Кој го финансира ДПМНЕ?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Плагијатори, као и увек.....ако ако можда и ќе се научите нешто.....

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Зашто тогаш раководството на ДПМНЕ има проблеми јавно да се огради и го осуди ЉГ ??

за да не се замери со СДСМ ???? :vozbud:
Почнувам да добивам впечаток дека самиот се трудиш да го популаризираш Љубчо.

Те прашав на претходнитe теми и не ми одговори, ајде пак.

Зошто во текот на својот мандат од 4 години (2002-2004) кога СДСМ ја имаше власта, не презеде ниту еден чекор за да го затвори Георгиевски и покрај нам сите општо познатиот негов криминал, зошто?

Во одговорот лежи и целата улога на Љубчо, која тој ја имаше во ВМРО-ДПМНЕ.

И да расчистиме, во ВМРО ДПМНЕ имаш два вида на "бугарофили", по сценариото на службата, едниот се глумците,кои глумеа бугарофилство-Доста,Димитров,Линдро,Србиновски-настапуваа отворено и даваа "докази" дека ВМРО ДПМНЕ е пробугарска партија и вторите се оние кои требаа удрат "печат" дека бугараштвото е докажано со непобитни докази-кои службата ги подготвувала со години: Љубчо,Петровски и......?
Петровски не ја изврши задачата за која бил студиозно и прецизно подготвуван.
Љубчо на крај ја изврши задачата ама во еден дел ја изигра службата.
Им ги зеде парите а неговото потврдено бугарофилство-земање Бугарско државјанство-Ќе остане некорисно за службата бидејќи тој одамна не е дел на ВМРО ДПМНЕ.

Затоа многумина свесно односно во интерес на службата зборуваат како премиерот на Македонија има бугарско државјанство.

Да ти стане појасно оваа што го пишувам ке запрашаш некој постар можеби таткоти да ти објасни како може "докажани" бугараши како Димитар Димитров,Доста Димовска да дотуркаат така високо(Димитров професор на факултет,Димовска асистент) во животот во наука која е измислена и е под строга контрола на власта "МАРКСИЗАМ".

Ниту Бранко ниту цела влада на СДСМ од 2002-2006 НЕ го изнесе Љубчо на СУД а сите тоа го очекуваа од нив, меѓутоа тие го оставија да живее само за да биде walking example на “бугарофилството“ и криминалот му го простија....

Некому му одговара таквата поставеност, да се посочува ДПМНЕ со бугарофилство и да опстојува како против тежа, поради големата разочараност која ќе се појави кај Македонците со предавството на ВМРО-ДПМНЕ која важела за “најмакедонската партија“ и потоа се' би се свело... само на една опција..--> СДСМ

И доколку после ова повторно продолжиш како папагал на сите теми да се повторуваш, веќе нема што да дискутираме околу твојата тенденциозност, кристално јасна е во која насока оди.

И сега по темата :

Социјалдемократите претседателската кампањата ја истерале со туѓи пари.

За Љубомир Фрчкоски потрошиле само 148 илјади евра, а дури милион и 400 илјади евра биле донации.
СДСМ до ДИК достави и детална листа на донатори - кој колку пари одвоил од својот џеб за локалните избори. На пример, Радмила Шеќеринска донирала 101.000 денари. Градоначалниците социјалдемократите ги чинеле околу 140 илјади евра.

Единствено “независниот“ кандидат Љубе Бошкоски се уште не ја завршил својата обврска. Не дал отчет, од чии пари била финансирана неговата кампања.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=107547

Ај, бидете ми поздравени.

R

RAYTHEON23

Гостин
па најверојатно покрај граганите и по некоја фирма.....за да изгради споменик тротоарче и слично:toe:

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
гемански и италијански фондови....ете тие се реалните финансиери за десничарските кампањи во цела Европа...така да и Николче си лапна од колачот...

И вие од СДС не се замарајте со ситни цифри од 1000 евра...оти ќе ви се смеат!

:salut:
Nema vrska...nesto davaat firmi...ama najvece budgetski pari...za koi ko ce im doj kraj odat vo zatvor...
Јас не чув никаде.. за било какво одалечување, осуда. Би било уште поефектно кога матичната партија би го осудила јавно, и би повела и судски спор против него, од тајванската милијарда, до окта итн.. - Чисто за пример

и со полн респект кон тебе, можам да кажам дека си редок кој го нарекува ЉГ предавник... за другите едноставно ЉГ е ТАБУ тема, нешто за што не се сака - не се смее да се разговара.. почнувајки од Грујо - па до ХЕРОИТЕ со пиштолчиња на вода при Студентскиот сојуз

Поздрав..
Tvoe pravo da mislis deka LG e sekakov...jas mislam deka e car...
Абе Питерс ти да не си случајно Ден Дончев? Ти и брат ти Љубе сега за да грицнете дел од ВМРО-ДПМНЕ, ќе ја верглате тезата дека предавникот-лопов-бугарин стои зад финансирањето на ВМРО-ДПМНЕ?

Патетични сте, ама и прочитани ко селски буквар.

Фала богу што Грујо ве поеба и тебе и предавникот-лопов-бугарин и крлежот Оровчанец кој смени ДА, ВМРО-ДПМНЕ, ВМРО-НП, па неговата-појма неам како се викаше, а сега кај Љубе - ха ха ха , и еден куп такви лузери.
Sto mu fali na Orovcanec?
Samo budala mozi da odbie takov kadar...a ne znam dali si znael vo vmro sega pokraj tolku hirurzi...komisija za zdravstvo vodi dete od 28 g!!!...za onie od Dui barem imam razbiranje-nemaat kadar...

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
тие луѓе што се на чело на државава, на чело на ВМРО не се будали, прости, и идиоти како СДС-овците да примаат предавници и карикатури назад во партијата.
Тие луѓе што се сега на власт,да беа паметни немаше да примат комуњари у партија:helou:А за што ги примија?За да го зголемат членството:tapp:Остај тоа,туку и се со министерски фотељи ги наградија.
Почни од лидерот Гвујо,па Боцевски,Јанкуловска........Тие ли се ВМРОвци?:tapp::tapp:Се багра комуњароидна.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Nema vrska...nesto davaat firmi...ama najvece budgetski pari...za koi ko ce im doj kraj odat vo zatvor...
брат јас ти кажав од каде им се милионите за кампањите....а тоа они плус од кој пари зимаат мене не ме интересира...

на пример...иде Меркел на власт...и нормално ќе се залага и некоја земја што е во процес на изборите да ја спонзорира десничарската власт...

а тоа ти шо мислиш дека има врска или нема...тоа мене не можеш да ми го докажеш верувај,оти знам какви се залагањата на лидерите во светот и пошироко!

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Тие луѓе што се сега на власт,да беа паметни немаше да примат комуњари у партија:helou:А за што ги примија?За да го зголемат членството:tapp:Остај тоа,туку и се со министерски фотељи ги наградија.
Почни од лидерот Гвујо,па Боцевски,Јанкуловска........Тие ли се ВМРОвци?:tapp::tapp:Се багра комуњароидна.
Не се глупирај...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
А колку па се покажаа и докажаа нивните претходници?

Морам да прашам, бидејќи искрено, зарем тие претходно заслужено се нарекуваа “ВМРО“-вци?

Груевски ќе го чини многу повеќе, прибирањето на комуњарските скитници по профит.
Затоа никој не е вечен, нели?

Нема полза од македонските партии, тоа е вистината.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Не се глупирај...
Па кажи де кои се ВМРОвци у ВМРО......и знаеш што следува за навреди,така?

А колку па се покажаа и докажаа нивните претходници?

Морам да прашам, бидејќи искрено, зарем тие претходно заслужено се нарекуваа “ВМРО“-вци?

Груевски ќе го чини многу повеќе, прибирањето на комуњарските скитници по профит.
Затоа никој не е вечен, нели?

Нема полза од македонските партии, тоа е вистината.
Па искрено Брату,овие 18 години не водат само говеда и безкичмењаци.:toe:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Па кажи де кои се ВМРОвци у ВМРО......и знаеш што следува за навреди,така?
Те навредува ли тоа што така звучиш?!

Не знам како гледате на работите, дали мижете, се правите на Тошо... поима немам...

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Те навредува ли тоа што така звучиш?!

Не знам како гледате на работите, дали мижете, се правите на Тошо... поима немам...
Ајде де не се праиме на Тошо.Дај одговори ми на прашањето.

Мене ме заболе кој е во ВМРО а кој во СДСМ,затоа што сум политички неопределена.Единствено за што сум определена е МАКЕДОНИЈА.Ниедна политичка партија,не вреди колку државата.
Така да,не дозволувам некој од политичкиве партии да ми пере мозок и да ми продава м*да за бубрези,затоа што сите се исти.18 години си играат држава:tapp: и мислат само на себе,колку ќе стават во џеб.Никој не мисли на народот.:toe:
п.с.Пред да пишеш некој пост,кај што ќе сакаш да излезеш паметен,размисли за да не се изглупираш:smir:

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Мене ич не ме занима кои се ВМРО-вци, од која и партија да се луѓето се одлични, посебно Боцевски кој го сметам за голем интелект, и Груевски како вистински лидер и не не сум член на партијата, и да подобри се од минатите структури.

Ако сакаш партии кои се создадени само по колена и корени, тогаш знај дека ќе имаш и некој виран плод... а калемењето успева. Затоа ВМРО ДПМНЕ се на прав пат во моментов.

Мене ме заболе кој е во ВМРО а кој во СДСМ,затоа што сум политички неопределена.Единствено за што сум определена е МАКЕДОНИЈА.Ниедна политичка партија,не вреди колку државата.
Така да,не дозволувам некој од политичкиве партии да ми пере мозок и да ми продава м*да за бубрези,затоа што сите се исти.
п.с.Пред да пишеш некој пост,кај што ќе сакаш да излезеш паметен,размисли за да не се изглупираш:smir:
И мене ми е Македонија пред партии и пред се, во моментов треба да си будала да мислиш дека ВМРО се анти-Македонија, за разлика од СДС, и се изглупира многу затоа не барај реципроцитет...

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Se odalecuvas od temata,da ne recam of topik.
Зошто се оддалечува од тема?Па на избори немаше само ВМРО кампањи.Имаше и СДСМ.Треба да видиме колку пари потрошиле и тие :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom