D
Deleted member 12196
Гостин
Слабо ти оди математиката.Видов дека има само не бев сигурен дали тоа е на светско ниво.
0.32%
Еј, 0.32%...
У превод на 1000 заболени 32.
Цела економија се уништи за 0.32%.
Седи, единица.
Слабо ти оди математиката.Видов дека има само не бев сигурен дали тоа е на светско ниво.
0.32%
Еј, 0.32%...
У превод на 1000 заболени 32.
Цела економија се уништи за 0.32%.
Грешна му е математиката, ама точна констатацијата, затоа што реално спрема статистичкиот број на заболени на 1000 има 32 умрено на светско ниво т.е. кај нас во Македонија 42.Слабо ти оди математиката.
Седи, единица.
Кај да е ќе почнат реклами, тестирајте се тројца, четвртиот гратис![]()
ЗА 50 % НАМАЛЕНА ЦЕНАТА НА КОВИД ТЕСТОВИТЕ, ФОНДОТ ЌЕ ПЛАЌА НА ДРЖАВНИТЕ ЛАБОРАТОРИИ 1.850 ДЕНАРИ ПО ТЕСТ - Сакам Да Кажам
Фондот за здравство воведе нова, намалена цена на тестовите за ковид-19. Тестирањето на сите пациенти што се со индикација за ковид-19 […]sdk.mk
Ај добро е, некако се јаде оваа цена..но, нели имаше кај Жан еден пакет од овој износ ако се тестираше цела фамилија, така некако беше, не ми текнува.
Колкава ли е правата цена на тестот, 350 денари!?
Седи и тиГрешна му е математиката, ама точна констатацијата, затоа што реално спрема статистичкиот број на заболени на 1000 има 32 умрено на светско ниво т.е. кај нас во Македонија 42.
Така да прецизно можеме да предвидиме колку умрени ќе има на секој 1000 заболени.
Ќе може да поправам?Слабо ти оди математиката.
Седи, единица.
Ако сакаш да поправиш разгледај ги уште еднаш бројките и процентите што си ги напишал. Нешто не штима или мене така ми изгледа?Ќе може да поправам?
Просек би дошло 3 на 1000 заболени. Или поточно 32 на 10000 заболени...Ако сакаш да поправиш разгледај ги уште еднаш бројките и процентите што си ги напишал. Нешто не штима или мене така ми изгледа?
0.32 на 100 луѓеКај ги најдовте "32 на 10000 заболени" ? Нешто си множите по желба или имате скокнато некоја буква?
Изворот на податоци ме интересира кој е. Каде најдовте дека има 32 починати на 10 000 заразени?0.32 на 100 луѓе
3.2 на 1000
32 на 10000
Ама ти одамна си глуп,не е нешто ново.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
На ниво на цел САД има само 160 и нешто илјади повеќе спрема очекуваното за 7 месецит и таму месечно и умираат нешто под 250 илјади, во април имаат големо зголемување и потоа има пад и се движи по неколку илјади плус неделно од просекот. (неделно нормално имаат измеѓу 50 и 60к умрени).Cherry picked се информациите. За да се прикаже влијанието послабо одколку што е, се одбира дел од популацијата кој е погоден за целта.
На ниво на цела полулација во САД има 206,598 починати од Ковид, од вкупно 4,606,594. Нешто над 4.5% смртност.
Еве ти и линк со официјални податоци за САД. Ако те интересира статистика како Excess deaths, бујрум.
Автоматски споено мислење:
Шо знам, коа ќе ја споредиш Шведска со комшиите нивни, Швеџаните имаат 5 пати повеќе починати. Koa ќе споредиш падот на економската активност, изразена преку пад ан БДП, ни таму не стојат подобро од комшиите (заедно).
![]()