Кој бенд од познатите не можете да го сварите или сметате дека е префорсиран?

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.348
Поени од реакции
5.469
Ти најверојатно ги слушаш One Direction, Backstreet Boys, Jonas Brothers и други тинерџејски групи.
За мене тие бандови се најфорсирани не знам како може да се слуша тоа да се слуша. Само се лигават ништо друго.
Не знам како може да те нервира Brian Johnson од AC/DC. Таков вокал ретко се наоѓа.
А за G`N`R немам зборови. Според мене тие заедно со Queen, The Beatles и Iron Maiden се најдобри бендови што некогаш се појавиле. Ма да и мене Axl Rose ме нервира не знам зошто ама затоа Slash е врв.
Исто така мислам дека се префорсирани The Rolling Stones. Имат само една-две песни што им се добири ама ни тие не се нешто посебно. Најфорсиран од нив е Mick Jagger. Човекот колку ми иде на живци не сте свесни.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Кинеска поговорка:
Куче што лае не е доволно сварено.
Бенд што уште свири не е доволно сварен.Логика.

Бит‘лси.Поради неособена причина.
Од Битлси мене ми се допаѓаат само два албуми и тоа Еби Роад и Сент. Пеперс Лонли Хартс Клаб.
Останатото е просек, ама пусти култен статус. :D

W

Werther

Гостин
Ти најверојатно ги слушаш One Direction, Backstreet Boys, Jonas Brothers и други тинерџејски групи.
За мене тие бандови се најфорсирани не знам како може да се слуша тоа да се слуша. Само се лигават ништо друго.
Не знам како може да те нервира Brian Johnson од AC/DC. Таков вокал ретко се наоѓа.
А за G`N`R немам зборови. Според мене тие заедно со Queen, The Beatles и Iron Maiden се најдобри бендови што некогаш се појавиле. Ма да и мене Axl Rose ме нервира не знам зошто ама затоа Slash е врв.
Исто така мислам дека се префорсирани The Rolling Stones. Имат само една-две песни што им се добири ама ни тие не се нешто посебно. Најфорсиран од нив е Mick Jagger. Човекот колку ми иде на живци не сте свесни.
Rolling Stones префорсирани,a GNR не?o_O

M

Moon Child

Гостин
Јас отсекогаш сум се чудела зошто се Rolling Stones толку многу форсирани. Освен Tears go by мене ниедна нивна песна не ми се допаѓа. Баш нe ми се ништо особено.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
woot? GNR pred Stonsi?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=o5bAPvwTiVs#t=51s

W

Werther

Гостин
Јас отсекогаш сум се чудела зошто се Rolling Stones толку многу форсирани. Освен Tears go by мене ниедна нивна песна не ми се допаѓа. Баш нe ми се ништо особено.
Се согласувам за Rolling Stones дека се префорсирани,но во никој случај не се на нивото на GNR,GNR повеќе според мене се пробија со имиџот отколку со талент,а исто така и Van Halen заслужуваат место високо на табелата...

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.842
Moре погодување шо слушам :D (смајли шо сметнува капа)
И да Слеш е врв.........бидејќи ова е тешко соло за изведба, па се случува да го утни

V

Vollstandig

Гостин
Е сега посериозно малку, би ги додал АC/DC. Бенд кој никогаш не го сфатив и ми бил претерано досаден бидејќи со комбинација на исти елементи в крст направија албуми. Дури и гитаристот има изјавено дека снимиле 9 албуми на идентичен начин со мали измени. Воедно не го оспорувам фактот дека чоекот знај да свири, но според мене не е секогаш се до знаењето. Сум слушал и песни со два акорди в крст, но кинеле максимално. Вокалот е специфичен но ме напнува скроз (бетер од Ален ИсламовиЧ или како беше).
На второ место би ги додал GNR. Бенд со специфичен вокал и фаца гитарист кој е возвишуван како еден од најдобрите ( според мене префорсирано) бидејќи пред него има многу поѕверови кои се занемарувани ете поради првичниот изглед. Воедно досадни ми се со исклучок на песна-две преку сила.
Тука би го ставил и поголемиот дел од хард рок сцената но нахнадно ќе се изјаснам понатаму.

Се надеваме на добра дискусија :)

За истиве, и ја отсекогаш викав дека се само крајно префорсирани во јавноста, него ли што изобилуваат со квалитет како што накнадно се смета.
Еј си ди си, валјда им се единствени на австралијците што ги имаа па ги префорсираа, за мене, тотално бавен и ...бавен бенд. Бек ин блек, и доста беше со нив.

ГНР не се бенд, туку се манекени. Најголеми фанови им се девојчиња изгорени за слеш меш аксел и останати тиквари што ги има бендот, и чат пат по некој мераклија на лигав ушно-парачки бенд.

Тука ќе ги додадам, сите останати популарни дет-метал бендови, Cannibal, Deicide, Disgorge..и други грр-грр бендови.

Али не мора само до металот, поп сцената е веќе прекуфорсирана, што квалитет се наоѓа во кловнот Лејди гага, рихана, џ.лопез, или последниве поп-рок-рап изведувачи? Бибер ќе го спомнуваме или не мора?

M

Moon Child

Гостин
ама затоа Slash е врв.
И јас го делам истото мислење, особено после дуетот со Ријана. NOT.
Не, стварно незнам како може ликови како Слеш (јас ги викам музички курви), да ги возвишувате. Тоа е исто како Ален Исламович само овде е на Американски начин. Ален снимаше турбофолк песни, овој пак направи дует со Ријана. Разлика? Јас не гледам.
U2 исто неможам да ги сварам, никогаш не ми влегле во уво и пејачот ми е одвратен.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.348
Поени од реакции
5.469
Rolling Stones префорсирани,a GNR не?o_O
Па види што песни имат GNR а што другиве.
sweet child o mine ,paradise city, welcome to the jungle, knockin on heaven's door, да не ги надбројувам сега. А овие освен satisfaction друга асална нема.

T

The Cryptkeeper

Гостин
За GNR се согласувам гитаристот го возвишија како божество...A од нашиве сега незнам дали се вклопуваат овде,но сепак би ги спомнал Тавитјан.
Тавитјановци ти се attention whores, видоа дека со класичниот џез нишо нема да направат тука и почнаа да се глупираат со традиционалново и сите тие певаљки балкански.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.842
sweet child o mine ,paradise city, welcome to the jungle, knockin on heaven's door, да не ги надбројувам сега. А овие освен satisfaction друга асална нема.
:свиркам: ( погрешно)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Rage against the machine. Секоја песна иста, иста матрица, иста тема, исти некои идеологии, бунт ова она. Тапа у секој случај, еден хит и тоа е тоа, другите хитови присилно настанати.

W

Werther

Гостин
Никогаш не сум бил голем фан на Стоунси ама за манекените од ГНР се поим за рок,кога ќе видам спот на ГНР ме потсеќаат на манекените од Црнокрак....Foo Fighters,U2 исто така високо би котирале ако има табела за префорсирани бендови.

Kajgana Shop

На врв Bottom