Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.499
Пред 3 години да постави за директори нормален а не покондурен кадар.Што треба да направи човекот?
Пред 3 години да постави за директори нормален а не покондурен кадар.Што треба да направи човекот?
Далеку од тоа дека ќе оде цела Македонија ама ќе видиме наредните денови ама до сега требаше сите 200 луѓе колку и да се во домашна изолација да ги тестират и да испитат со кој биле во близок контакт. Бидејки симптомите се јавуваат дури после 5 дена и тоа е лошото. Што значи сега може некој со вирусов слободно се шети низ Скопје.Добро сега сите сме вознемирени од ситуацијата ама не значи дека готово ојде цела Македонија.
Добро е да се знае и дека вирусот се префаќа ако си имал близок контакт со заразен пациент, под близок се подразбира да си бил во постојан контакт или да си бил на некое растојание да речиме 1.5 метри оддалеченост.
Не значи дека ако докторкава во случајот поминала низ улица и готово сите кои се разминале со неа фатиле корона не бидете до толку да му се невиди.
Исто така и за авионите е објаснето во видеото кое го постирав наназад, дека имаат многу голема филтрација и шансите да се прошири вирусот се помали од да речиме во автобус или воз.
И јас сум засегната од вирусот и не ми е сеедно ама добро е да се знаат некои работи пред да де шири паника за се и сешто
Арно рече мајка ми, си правиме дома муабет и јас и викам " леле шо ќе прават сега тие кои децата им се во градинка а одат на работа " и мајка ми ми вика "тешко тебе, повеќето шо им се децата во градинка се невработени"Не ми се верува дека има коментари од родители за тоа што ќе прават дома со децата овие две недели?
Овие се тип на родители кои едвај чекаат да ги пратат децата во градинка за да одморат од нив. Никаква обврска и одговорност.
„ а министерот се однесува баш така како што треба„ ...Ама луѓе на го обвинувајте Филипче. Што треба да направи човекот? Да иде по домовите и да почне шамари да му лепи на луѓето зошто не слушаат.
Ситуацијата е таква каква што е, сериозна, а министерот се однесува баш така како што треба. Капа му симнувам. Многу поспремни држави од Македонија потфрлија.
Ајдее па сега рано било, крајот не ви се наоѓа.
Наназад се труби сто страни како требало да се превземат мерки да не излезе од контрола ситуацијата како во Италија.
Подобро спречи од колку лечи.
Apsolutno. Drasticni merki treba ako ima potreba. Tragicno e sto nie ne znaeme dali ima potreba zatoa sto ne se napraveni testovi a veke vtor den terame otkako oficijalno znaeme. Vo situacija koga mozeme i imame testovi i koga ima novi podobri trestovi za da moze da znaeme sto i kako e, nie voveduvame drasticni merki za da izgleda kako nesto da prezemame a moze da nema nikakva potreba za toa... luda rabotaИли спороведуваш драстични мерки или ништо не спроведуваш. Што ако се затворени школите кога се отворени рестораните и кафичите, што ако спортските натпревари се без публика, кога маркетите, плоштадите, парковите, пазарите се полни со луѓе. Границите се отворени и луѓе од сите страни си доаѓаат и си одат. Ќе чекаат да се рашири скроз па да го направат тоа, па така наместо за две-три недели да е решен проблемот, ќе тера месеци ова.
Зошто тогаш не ги тестираат овие што биле во директен контакт со директорката некој да објасни еве?
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Пред 3 години да постави за директори нормален а не покондурен кадар.
Океј ВМРОВ-ци чекајте малку, простор за политика нема.„ а министерот се однесува баш така како што треба„ ...
... казна треба, казна... јас ако направам прекршок сакаш на работа, сакаш во сообраќајот никој нема да ме праша зошто не слушам, ниту добивам јавна опомена туку ќе ме опрчат по џебот, нели зошто не сум „партиски интересна“ ...и то да речам фала што нема и затвор да одам, туку само ќе го полнам буџетот со тоа казнување... затоа и никој не слуша и секој прави што сака, казни еден само еден, па да видиш што е дисциплина кај сите после, ама ете сите лабаво размислуваат како тебе, а зошто? е тоа нема да кажам си знаете самите...