Која банка е најдобра? (ваши искуства со банки)

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.177
Поени од реакции
9.868
Најдобро искуство е кога ќе си ги повлечеш сите пари од банка.

Член од
10 април 2013
Мислења
1.120
Поени од реакции
714
Најдобро искуство е кога ќе си ги повлечеш сите пари од банка.
Da,da sekako, i togas ke si gi stavis pod pernica,a inflacijata sekoja godins ke ti gricka po 4-5% od parite.
TNB nudi promo depozit od 4% na 25 mesrci ,sto voopsto ne el osa opcija,ako neznaes nisto popametno da pravis,pr: berza,investiciski fondovi i dr.
Автоматски споено мислење:

Vo ovaa vreme parite sto ne se vrtat i ne nosat barem 5% godisno se izgubeni pari,definitivno.

Член од
20 ноември 2023
Мислења
6
Поени од реакции
0
-3 plati kako ide procedurava u banki I primer ako Dolzis kaj malive banki krediti dali e mozno da ti go odbiat baranjeto ?

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.732
Поени од реакции
4.185
Освен Халк има некоја друга банка кај нас што подржува Garmin pay ?

Член од
3 март 2013
Мислења
350
Поени од реакции
368
Странска фирма ми бара IBAN и SWIFT код за пуштање плата. Пошто појма неам со овие работи како се вадат овие кодови? Дали треба да имам девизна сметка или можи на истата што ја имам да легнуваат парите(во денари). Фала

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.177
Поени од реакции
9.868
Странска фирма ми бара IBAN и SWIFT код за пуштање плата. Пошто појма неам со овие работи како се вадат овие кодови? Дали треба да имам девизна сметка или можи на истата што ја имам да легнуваат парите(во денари). Фала
На шалтер у банка.

Член од
30 август 2024
Мислења
133
Поени од реакции
620
Свифт/Ибан за девизни трансфери.

За воопшто да примиш средства од странство, ти треба девизна сметка (дали евра, долари ...).

На која банка си?

Комерцијална, Стопанска, Халк, НЛБ и Шпаркасе [SWIFT INSBMK22 / IBAN MK07] (имаш на линковите инфо)

Kajgana Shop

На врв Bottom