde...
Добро, темава е за популарност на спортот.
Дека сме дрва во секој спорт, а особено во фудбал - тоа е факт. Него ти зошто мислиш дека фудбалот е најпопуларен? Па скоро никогаш нема ни преноси од првите кола во европските лиги кога настапува некој наш фудбалски тим. Затоа пак кога играат нашите ракометни шампиони - секогаш има.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Acid напиша:
Goddess of Chaos напиша:
Добро, темава е за популарност на спортот.
Дека сме дрва во секој спорт, а особено во фудбал - тоа е факт. Него ти зошто мислиш дека фудбалот е најпопуларен? Па скоро никогаш нема ни преноси од првите кола во европските лиги кога настапува некој наш фудбалски тим. Затоа пак кога играат нашите ракометни шампиони - секогаш има.
abe da,ama eve ajde da ne gi smetame nastapite na nasite fudbalski timovi,znaeme kako tuka odat rabotite,edno se prenesuva,edno ne i na nikoj ne mu vazno.na primer decava pa i postarite bezdelnici se site zagreani za fudbalov.se igra kaj ke se najde,ima tepacki za koj ke pobedi,pravat klubovi,koga ima prenos na fudbal site se vrzani pred televizorot so pivceto...barem ovde kaj mene e taka.prisustvoto na rakometot se zabelezuva ama sepak e pobledo.a sto pati sme podobri vo rakomet nego li fudbal.

Kajgana Shop

На врв Bottom