Кој е Исус Христос?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Па брат, доврши ја аналогијава со уставов.
хахахахха Брат, какви аналогии бараш?! :pos:

Којзнае шо ти се свртело в глава... арен ли си? o_O Да не ти се привидело нешто?

Што требаше да кажам, ти кажав.. не знам каква Уставна аналогија бараш?!

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
:vozbud::vozbud::pos::pos::pos:

Без навреда али...
Ти нешто се заебаваш или со сила сакаш да поставуваш имбецилни прашања? :vozbud::pos:
Па после ја вреѓам, сепак братски совет, не го запоставувај прашањево, што порано одговор, подобро.(y)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Па после ја вреѓам, сепак братски совет, не го запоставувај прашањево, што порано одговор, подобро.(y)
МИслам дека бев јасен.. не сакам да те навредам и не го сфаќај како навреда..
Но прашањето ти беше и сеуште е имбецилно...

Што сакаш да ти одговорам? Да ти филозофирам околу тоа што е Уставно право и Устав како највисок пишан акт на државата?

Но штом инсистираш еве.. (и не знам каква врска има тоа со темава, но ајде)
Прво, ако сакаш да поставиш прашање од ваква бранша, е онда. треба да знаеш дека правно земено, во уставот се определува и е загарантирано правото на наследување (нормално, зависи кој устав во било која држава, како тоа го регулира).

Така да смртта е широк поим, (филозофски, правен, биолошки), за толку кратка работа - престанок на животните функции..

Е сеа пошто спомињаш право, а со оглед да смртта е поврзана со наследувањето, онда брат имаш две правни дефиниции за тоа како настапува смртта, со престанок на работата на мозокот, или со престанок на работата на срцето....

Не знам кај ќе тера ова, но ај..

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
МИслам дека бев јасен.. не сакам да те навредам и не го сфаќај како навреда..
Но прашањето ти беше и сеуште е имбецилно...

.
Прашањето за смртта имбецилно!? :facepalm:
Најсериозното прашање околу кое се врти целата човечка агонија, за жал денес е максимално релативизирано во свеста на модерниот, хедо-техно човек.
А потрагично е во случајот со православниот Македонец, кој е колатерална штета во оваа светска стихија, бидејќи одговорот го има во своето воспитување, но не сака да го побара, туку се препушта на светската “мудрост, која пред Бог е лудост.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Прашањето за смртта имбецилно!? :facepalm:
Најсериозното прашање околу кое се врти целата човечка агонија, за жал денес е максимално релативизирано во свеста на модерниот, хедо-техно човек.
А потрагично е во случајот со православниот Македонец, кој е колатерална штета во оваа светска стихија, бидејќи одговорот го има во своето воспитување, но не сака да го побара, туку се препушта на светската “мудрост, која пред Бог е лудост.
Каква врска има смртта со Уставното право бре човече, дај не ме смеј?!:pos::pos:
И што мешаш баби и жаби?!

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Каква врска има смртта со Уставното право бре човече, дај не ме смеј?!:pos::pos:
И што мешаш баби и жаби?!
Ај, сеа, види, па те рачунам за зрел, но кога мора, ќе подобјаснам.
Мислев, додека ја величаш благосостојбата која произлегува од Уставното право се добива впечаток на човечката самодоволност т.е. се е фино организирано и сите сме среќни..., а колку ќе трае и дали го решава егзистенцијалното прашање(а вака претставно навидум го решава, во тоа е и заблудата) кое се дефокусира и маргинализира.
Читај го малку Берѓаев, полесно ќе се разбереме, без баби и жаби.:)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ај, сеа, види, па те рачунам за зрел, но кога мора, ќе подобјаснам.
Мислев, додека ја величаш благосостојбата која произлегува од Уставното право се добива впечаток на човечката самодоволност т.е. се е фино организирано и сите сме среќни..., а колку ќе трае и дали го решава егзистенцијалното прашање(а вака претставно навидум го решава, во тоа е и заблудата) се дефокусира и маргинализира.
Читај го малку Берѓаев, полесно ќе се разбереме, без баби и жаби.:)
Многу „мислиш“... а и ништо не величам.. тоа се твои зборови, и твое размислување... А не знам од кај само ти најде самодоволност кај моите (неречени) ставови за животот и смрта.. а особено за Уставното право (што веќе не го вадиш од уста)... Ако нешто такво сум рекол, де напрај копи пејст - потсети ме... па ако нешто не ти е јасно, ќе разјасниме....;)

А Николај Берѓаев, велиш а? Оној Христијански Егзистенцијалист?

Не фала - доволно ми било од него....
Пре би Бертранд Расел - од аспект на егизстенцијализмот..... ;)
А пошто чоекот бил дисидент во пост-царска Русија , Советскиот Сојуз, тогаш РСФСР, па како таков се дрзнал да критикува против колективизацијата и „механизираното општество“, па оттука, неговите критики се чисто „фантазерски“ и „мистични“ - неабре он е тој што ветува брда и долини, сметајќи дека човек треба да се врати на црквата и христијанството .... :confused:
Ако веќе би читал некој Руски дисидент, и критичар на Советскиот систем, е тоа би бил Александар Зиновјев.. ;)

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Многу „мислиш“... а и ништо не величам.. тоа се твои зборови, и твое размислување... А не знам од кај само ти најде самодоволност кај моите (неречени) ставови за животот и смрта.. а особено за Уставното право (што веќе не го вадиш од уста)... Ако нешто такво сум рекол, де напрај копи пејст - потсети ме... па ако нешто не ти е јасно, ќе разјасниме....;)

А Николај Берѓаев, велиш а? Оној Христијански Егзистенцијалист?

Не фала - доволно ми било од него....
Пре би Бертранд Расел - од аспект на егизстенцијализмот..... ;)
А пошто чоекот бил дисидент во пост-царска Русија , Советскиот Сојуз, тогаш РСФСР, па како таков се дрзнал да критикува против колективизацијата и „механизираното општество“, па оттука, неговите критики се чисто „фантазерски“ и „мистични“ - неабре он е тој што ветува брда и долини, сметајќи дека човек треба да се врати на црквата и христијанството .... :confused:
Ако веќе би читал некој Руски дисидент, и критичар на Советскиот систем, е тоа би бил Александар Зиновјев.. ;)
Се разбира може Расел, Зиновјев, Хајдегер..., но во контекст на муабетот го земав Берѓаев, кој не повикува на просто враќање во црквата, туку насочува на одговор на човечкиот начин на постоење, за кој е благо речено неразумно да не постои интерес, а Берѓаев пророчки ги предвиде современиве текови во тој правец.(y)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Се разбира може Расел, Зиновјев, Хајдегер..., но во контекст на муабетот го земав Берѓаев, кој не повикува на просто враќање во црквата, туку насочува на одговор на човечкиот начин на постоење, за кој е благо речено неразумно да не постои интерес, а Берѓаев пророчки ги предвиде современиве текови во тој правец.(y)

Ами како не пророчки... Па и Зиновјев, т.е. Маркс е сеуште актуелен, и многу одлики и нешта, за тоа како се развива светов „ги предвиделе“ (а да не зборувам па за Фуко, Лакан, Фројд и сл и сл.. )
Треба ли д речеме и да веруваме дека се тие „пророци“?

Зошто по дифолт мора да алудираш на мистика, онаму каде што навистина нема место за тоа?

Пророчки.... :facepalm:

Член од
27 август 2012
Мислења
45
Поени од реакции
28
Ами како не пророчки... Па и Зиновјев, т.е. Маркс е сеуште актуелен, и многу одлики и нешта, за тоа како се развива светов „ги предвиделе“ (а да не зборувам па за Фуко, Лакан, Фројд и сл и сл.. )

Зошто по дифолт мора да алудираш на мистика, онаму каде што навистина нема место за тоа?

Овие двајца ногу погаѓале. Ја ги читам заедно со откровението и одма ми е јасно туршијата дали ќе ми се погоди годинава.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018

Добро де, пророчки у наводници, се глеаш освен поентата, да не е сеуште страв од убедување?:D

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Овие двајца ногу погаѓале. Ја ги читам заедно со откровението и одма ми е јасно туршијата дали ќе ми се погоди годинава.
Се океј за замерката (ако може така да го сметам, можеби погрешно сум ти го сфатил коментарот), но сосема друг беше муабетот со Либериј. Така да, мислам дека малку од контекст го извади тоа со Фуко и Лакан...

Добро де, пророчки у наводници, се глеаш освен поентата, да не е сеуште страв од убедување?:D
ахххххххх... :facepalm: .. брат.. не пак ! :vozbud: :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom