- Член од
- 24 јули 2008
- Мислења
- 666
- Поени од реакции
- 134
Znam kakvi se kazni ima spored serijatot, toa so preljubata e samo eden primer. No dali TI mislis deka takvi kazni treba da postojat? Vo naseto opstestvo postojat razni prekrsoci i razni kazni no tie ne se tolku ekstremni. Sekako zasto ne se vodime spored serijatot. Kaznite spored serijatot se premnogu ekstremni za vo ova vreme, i koga ke se zeme faktot deka nekoi duri i si zemaat za sloboda da go iskrivuvaat Islamot togas doagjame do situacija koga za smesni zlodela (ako moze zlodela da se narecat) sleduvaat strasni kazni.Абе, што не ти е јасно??
Според шеријат, не смее жена да врши прељуба. Има предефинирани казни. Се знае. Значи не е нешто што оп...ајде ќе те каменуваме. Со векови наназад се истите закони. Тоа што некој свесно ги крши, тоа е негово лично право. Нивен начин на живот, не ме тангира дали е праведен или не. Нивни правила на игра, кои што сами си ги кршат. Нивен проблем.
Тоа би дошло исто ко јас да се соблечам гол, да се шетам низ Скопје дека верувам во нудизам... Постојат закони кои што ќе ме казнат, и ќе го јадам стапот доколку ги прекршам. Така да... ги оправдувам од правна гледна точка. Од морална, е друг муабет.
Neli mislite deka gledajki gi ovie postapki, kako da ziveeme so vekovi nanazad? Na nekoj nacin, Islamot ne e vo cekor so moderniot covek........ili e?