Коренити промени за напредна Македонија!

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Хаха проблемот како што гледам не е во решавање на проблеми, ами во меѓусебното разбирање. Сите зборуваме и се надмдруваме, а не се гледаме самите. Луѓе ни треба компромис и разбирање бидејки ако не ги наложиме проблемите, тогаш нема да знаеме што треба да направиме. Но ако пак дојдеме до таа фаза тогаш при работата ќе неможеме да средиме и се ќе остане „како за во музеј” односно ќе ни остане пука како од вавилоската кула... но ние сепак нема да научиме. :(

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Predlagam site bugari da odat vo Bugarija, a vo Makedonija da ostanat samo onie koi se cuvstvuvaat za makedonci i da konecno ni trgne napred rabotata koja dosega ja kocea odrodnici.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
ABC напиша:
Предлагам со оваа тема без политиканство и без предрасуди секој што има некаква идеја,разработена шема,позитивен предлог или некаква замисла која ќе допринесе кон развој и просперитет на Македонија да ја изложи токму овде за дискусија и корекција доколку е потребна:

....
Прво според мојата ззамисла “Како да одиме напред“ е македонската влада да го изгради градски според димензиите кои ги најави. Значи голем да може да собере околу 60.000 луѓе.

Целиот препород треба да започне од таму. Ова е рецешт кој еднаш е применет и даде многу добри резултати. Ако не ви е јасно што зборам ќе ви се разјасни.(Конкрит знае)

Значи стадион со големина на градскиот стадион во Сантијаго де Чиле. Мајор, максимум пуковник на возраст не повеќе од 45 години.
Ноќ без ѕвезди и Месечина. Сите камиони и борни коли кои можат да носат луѓе треба да ги активира овој мајоров. Се што ќе збере се носи на стадионот. Сабајлето околу 7.30 на МРТ ќе објави дека ја зел власта ќе именува влада од неговите најблиски другари по урнекот на Пиноче и за 15 години Чиле, пардон Македонија ќе стане најпросперитетна земја во ј Америка, пардон Сев.ист. Европа.
Кој не верува дека овој систем функционира нека провери.
И така и така ебанава транзиција веќе има земено 4-5000 жртви кој од мака, кој од немукает, па кога веќе даваме луѓе нека одат курбан ко во Чиле неколку иљади за другите да живеат нормално.
А и пуковникот кога ќе стане генерал ќе го симнеме од власта и ќе го држиме во куќен притвор, откако пред тоаќе го прогласиме за доживетен прв и главен во државава.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
A za kukja za"pritvor"ke mu kupime edno grcko ostrovce....da moze da brcka noze pod starost vo toplo more..:)!!

A nekoi NVO ke digaat dzeva za prava i ostalo, a onie koi ke imaat 15 koga bacilus-ot ke ima 50 ke gledaat zuto i ke prasuvaat: a sto vsusnost ovie sakaat da kazat :):)!!!
Ama nema moj Jakove polkovnici ni za lek,....onie od 2300-2400 nedeli.....ni orasite ne se veke kakvi bea, a kamo li F.Y.R.O.M-ski polkovnici...tie ti se nesto ko NATO zombi...:), na zborot Makedonia se ezat kako od zvukot koga grebes staklo :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Garfield напиша:
Predlagam site bugari da odat vo Bugarija, a vo Makedonija da ostanat samo onie koi se cuvstvuvaat za makedonci i da konecno ni trgne napred rabotata koja dosega ja kocea odrodnici.

А колку убаво ја започнав оваа тема,ама шиптариве ми ја расипаа оти не разбирале Македонски.:(:(:(

N

n/a

Гостин
Garfield напиша:
:salut: Razbiram g-ne ,primeno na znaenje!
Vasata naredba ke bide ispolneta vo najbrzo mozno vreme!
p.s Dali na granicata posle toa da postavime zid i bodlikava zica niz koja sto pominuva struja....?
A abc i ostanati ke gi stavime u zatvor i ke zaginat od struen udar dur menjaat sjalici...hehehe....
Ne bese Lenka rodena...
za tie pusti tutuni...

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
ABC напиша:
А колку убаво ја започнав оваа тема,ама шиптариве ми ја расипаа оти не разбирале Македонски.:(:(:(

Кој албанец ти ја расипа жити се кога ете баш овој ти е прв албански пост??? Зашто се побиваш себеси? Албанците не разбираат бугарски дечко....Македонскиот супер ми лежи

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
rymz напиша:
Кој албанец ти ја расипа жити се кога ете баш овој ти е прв албански пост??? Зашто се побиваш себеси? Албанците не разбираат бугарски дечко....Македонскиот супер ми лежи

Гарфилд,кој изгледа не разбира Македонски или воопшто не прочитал како ја започнав оваа тема.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
офф мори мајкоо...

(извинете за краткиов пост, ама така се чуствувам...)

N

n/a

Гостин
ABC напиша:
Гарфилд,кој изгледа не разбира Македонски или воопшто не прочитал како ја започнав оваа тема.
Off mori majko....:pos2: :pos2: :pos2:
Si go gledal Tom koga bega od kuceto?
Epa se mi se cini deka ubrzo ke se povtori taa scena....LOL!
Sega ...sega...
samo kontam kolku ke te banira...ja bi godina dena!
A RUMZ? Vrzan pop,raat i mir u kukja...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па затоа дај предложи нешто,што би ја покренало Македонија од нулта точка,или и ти веруваш во оние фантастични 7% пораст на БДП,кој се појавија од никаде и се створија од ништо.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Zevsus напиша:
Off mori majko....:pos2: :pos2: :pos2:
Si go gledal Tom koga bega od kuceto?
Epa se mi se cini deka ubrzo ke se povtori taa scena....LOL!
Sega ...sega...
samo kontam kolku ke te banira...ja bi godina dena!
A RUMZ? Vrzan pop,raat i mir u kukja...

И шо ќе биде ако ме банира година дена?

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
ABC напиша:
Нема да можеш да испишеш 20 поста во коишто се жалиш дека ти ја поебале темата!

N

n/a

Гостин
ABC напиша:
PRAZNIK! :pos2: :pos2: :pos2:
Praznik za site forumdjii na kajgana...
Den toj i toj....
praznik na forum kajgana radi toa sto garfild togas go banirase najgolemoto drndalo i mrcator ever,abc!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Vnuce напиша:
Нема да можеш да испишеш 20 поста во коишто се жалиш дека ти ја поебале темата!

Значи нема да можам да помогнам во развојот на Македонија со теми каде што инсистирав без политиканство и политички предрасуди секој што ја сака Македонија да даде конкретен предлог како да си ја направиме оваа држава поубава за живеење.:(

Kajgana Shop

На врв Bottom