- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 32
- Поени од реакции
- 1
само те поддржувамКога Хитлер ке стане комунист брат...Мое мислење е дека господ непостои и никој нема да ме убеди во спротивното!
само те поддржувамКога Хитлер ке стане комунист брат...Мое мислење е дека господ непостои и никој нема да ме убеди во спротивното!
:smir:Фаласамо те поддржувам
Па Хитлер у некој мера и бил комунист.Кога Хитлер ке стане комунист брат...Мое мислење е дека господ непостои и никој нема да ме убеди во спротивното!
Епа ако за тебе Хитлер бил комунист тогаш јас сум Џејмс Дин...а тоа дали сум верник или не јас си знам најдобро...Него проблемот е што 80% од верниците на форумов се неверници...Се надевам дека ти си прав верник и ги почитуваш сите божји заповеди, постиш за Божиќ и Велигден и сл....Па Хитлер у некој мера и бил комунист.
Значи ли тоа дека по автоматизам ти сега веруваШ?
--- надополнето ---
Ама жалното е тоа дека у дно на душа си поголем верник од повеќето од пола луѓе на форумов.
Хахах национал социјалист бил .Епа ако за тебе Хитлер бил комунист тогаш јас сум Џејмс Дин...а тоа дали сум верник или не јас си знам најдобро...Него проблемот е што 80% од верниците на форумов се неверници...Се надевам дека ти си прав верник и ги почитуваш сите божји заповеди, постиш за Божиќ и Велигден и сл....
Има 10 божји за поведи...и пак идам офтопик...од социјалист до комунист има голема разлика...и Хитлер бил НАЦИОНАЛ ФАШИСТ!Пороучи ги тие термини па ке праиме муабет!Хахах национал социјалист бил .
Па јасна работа е тоа дека тие што се прават верници се неверници поголеми од атеистите.
http://www.thetao.info/english/english.htm
Проучи го малку па може да се прави муабет после.
Инаку не почитувам ни еден божји заповед , затоа што такви нема.
Хитлер бил лидер на Национал-Социјалистичка Германска Работничка ПартијаИма 10 божји за поведи...и пак идам офтопик...од социјалист до комунист има голема разлика...и Хитлер бил НАЦИОНАЛ ФАШИСТ!Пороучи ги тие термини па ке праиме муабет!
А каде стои таа заповед дека треба да постиш за Божиќ и Велигден? На кое место во Библијата?Се надевам дека ти си прав верник и ги почитуваш сите божји заповеди, постиш за Божиќ и Велигден и сл....
Постот е востановен од Бога со заповедта дадена на првите луѓе во земниот рај - да не јадат од дрвото за познавање на доброто и злото (1. Мој. 2,17). Преку неа Бог сакал уште на самиот почеток да ги научи луѓето на послушност и воздржување.А каде стои таа заповед дека треба да постиш за Божиќ и Велигден? На кое место во Библијата?
Се надевам дека ќе ми го посочиш тоа место, бидејќи таква работа до сега не сум сретнал, дека треба да се пости за Божиќ и Велигден.
Знам дека огромно мноштво луѓе постат за тие денови (се чудам кој им заповедал тоа да го прават, баш на тие денови), но јас додека не најдам заповед од БОГА за некоја работа, не ја практикувам таа работа.
Се надевам дека ќе ми посочиш каде е тоа запишано во Библијата, за и јас да можам да го практикувам постот на тие денови. Највероватно сум го прескокнал тој дел во читањето или едноставно не сум го видел.
Со почит, Госпел.
sameМојот господ е :
Мајката природа
Gospel, не рипај и не скокај, туку погледни повниметелно и ќе видиш дека меѓу изразите „заповеди„ и „постиш„ стои знак запирка, а ти намерно ги спојуваш па испаѓа дека форумџијата Грмуш сакал да каже дека постот е одреден со некоја Божја заповед (некоја од 10-те).А каде стои таа заповед дека треба да постиш за Божиќ и Велигден? На кое место во Библијата?
Се надевам дека ќе ми го посочиш тоа место, бидејќи таква работа до сега не сум сретнал, дека треба да се пости за Божиќ и Велигден.
Знам дека огромно мноштво луѓе постат за тие денови (се чудам кој им заповедал тоа да го прават, баш на тие денови), но јас додека не најдам заповед од БОГА за некоја работа, не ја практикувам таа работа.
Се надевам дека ќе ми посочиш каде е тоа запишано во Библијата, за и јас да можам да го практикувам постот на тие денови. Највероватно сум го прескокнал тој дел во читањето или едноставно не сум го видел.
Со почит, Госпел.
Gospel брате, кажи ми, кога веќе така сакаш да ги поставуваме нештата, каде во Светото Писмо пишува дека, ако не ти се допаѓа „попот“, епископот,нивните постапки, Црквата итн. си се одметнуваш (читај се реформираш) и си отвараш своја религија по твој вкус. Бараш влакно во јајце со натегањево очигледно. Ако не ти се пости, едноставно не пости, твоја работа. Мене лично никој не ми ставил јарем со постот, јас тоа го правам од љубов со желба да Му угодам на Бога. Зошто едноставно тоа го разбираш како јарем, па никој нерекол дека постот е задолжителен, туку полезен.Постот не мора да биде одреден со некоја од 10 заповеди. Во Библијата покрај тие 10 има уште 2000 други заповеди,
кои што беа дадени од Бог и се однесуваа било на Израилот, било на сите луѓе.
Бог во Библијата ни заповедува да не се прејадуваме, бидејќи тоа е грев. Тоа не е запишано во 10 заповеди, но сепак е божја заповед.
Значи...прашањето ми беше, зошто нешто правиш, кога Бог не ти заповедал и не бара од тебе тоа да го направиш,
за да дојдеш поблиску до спасението или да му удоволиш на бог.
Зошто им се става непотребен јарем (терет) на луѓето, кога тоа никој не ни го заповедал, па ниту го бара Бог тоа од нас.