Кој е Бог?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
koj e bog? shto e bog? shto ne e bog?
... bog nema ego...nema telo, nema pol...bog e princip...
...bog e bezuslovna, nepromenliva, apsolutna ljubov...
...bog e izvor na kreativnosta, na svetot na ideite...
...bog ne prepoznava grev i nikomu ne mu ja odzema radosta i srekata sto ja sozdal...
...bog ne e avtoritet, ne e kazna, ne e strav...
...bog ne vladee so karmata, ne se protivi na nashata volja...
...bog e seprisuten, bog e se...
Значи, ништо од христијанството ;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не е точно. Има и Тор, Кришна, Маниту, има Зевс, Артемида, Јупитер, Зороастер, Мазда, Брама, има Вишну - мишну и уште околу 5000 други.

Како тоа „само еден“?!?!? Жити све!
Ех Тор и Маниту, моите омилени.

Вечните ловишта:P и Загор Те Неј.

А Фантом - Дух који хода, дали он е син божји, само помлад од првиот, околу 400 години стар?:cool:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ех Тор и Маниту, моите омилени.

Вечните ловишта:P и Загор Те Неј.

А Фантом - Дух који хода, дали он е син божји, само помлад од првиот, околу 400 години стар?:cool:
Duh koji hoda e najfraerskiot od africkite bozestva, 'cause he packs a couple of nasty guns! ... Za prstenot, pa da ne zborime.
Najblisku shto sum bil do teizam ;)

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Значи, ништо од христијанството ;)
sekoja religija, pa i hristijanstvoto, samo ja ogranicuva nashata svest...bez razlika na toa sto ne nasocuva kon pozitiva, sepak gi ogranicuva nashite gledishta, ne nasocuva samo kon eden pravec, eden fokus...
isto kako i obrazovanieto, politikata, trendovite, semejnoto vospituvanje...seto toa e za nashe dobro, ili samo se lazeme?
koi sme nie?...koga ke uspeeme da go pronajdeme vistinskiot odgovor, togash ke go najdeme i odgovorot na prashanjeto koj ili sto e bog.
...a za da pronajdeme, prvo mora da barame, a ako barame samo vo eden pravec, koj ni e nametnat i ne ogranicuva, mala e verojatnosta bash tamu da ja najdeme vistinata...

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Верувам во него ама не го сметам за таков како што го прикажува црквата! По мое религијата е создадена за да има мир во светов затоа и постојат 10 завети кои нагласуваат да не се убива, лаже, краде, врши прељуба итн. За да се создаде рамнотежа во светов, замислете го светов без верување во бог нема да опстанеме, и затоа мислам дека е создадена религијата тоа е само мое мислење....И не сум атеист !

T

Tetro

Гостин
замислете го светов без верување во бог нема да опстанеме, и затоа мислам дека е создадена религијата тоа е само мое мислење....
Хмм. Најголемиот порок ни е несовесното загадување и труење на луѓето со хемиски и биолошки оружја.... Ај сега де.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
o_O Тие се дел кои што не почитуваат а замисли да ја немаше религијата секој со секој ќе се убиваше, крадеше и се најлошо !

T

Tetro

Гостин
Кај мене ја нема религијата, а познавам многу нерелигиозни луѓе, па никој од нив не убил никого досега.

Наспроти тоа, најголемите "грешници" се најчести престапници. И најголемите прељубници одат во црква секоја недела. :cenzura:

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Bog si samiot ti.
Religiite ne se sozdadeni za nikakov mir vo svetot, bas naprotiv. Ucenjata na sekoja religija posebno postavuvaat barieri megju lugjeto. Taka bilo vo stari vreminja, taka e sega. Ziveeme vo eden dosaden krug, zatvor.

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Има секакви има луѓе шо веруваат во бог а се лоши има и луѓе кои што не веруваат а се добри. Моето мислење беше дека колку толку религијата држи мир во светот !;)

T

Tetro

Гостин
Има секакви има луѓе шо веруваат во бог а се лоши има и луѓе кои што не веруваат а се добри. Моето мислење беше дека колку толку религијата држи мир во светот !;)
Те цитирам со цел да ти ја скратам можноста од изменување на постот.

На која религија мислеше?

Kajgana Shop

На врв Bottom