Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Богот за кој зборуваш постои само во вашите глави, токму затоа вас ве прашал и вие сте се согласиле да му бидете робови! Мене никој ништо не ме прашал....можеби затоа што не живеам во вашата имагинација!Па види бате, тука се врти целата работа.
Бог сака да му бидеме покорни, но оставил сами да одлучиме дали ќе бидеме или не.
Сепак тој е Оној кој постои отсекогаш. Значи и нашиот живот, апсолутно се што постои и не постои е негово.
Не направил да осетиме дека сме живи, значи постоиме Благодараение на него. Се постои Благодарение на него.
Тој заповедал да му бидеме покорни.
Не не прашал дали ни се допаѓа тоа или не, зашто да те потсетам и овој разум кој ни го дал со што би размислиле дали да му бидеме покорни или не, сепак Тој ни го дал.
Поентата е, кога овој свет ќе заврши, ншата слободна воља ќе ја снема. Во Џеннетот сите ќе го обожаваме, без да си поставуваме вакви прашања.
Како што сам знаеш, ништо не се добива без заслуга. Па така и нашето постоење, мора да го оправдаме.
Сакам само да ти спомнам дека и ти и јас и сите сме биле прашани, дали сакаме Тој да ни биде Господар.
Ние сме прифателе.
А тука кога дојдовме на земјата, негирате.
За другата работа. Кога Бог би делувал на таков начин со сите нас, па на сите тука да ни биде розово, па да немаше земјотреси, глад и тн. пак ќе те прашам која е понетата што сме тука ?
Така да слободно покорувај му се колку што ти душа сака! Јас не се покорувам никому, најмалку на имагинарен, суетен, суров и кукавички бог!
Поздрав.