Кој/а од кој град/крај потекнува?

Konstantin

Филозоф
Член од
6 мај 2005
Мислења
244
Поени од реакции
0
prasanjeto e od kade si a ne kakva si?
Jas od Skopje, a koga sum gladen kako da sum od Planetata Melmak. ;)

Член од
17 август 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
23
neznam so e bitno ali aj kje kazam
od kaj najgolemite seljacista Skopje,centar:):):)

Член од
22 октомври 2005
Мислења
20
Поени од реакции
1
i jas bi sakal da znam...
inace jas roden sum vo skopje, sega skoro kidnav nakaj skandinavcite pa ke vidime sto ke bide.....

Член од
23 април 2005
Мислења
622
Поени од реакции
14
Кој/а од каде потекнува, од кој крај?

Би било интересно да си кажеме кој/а од каде потекнуваме, по мајка, татко, баба , дедо....:)се разбира ако не ви смета и ако не сте сите "градски"....
ете јас сум по потекло од Демирхисарско по татко ми, а мајка ми е од битолско и живеам Битола....
поздрав до сите...

Член од
23 април 2005
Мислења
622
Поени од реакции
14
Знам дека има, ама не како оваа , во оваа мислев сите да си кажиме од каде поточно потекнуваме, а не само од кој град сме сега или каде живееме,,,бре,,,,,,,,

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Скопје, born and raised, mommy and daddy Скопје, born and raised! А, дедо куманоец со баба прилепчанка, дедо друг прилепчанец со радовишанка, понатаму, српско, македонско потекло, со малку крв хрватска, руска и унгарска [од племството (плава крв)].

Член од
23 април 2005
Мислења
622
Поени од реакции
14
Garfield напиша:
Скопје, born and raised, mommy and daddy Скопје, born and raised! А, дедо куманоец со баба прилепчанка, дедо друг прилепчанец со радовишанка, понатаму, српско, македонско потекло, со малку крв хрватска, руска и унгарска [од племството (плава крв)].
е за вакви постови мислев, фала брат...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Роден во Скопје, живеам во Скопје.
Мислам дека нема потреба да навлегувам толку многу во корените, баби, дедовци...

Член од
6 февруари 2005
Мислења
1.952
Поени од реакции
14
Роден у Штип, живеам у Штип, учам во Скопје. По татко од Беровско по мајка од Радовиш. По баба од мајка ми од Кичевско.

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
татко ми е од беровско а мајка ми е од радовишко............
а иначе шетам по светот......

Kajgana Shop

На врв Bottom