Имам другарче што држи теретана. И тој кажуваше дека Аминокиселините не биле добри и здрави. Ако те лажам јас тебе, тој ме лаже мене. Јас тоа не го измислувам другар.
--- надополнето: 22 декември 2011 во 11:08 ---
Иначе знам дека Аминокиселините се хемија.
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL...
Ај малце едукација
протеините шо ги внесуваш од храната ( сирење , пилешко , јогург итн ) , коа улезат у желуднико и тенкото црево се разградуваат на нивните градливи состојки , тако звани АМИНОКИСЕЛИНИ !
Аминокиселините ги градат протеините , исти курац е дали јадеш стек или пиеш анимо ...
Разликата е во ресорпцијата , аминото од храната му треба подолго време да се разгради во гастроинтестиналниот систем , шо што му се усповура времето за кое тие анимокиселиниќебидат транспортирани до мускулното ткиво , кај шо се дешава одбратен процес и се добиват молекули на протеини. А Аминото шо го пиеме , иде директ у крвотокот, пошто влегува готово у ГИС и не мора да се разложува , иде до мускулите побрзо и затоа коа видеш некој шо пие протеини или анимо или било шо има повече ефект од оној кој зобе само стекови . Многу е важно анино киселините да бидеат внесени во мускулното ткиво што е можно побрзо со цел да се има поголем ефект.
Иначе само 3 есенцијални амино ти требат за градење мускули и севикат BCAA ( Branc Chain Amino Acids): валин , леуцин и изолеуцин.
Надевам се дека е појасно
--- надополнето: 22 декември 2011 во 11:52 ---
Внимателно ги разгледав вашите мислења и делумно се сите во право. Здравиот начин на слабеење е најдобар, меѓутоа има и други природни додатоци кои помагаат во слабеењето. Јас лично имам искуство со кафето Вита Голд. Едноставно само го заменив турското со ова кафе и го пијам бидејќи има природни состојки во него а плус ми помогна да симнам 8кг
Ви посакувам и на вас успех
А реклама да не праеш случајно ?