Копија

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
и ти сега што? сакаш внимание да привлечеш со текстов?
ова што го напиша нема врска 2%, ама пошто имаш пријателчиња кој сакат да легнат со тебе без разлика што не е точно ова ке те подржуваат против мене и било кој што не мисли како тебе и ке испаднетре вие поише и аутоматски коа сте поише мислите дека сте во право уставри не сте живеете во илузија и ме заболе ако јадам бан, вистината на виделина е најбитно јас како и да е ке се вратам пак, а и ке има после мене сигурно некој што ке се залага за вистината!
А ако можеш да објасниш што не е точно, вака поим немаме за што зборуваш.
И јас не сум и пријателка, не ја ни познавам, а и немаме многу заеднички размислувања, а сепак не те разбирам што па ти сакаш да кажеш.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ние мажите кај жените го бараме она општото и обратно тие кај нас она општото, општите карактеристики, општите адути кои ги поседуваме, така да секој маж и секоја жена е само копија, модел, представник на својот род. А ако зборуваме за психички карактеристики и тука се класифицирани одредени обрасци на мислење и однесување кои пак не прават да бидеме копии, модели, представници а со самото тоа и заменливи како личности.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Која е поентава на темава, сите да кажеме какви сме?
Јок. Дали си сретнал особа која буквално го има истиот начин на пристап како тебе, ист вкус, истите карактеристики (некои лоши, некои добри) кој те отсликуваат како човек? Како да е твоја копија, но со различен физички изглед. И сега треба да се соочиш со него, али наидуваш на одраз од огледо. Како против него, како со него итн.
--- надополнето: Dec 3, 2011 3:33 PM ---
Па ти пишав за реалните, а за виртуелните не ме бива оти нема некој лик, све нешо бихајнд-аватар непокретно или несозреано.
Као тебе сите те знаат и не си бихајнд-аватар и крајно созреан со бившо никче sasa4fierche или како и да беше. Ти оди фудбал, автогол ти е специјалност.
--- надополнето: Dec 3, 2011 3:38 PM ---
и ти сега што? сакаш внимание да привлечеш со текстов?
ова што го напиша нема врска 2%, ама пошто имаш пријателчиња кој сакат да легнат со тебе без разлика што не е точно ова ке те подржуваат против мене и било кој што не мисли како тебе и ке испаднетре вие поише и аутоматски коа сте поише мислите дека сте во право уставри не сте живеете во илузија и ме заболе ако јадам бан, вистината на виделина е најбитно јас како и да е ке се вратам пак, а и ке има после мене сигурно некој што ке се залага за вистината!
Период е на вируси, сигурно си арен?

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Секој човек е различен само сите имаме исти или сличен пристап кон некои работи или Леандра сакаше да каже СУДИР на ИНТЕРЕСИ,тоа го има сегде човече .21 век е секој може да прави што сака особено кога сака да дојде до некоја цел.

Нема идеално општество нема идеална жена или маж нема идеален брак итн...........

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Јок. Дали си сретнал особа која буквално го има истиот начин на пристап како тебе, ист вкус, истите карактеристики (некои лоши, некои добри) кој те отсликуваат како човек? Како да е твоја копија, но со различен физички изглед. И сега треба да се соочиш со него, али наидуваш на одраз од огледо. Како против него, како со него итн.
--- надополнето: Dec 3, 2011 3:33 PM ---
Да.. и многу е интересно.. затоа што предтоа немав такво мислење за себе.. односно не се перцепирав така. Кога видов некој како мене некако се подзамислив за некои работи... многу е чудно.. како да се гледаш себеси и збунет си и не знаеш како да постапиш за некои работи затоа што знаеш како ти би реагирал и ти влева некој страв а од друга страна и те излудува.. и у пм..
на почетокот си воодушевен затоа што можеш да се видиш себеси во некои постапки и да процениш како другите те доживуваат а и интересно е кога не мора премногу да зборуваш за да те сватат....али потоа сваќаш дека таа врска (без разлика другарска или не) не може долго така да опстојува затоа што порано или подоцна ќе најдете некоја работа во која и двајцата ќе заземете став и нема да попуштите....

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Па нели е тоа пријателството на некое ниво?
Личност со кого имаш слична животна филозофија и пристап на нештата/проблемите.

Во ваков случај конфликтни ситуации има со спротивниот пол, затоа што очекувањата се други. Тоест ако огледалото е во прашање тогаш ќе се скрши затоа што и двете страни бараат некаков полнење за истата празнина.

Член од
23 август 2010
Мислења
137
Поени од реакции
15
Всушност сите ние сме копии, не постои нисхто оригинално само обновени идеи. Патот до оформување на личноста е навистина тешок но по тој пат имаме многу помош од луѓето кој се околу нас, затоа бираме со кој се дружиме, обично си имаме мал круг во кој сме тоа што сме и си помагаме, а надвор од кругот сите луѓе се наши учители и ученици, некој сигурно има пронајдено некоја особина во тебе што му се допаѓа и му служиш за пример исто како што и ти имаш пронајдено особини кој ти се допаѓаат во други луѓе и ги користиш како пример за себеси. Да, постојано наидуваме на брда и долини но сето тоа ни е поставено на патот за да научиме нешто, и секој дел не носи поблиску до совршенство.
Но бидејки не се раѓаме со веќе створен карактер некој од нас дури и на 20 годишна возраст сеуште си ги оформуваат своите ставови и личноста. :)
Нашите лоши карактеристики во други луѓе многу тешко можеме да ги препознаеме бидејки тие се наши и неможеме сами на себе да си признаеме (затоа многу луѓе, посебно на запад, редовно посетуваат психијатар, доволно е само да го знаеме проблемот и сами ќе го решиме но доколку неможеме да го видиме психијатарот многу добро ќе ни го каже) па таквите луѓе едноставно ги избегнуваме или ги мразиме без никаква причина (+ и + или - и - се одбиваат)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Нема оригинали, сите ние сме копии, поентата е во тоа што ние не сме копија на една личност, ние сме комбинација на повеќе. Човекот е приспособен да функционира во заедница, а секој човек учи додека е жив. Живеејќи во заедница секој човек ги бира особините кои му се допаѓаат и несвесно настојува да ги вгради во себе. Со партнерот ваквите особини повеќе се вклопуваат, во спротивно не би ни бил партнер, нели. На крај сето тоа придонесува да некој си помисли дека гледа копија од себеси незнаејќи всушност дека и тој самиот е нечија бледа копија.

Што се однесува пак до негативностите кои самите ние ги поседуваме, а ги мразиме кај другите, сето тоа е нормална работа. Всушност станува збор за негативни работа, а не за позитивни, мразењето на негативните работи е сосема нормално, спротивното би било чудно и неблагодарно.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Со мојот најдобар другар, апсолутно ја имам оваа ситуација. Значи, не само што сме исти во поглед карактер, веројатно и сличниот начин на воспитување има удел во она што сме или сме станале во меѓувреме.
Зборувам и за позитивните и негативните карактеристики. Кога го гледам него, знам каква би била како машко, интересна перцепција ми се случува. Работата е што не сум сретнала некој дотаму копи пејст од женскиот род за да почне да ми станува неподносливо. Верувам дека би се извадила од такт, зошто тоа е игра на психолошка основа. Да си ги забележиш сопствените потези, размислувања, стравови, а да речеме опозитната личност појма си нема дека така го перципираш. Ми се случило со пар девојки во животов, познанички, да насетам таква сличност, и мудро ги избегнувам, зошто искрено, тоа води само до себеанализа со никаков заклучок. Барем не продуктивен, можеби само грам освестувачки, ако веќе гледам дека мојата драма или его ефект некаде навистина преминува граници, па и јас си ставам прст на чело. А ова со другар ми ми е повеќе учење како да се справам со некои свои каприци, инаетот - своеглавоста, некои стравови. Сепак сметам дека сето тоа е учење од и за другиот и не би требало да биде некоја потешкотија.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Со мојот најдобар другар, апсолутно ја имам оваа ситуација. Значи, не само што сме исти во поглед карактер, веројатно и сличниот начин на воспитување има удел во она што сме или сме станале во меѓувреме.
Што кога овој другар би ти бил партнер или конкуренција (да беше женско) ? Мислиш дека лесно ќе беше да се справиш во двете улоги (пример)?

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Јас мислам ако сретнам женско копија на мене дека ќе се заљубам :love:.
Бргу ќе ти досади пошо се ќе ти биде предвидливо ко со себе клониран да си во врска :). Мора малце неизвесност инаку станува монотоно :).

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Бргу ќе ти досади пошо се ќе ти биде предвидливо ко со себе клониран да си во врска :). Мора малце неизвесност инаку станува монотоно :).
Не мислам јас така, сум ги анализирал постарите луѓе кои изгледаат како заљубени тинејџери, кои постојано се заедно и сватив дека се исти, различните луѓе не се толку блиски и се караат почесто, а истите се согласуваат речиси во све и убаво им е.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Не мислам јас така, сум ги анализирал постарите луѓе кои изгледаат како заљубени тинејџери, кои постојано се заедно и сватив дека се исти, различните луѓе не се толку блиски и се караат почесто, а истите се согласуваат речиси во све и убаво им е.
Јас па напротив не сакам моја копија барам секогаш нешто различно и супер ми е :). Како и да е чим ти функционира терај, мене бргу би ми досадило :).

Kajgana Shop

На врв Bottom