Во целава перфидна пропаганда на Американците (знам и Русите си шират пропаганда), најсмешно ми е што после ЕДНА акција, значи еден ден трааше ова, на ББЦ, ЦНН и останати слични медиуми веднаш се појавија вести дека удирале по противниците на Асад не по ИСИС и дека загинале цивили. Добро кој глупак би го направил тоа на првиот ден? И да имаат скриена агенда ќе ја остварат после а не да им дадат одма докази. Ама ЦНН и останата боранија треба да почнат веднаш со пропагандата да не губат време.
Во време на воjна винаги има дезинформации. Тоа го прават и едните, тоа го прават и другите. Прашане е да собереш максимален броj извори за да потврдиш или одбиеш тезите на двете пропаганди.[DOUBLEPOST=1443710244][/DOUBLEPOST]
Курдите го притиснаа ИСИС? Турција како реагираше? Ги бомбардираше па почнаа повторно тензии помеѓу турците и курдите и тоа на територија на турција. Сега курдите стапија во сојуз со Русите во Сирија. Значи ИСИС ќе биде уништен, Курдите повторно ќе напредуваат и на крај ќе добијат тоа што го заслужуваат. Турција нема да се согласи со тоа и логички е дека ќе има напад во кој би се умешала Русија. Ова е отприлика, не сум јас воен аналитичар ама тука негде може да излезе од контрола се.
Турциja нема да дозволи независна курдска држава, тоа ке е голем нивен пораз ако се деси. Тоа ке радикализира во иднина или веднага курдите во самата Турциja,кои дори составиха своja партиja и минаха 10% рампа за Меджелисот.[DOUBLEPOST=1443710543][/DOUBLEPOST]
Разбирам за овој бугарскиов соросоид али па овој Џеј Оу Оу што ги брани ИСИС....
Хаха, сега и соросоид станав
Преди бев националист, сега сороид, утре ке сум негар
Никоj не брани ИСИС, прашането е да се има предвид ситуациjaта што е во Сириja,коja e извонредна поради многу причини.
САД никога до сега не е имала послаба администрациja.
Русиja за прв пат после разпадот на СССР деjствува надвор от границите на СССР и нормално чува интересите си во Средиземно Море.
Европа нема став и седи настрана,като само Франциja и Велика Британиja (като постоjaни членки на СБ на ОН) пробат да излезат со став.
Иран и Кина са во играта,а Турциja сака безбедностна зона и изнудва Европа за да не пушта повеке бегалци.