Кој е најздрав начин на слабеење?

Член од
9 ноември 2011
Мислења
15
Поени од реакции
1
Јаже+стомачни+вратило+склекови.
И едно тегче за бицепс и трицепс.
И амино како додаток.
За 6 месеци треба резултати.
тебе ти успеа, или уште го правиш тоа ама резултатите се скоро никакви? Сите што го пробале тој рецепт само се шират и после тоа стануваат некој вид на топки. Без намалување на храна, или барем да го смениш видот на храна ништо не праиш.. Џабе ти се амино..

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
jas uspeav so slim line 27kg da simnam za 3x36 soft gel kapsuli(108dena), pravev analizi na krv, mokraca i izmet, se bese vo najdobar red. Od 18 juli do sega, vrativ samo 2-3kg i nisto poveke, stariot apetit ne mi se vrati i so zdravje da cuknam u drvo nemam gajle. Zosto gi zabranija ne znam, vo Srbija seuste se koristat.

Член од
22 декември 2011
Мислења
15
Поени од реакции
3
Внимателно ги разгледав вашите мислења и делумно се сите во право. Здравиот начин на слабеење е најдобар, меѓутоа има и други природни додатоци кои помагаат во слабеењето. Јас лично имам искуство со кафето Вита Голд. Едноставно само го заменив турското со ова кафе и го пијам бидејќи има природни состојки во него а плус ми помогна да симнам 8кг:) Ви посакувам и на вас успех:)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Нездрав начин за слабеење според мене се Аминокиселините. А најздрав начин е само вежбање, склекови, стомачни итн и повеќе вода во летниот период. А зимски период би препорачал зелен чај.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Нездрав начин за слабеење според мене се Аминокиселините. А најздрав начин е само вежбање, склекови, стомачни итн и повеќе вода во летниот период. А зимски период би препорачал зелен чај.
Пиши дали си нормален, и дали воопшто имаш познавање од што се тоа амино киселини?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Пиши дали си нормален, и дали воопшто имаш познавање од што се тоа амино киселини?
Имам другарче што држи теретана. И тој кажуваше дека Аминокиселините не биле добри и здрави. Ако те лажам јас тебе, тој ме лаже мене. Јас тоа не го измислувам другар.
--- надополнето: 22 декември 2011 во 11:08 ---
Иначе знам дека Аминокиселините се хемија.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Имам другарче што држи теретана. И тој кажуваше дека Аминокиселините не биле добри и здрави. Ако те лажам јас тебе, тој ме лаже мене. Јас тоа не го измислувам другар.
Не гледам каква сатисфакција ти преставува да шириш дезинформации, и далеку од тоа дека некој ти кажал што се амино киселини, особено ако тој некој држи теретана.
Тоа ти е само измислена фора.
Аминокиселините ти ги внесуваш преку секојдневната исхрана, и далеку од тоа дека се штетни за било што, и не помагаат во слабеење, тие претставуваат храна за мускулот ништо повеќе.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Не гледам каква сатисфакција ти преставува да шириш дезинформации, и далеку од тоа дека некој ти кажал што се амино киселини, особено ако тој некој држи теретана.
Тоа ти е само измислена фора.
Аминокиселините ти ги внесуваш преку секојдневната исхрана, и далеку од тоа дека се штетни за било што, и не помагаат во слабеење, тие претставуваат храна за мускулот ништо повеќе.
Епа добро, штом ти тврдиш дека е така. Значи другарот ме лаже или ни тој незнае за што служат.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL...

Ај малце едукација ;) протеините шо ги внесуваш од храната ( сирење , пилешко , јогург итн ) , коа улезат у желуднико и тенкото црево се разградуваат на нивните градливи состојки , тако звани АМИНОКИСЕЛИНИ !

Аминокиселините ги градат протеините , исти курац е дали јадеш стек или пиеш анимо ...
Разликата е во ресорпцијата , аминото од храната му треба подолго време да се разгради во гастроинтестиналниот систем , шо што му се усповура времето за кое тие анимокиселиниќебидат транспортирани до мускулното ткиво , кај шо се дешава одбратен процес и се добиват молекули на протеини. А Аминото шо го пиеме , иде директ у крвотокот, пошто влегува готово у ГИС и не мора да се разложува , иде до мускулите побрзо и затоа коа видеш некој шо пие протеини или анимо или било шо има повече ефект од оној кој зобе само стекови . Многу е важно анино киселините да бидеат внесени во мускулното ткиво што е можно побрзо со цел да се има поголем ефект.

Иначе само 3 есенцијални амино ти требат за градење мускули и севикат BCAA ( Branc Chain Amino Acids): валин , леуцин и изолеуцин.

Надевам се дека е појасно ;)
--- надополнето: 22 декември 2011 во 11:52 ---
Внимателно ги разгледав вашите мислења и делумно се сите во право. Здравиот начин на слабеење е најдобар, меѓутоа има и други природни додатоци кои помагаат во слабеењето. Јас лично имам искуство со кафето Вита Голд. Едноставно само го заменив турското со ова кафе и го пијам бидејќи има природни состојки во него а плус ми помогна да симнам 8кг:) Ви посакувам и на вас успех:)
А реклама да не праеш случајно ? :D

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
jas uspeav so slim line 27kg da simnam za 3x36 soft gel kapsuli(108dena), pravev analizi na krv, mokraca i izmet, se bese vo najdobar red. Od 18 juli do sega, vrativ samo 2-3kg i nisto poveke, stariot apetit ne mi se vrati i so zdravje da cuknam u drvo nemam gajle. Zosto gi zabranija ne znam, vo Srbija seuste se koristat.
Забранети се бидејќи содржат штетни, па дури и канцерогени супстанци. Прогуглај малку и види што пишува на интернет за Слимлајн, зошто се забранети во развиените земји и колку евтино се продаваат во другите земји. Една другарка заврши во болница ради тие апчиња. Не пијте секакви :гомце:.

Член од
22 декември 2011
Мислења
15
Поени од реакции
3
Јас си пијам Вита Голд кафе без шеќер, 2-3 на ден. И богами задоволна сум. користев и она слим лине но многу е скапо и не е толку ефективно :)))

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Јас си пијам Вита Голд кафе без шеќер, 2-3 на ден. И богами задоволна сум. користев и она слим лине но многу е скапо и не е толку ефективно :)))
Знаеме , погоре пиша , а и у последните 5 минути само постови за ВитаГолд читам .. и да знаеш , не го купувам !! :pipi:

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Забранети се бидејќи содржат штетни, па дури и канцерогени супстанци. Прогуглај малку и види што пишува на интернет за Слимлајн, зошто се забранети во развиените земји и колку евтино се продаваат во другите земји. Една другарка заврши во болница ради тие апчиња. Не пијте секакви :гомце:.
Mozebi ali kako sto gledas seto toa sto go izjavuvaa na ALfa tv bilo laga:

Dokazaa deka ne se stetni i im sledi sudenje na onie koi im predizvikaa steta. Jas seuste sum zdrav ziv da cuknam vo drvo. Mozebi nekoj sto ima problem so zdravjeto pa nemu da mu nastetat nesto, ne znam. Jas pravev vo juli komplet analiza i se mi bese odlicno. Kazaa na fejsbuk deka imalo drugi proizvodi uvezeni od kosovo so drugi seriski broevi i tie bile nesigurni.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=324959680850070&set=o.172606312773937&type=1&theater

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Mozebi ali kako sto gledas seto toa sto go izjavuvaa na ALfa tv bilo laga:

Dokazaa deka ne se stetni i im sledi sudenje na onie koi im predizvikaa steta. Jas seuste sum zdrav ziv da cuknam vo drvo. Mozebi nekoj sto ima problem so zdravjeto pa nemu da mu nastetat nesto, ne znam. Jas pravev vo juli komplet analiza i se mi bese odlicno. Kazaa na fejsbuk deka imalo drugi proizvodi uvezeni od kosovo so drugi seriski broevi i tie bile nesigurni.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=324959680850070&set=o.172606312773937&type=1&theater
Јас имам читано, ама не на мекедонски туку на странски сајтови. Мило ми е што не ти е ништо, јас само ти кажав дека знам луѓе кои имаа големи проблеми ради апчињата. Немам лично искуство.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
354
Поени од реакции
153
Здравата исхрана е најдобар начин за слабеење. Успеав да симнам 20kg за 3 месеца со промената на исхраната. Јадев еден оброк дневно којшто соодржеше месо, но без леб или компир, ориз и слично (месо и салата). Другите оброци најчесто беа салати или овошје. Единствена физичка активност ми беше пешачењето. и од време на време качување на Водно. Потоа направив крвна слика и се беше во ред. Препорачувам доколку некој успее со оваа диета, потоа да почне со теретана чисто спортски (немора како вратар во дискотека да се праи)

Kajgana Shop

На врв Bottom