Ne gi krivam lugjeto tuku odgovornite. Treba da ima transparentnost i informacii okolu vakcinite oti se sirat namerno i nenamerno pogresni fakti. Neka informiraat i na kraj sekoj sam neka si odluci dali ke ja prima ili ne. Toa sekade e slucaj, mnogu malce se informira.
Во повеќето западни држави, секој трети или пети лекар, прифаќа доброволно да е објект на медицински експеримент.
Прашањето е зашто, глупи ли се или има нешто гнило?
Така да сам одговори си има ли некоја сила што произведува вирус, произведува вакцина, наметнува карантин и форсира принудно вакцинирање?
Колку до вакцините, има убави вакцини, после дваесетина години експерименти, се користат за масовно вакцинирање, да речеме: тетанус, детска парализа, туберколоза...
Со тоа сме спасиле милијарди жртви од тие болести, и болестите се скоро исчезнати.
За новава болест Ковид, може да правиш аналог со сличните болести, грип, стар ковид. Прележеш болест, имаш имунитет некоја година, но вирусот мутира за година дена и тие антитела ако ги имаш не те штитат од новиот шам. Има голема шанса да се заразиш пак.
Што е грипна вакцина?
На на пролет земат од во моментот најактивните шамови вируси, по некаква стандарден рецепт произведуваат вакцина, на есен се вакцинираш имаш некаква заштита од разболување, не повеќе од 7-8 месеца.
Новава неиспитана mRNA технологија РНК молекулата има 4024 бајта код, таа молекула произведува спајк протеини, тоа се антителата за ковид. Една доза вакцина содржи 2000 милијарди РНК молекули.
Сорс кодот на SARS-CoV-2 , e 7,5 килобајта
Начин на производство :
Био принтер, го пишуваш кодот на лист, компјутер, и принтерот ти печати ДНК, РНК молекул, ова е за мали серии за некоја генетска Био лабораторија.
За голема серија тој геном го уфрлаш во специјални бактерии којшто реално го произведуваат - тоа е вакцината.
Проблем тука се три работи:
1.Ако има дефект во кодот при производството, некој бит грешка и дотичната mRNA молекула произведува нешто сосема друго?
2. Колку време ќе седи во нас таа mRNA, може да предизвика автоимуни болести, после 3 или 10 години уште произведува непотребни спајк протеини, а ковидот до тогаш мутирал.
3. Некој монструм што прави Пуч до Америка, Македонија, Украина, Сирија, Либија, да речеме сака да намали популација и напише уште нешто во тој код, тоа може да дејствува после 5 години или неколку генерации, тој истиот цензурира нобелови лауреати, вирусолози што се против вакцината, карантинот, маските, треба секој сам да размисли,особено сега после пучот во САД.
Оригинална вест
: Mehanizmi djelovanja, kemijski sastav i reverzni inženjering BioNTech Pfizer cjepiva