Косовски вехабист утре на гости по повод Рамазан во Скопје

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Абе, што не ти е јасно??

Според шеријат, не смее жена да врши прељуба. Има предефинирани казни. Се знае. Значи не е нешто што оп...ајде ќе те каменуваме. Со векови наназад се истите закони. Тоа што некој свесно ги крши, тоа е негово лично право. Нивен начин на живот, не ме тангира дали е праведен или не. Нивни правила на игра, кои што сами си ги кршат. Нивен проблем.

Тоа би дошло исто ко јас да се соблечам гол, да се шетам низ Скопје дека верувам во нудизам... Постојат закони кои што ќе ме казнат, и ќе го јадам стапот доколку ги прекршам. Така да... ги оправдувам од правна гледна точка. Од морална, е друг муабет.
Znam kakvi se kazni ima spored serijatot, toa so preljubata e samo eden primer. No dali TI mislis deka takvi kazni treba da postojat? Vo naseto opstestvo postojat razni prekrsoci i razni kazni no tie ne se tolku ekstremni. Sekako zasto ne se vodime spored serijatot. Kaznite spored serijatot se premnogu ekstremni za vo ova vreme, i koga ke se zeme faktot deka nekoi duri i si zemaat za sloboda da go iskrivuvaat Islamot togas doagjame do situacija koga za smesni zlodela (ako moze zlodela da se narecat) sleduvaat strasni kazni.

Neli mislite deka gledajki gi ovie postapki, kako da ziveeme so vekovi nanazad? Na nekoj nacin, Islamot ne e vo cekor so moderniot covek........ili e?
 
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
да се вратиме на темата ..
има теми за општ муабет, за вахабизам итн итн ...
муабетов тука е Косовски вехабист утре на гости по повод Рамазан во Скопје, помина ова, што кажа?, немам видено по вестине, слушам дека ја критикувал на други говори Мајка Тереза дека заслужувала Пекол затоа шо не била муслиманка туку христијанка (католик) итн .. :nesvest:

ако нема шо да се прави муабет и не ја насочите темата кон ова .. тогаш да ја затворам доста и е ... се најави настанов и помина ... муабет за него не читам ..

--- надополнето ---

Ај доста беше темава .. додека не сте се испокарале ..
Се најави и помина настанот и никој ништо не кажа ...

Заклуч Заклуч
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom