Конечно некој да му каже не!

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Konstantin напиша:
Nie sne tupuci, a koj ste vija so takov ton da go "branite" pretsedatelot na edna drzava?:raz:
Не сум никој и ништо, затоа и ретко се впуштам од дебати на ваков тип.
Поентата ми е дека е супер да се критикува секој и сешто кој што не работи прописно и според законот и бла бла бла, но тоа треба да се стори транспарентно. Ти текнуе, транспарентноста за која што нашата влада толку многу трумпетира.

Konstantin

Филозоф
Член од
6 мај 2005
Мислења
244
Поени од реакции
0
StormAngel напиша:
За да можеш да критикуваш некого, треба да си подобар од него.
Ова не сум го рекол јас, него многу попаметни луѓе од мене.
Поентата не ми е дали да се или да не се критикува, туку што ти воопшто имаш повеќе знаење и експертиза од него, за да можеш да го критикуваш такуѓере со асални докази.
Сфаќаш?
A sto ako navistina ima nekoj argumenti so koi moze i smee i treba da go kritikuva ne samo nego nego bilo koj drug. Vprocem javnata politicka funkcija po difolt so sebe go nosi bremeto na kritika od javnosta i postojan nadzor i sud od istata.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Konstantin напиша:
A sto ako navistina ima nekoj argumenti so koi moze i smee i treba da go kritikuva ne samo nego nego bilo koj drug. Vprocem javnata politicka funkcija po difolt so sebe go nosi bremeto na kritika od javnosta i postojan nadzor i sud od istata.
Точно
И затоа постојат механизми. Али по дифолт, механизмите се институционализирани, така да, ако сакаш да критикуваш, претседателот ни има и-мејл, ај сик ју, месенџер и тако даље, и преку тие механизми можеш да го критикуваш.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
StormAngel напиша:
За да можеш да критикуваш некого, треба да си подобар од него.
Ова не сум го рекол јас, него многу попаметни луѓе од мене.
Поентата не ми е дали да се или да не се критикува, туку што ти воопшто имаш повеќе знаење и експертиза од него, за да можеш да го критикуваш такуѓере со асални докази.
Сфаќаш?
Jas pred se se osvrnav na pravnata strana na odbienata tuzba od strana na javnoto obvinitelstvo.Tuka sum mnogu podobar od nego,spored pravnicko obrazovanie,i poseduvam mnogu poveke znaenje i praksa od nego.
A koj vika deka e on najpameten pa zatoa e pretsedatel?Dokazite za moite kritiki se tolku opstopoznati,sto e smesno i da se istaknuvaat na forumot.Pomalku ili poveke site gi znaeme,a vo pravoto ima edna pretpostavka koja veli deka opstopoznatite fakti ne se dokazuvaat.

Konstantin

Филозоф
Член од
6 мај 2005
Мислења
244
Поени од реакции
0
StormAngel напиша:
Точно
И затоа постојат механизми. Али по дифолт, механизмите се институционализирани, така да, ако сакаш да критикуваш, претседателот ни има и-мејл, ај сик ју, месенџер и тако даље, и преку тие механизми можеш да го критикуваш.
Ima i drugi nacini. Na primer otvoreno pismo, obrakanje javno na tribini, pres konferencii...ima mnogu sisitemski nacini za komunikacija so drzavnite organi. Vprocem i sudskite kanali se eden vid komunikacija, kritika ili nesto slicno...

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Фактите како релевентен ресурс кои што толку многу пати се споменуваат, често знаат да се испревртуваат.
Се сложувам делумно со тебе струмицс, али критиката не треба да е банална за да се докаже некоја поента.
Ако се стори тоа, ондак критиката си ја губи својата поента и едноставно луѓето пцујат по се, иако врска немаат што се лошо или пак добро сторил човекот за нив или на нив.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
StormAngel напиша:
Фактите како релевентен ресурс кои што толку многу пати се споменуваат, често знаат да се испревртуваат.
Се сложувам делумно со тебе струмицс, али критиката не треба да е банална за да се докаже некоја поента.
Ако се стори тоа, ондак критиката си ја губи својата поента и едноставно луѓето пцујат по се, иако врска немаат што се лошо или пак добро сторил човекот за нив или на нив.
Toa e veke drugo.Tuka se slozuvame,mislam,vo celost.Kako pravnik sum naucen toa so go diskutiram da ne bidat samo kafanski muabeti,tuku da izvlecam zaklucok od poveke dokazani relevantni fakti

Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
еве нешто ново од „фронтот“

Црвенковски: Обвинителството ја нема отфрлено кривичната пријава против "Фокус"

Македонскиот претседател Бранко Црвенковски демантираше дека е отфрлена кривичната пријава против сопственикот на "Фокус" Никола Младенов за случајот "швајцарски сметки".
"Според моите информации, во Обвинителството се уште не е расправано ниту е донесена одлука во однос на кривичната пријава што ја поднесов. Индикативно е како тоа некои високи обвинителски кругови уште во овој момент, пред да се расправа и одлучува во Обвинителството по конкретниот случај, точно знаат како ќе се заврши целата работа", рече Црвенковски. Шефот на државата не ја исклучува можноста она што е објавено во весникот "Дневник" и навистина да се случи. "Она што во оваа прилика можам да го соопштам е дека останува онаа најавена алтернатива, покренување приватна тужба за клевета", соопшти претседателот Црвенковски по вчерашниот прием со верските лидери организиран од премиерот Владо Бучковски.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Па за клевета ќе тужел бе.

Не ми е јасно што се бламира само... :)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Па тој од памтивек се бламира де како и сите политичари т.е. псевдо-политичари во Македонија коишто немаат муда ради скрстените нозе на фотељи и надгледување на форумите на интернет за тоа кој што ќе каже за нив :pos: :wink:

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
A be na forumov ima i stalinisti - StormAngel. Koi sme bile nie da go kritikuvame pretsedatelot epa nie sme glasacite a Branko ne e car pa da ne smeeme da go kritikuvame. Zboris za kompetentnost? A koja kompetentnost ja ima Branko elektrasot? Kako stana on premier bez godina dena rabotno iskustvo? On ti e ziv primer deka sekoj moze da bide premier i samo zaradi toa sekoj treba da ima dozvola da zboruva sto saka za nego. I vtora rabota toj nikogas ne bil MOJ pretsedatel toj e izbran so falsifikat so glasovite na tvoite braka Albanci sto gi polnea kutiite. Ke mu dojde krajot ke mu dojde krajot i ete jas dadov dobra kritika so argumenti ama nikoj ne gi pobiva...

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЦРВЕНКОВСКИ НЕ СЕ ОТКАЖУВА
Ако нема тужба за фалсификат, Младенов со тужба за клевета

Кривичната пријава против сопственикот на "Фокус" Никола Младенов не е отфрлена, изјави претседателот на државата Бранко Црвенковски демантирајќи ја информацијата објавена во "Дневник".

- Според моите информации, во Обвинителството се уште не расправале, ниту донесле одлука за кривичната пријава што ја поднесов. Индикативно е како некои високи обвинителски кругови уште во овој момент, пред да се расправа и решава во обвинителството по конкретниот случај, точно знаат како ќе се заврши целата работа - рече Црвенковски.

Тој не ја исклучува можноста дека ќе се потврдат информациите за кривичната пријава за фалсификат објавени во вчерашниот број на "Дневник".

- Кога ја поднесував кривичната пријава јавно кажав дека на тој начин давам уште една можност обвинителството да почне да си ја врши својата работа. Но, тоа е веќе друга тема и надлежност на други институции. Она што во оваа пригода можам да го соопштам е дека останува најавената алтернатива, покренување приватна тужба за клевета - рече претседателот.

Heheeee coekov upaga vo praniot sistem odnapred kazuva koj e vinoven pa i parite pocna da gi deli sto ke gi dobiel od sporot ama so prvava tuzba slabo mu pojde ne stigna ni do sud so nea, so vtorata veruvam deka ke stigne do sud ama ke ja izgubi.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
SLaCk напиша:
A be na forumov ima i stalinisti - StormAngel. Koi sme bile nie da go kritikuvame pretsedatelot epa nie sme glasacite a Branko ne e car pa da ne smeeme da go kritikuvame. Zboris za kompetentnost? A koja kompetentnost ja ima Branko elektrasot? Kako stana on premier bez godina dena rabotno iskustvo? On ti e ziv primer deka sekoj moze da bide premier i samo zaradi toa sekoj treba da ima dozvola da zboruva sto saka za nego. I vtora rabota toj nikogas ne bil MOJ pretsedatel toj e izbran so falsifikat so glasovite na tvoite braka Albanci sto gi polnea kutiite. Ke mu dojde krajot ke mu dojde krajot i ete jas dadov dobra kritika so argumenti ama nikoj ne gi pobiva...
Момак, ти не ни имаш врска што е тоа Сталинист.
А за другото, не ни коментирам. Ти си попаметен од мене и имаш право.
Одговори ми само на едно, ако сакаш то ест.
Какво работно искуство треба да се има за да се стане претседател?

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Rekov za da se stane politicar uste poveke premier na edna drzava treba da imas bilo kakvo rabotno iskustvo a na branko posle godina dena rabotenje u semos mu ja ostavija najznacajnata funkcija vo drzavata. A znam deka na drugoto nema da mi odgovoris zosto ne znaes kako. Na moite prasanja odgovaras so prasanje... edinstven sto moze da go brani branko e simpatizer na DUI(UCK) i nikoj drug.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Ја ќе ти одговорам на негово место : доволно е да се има на душа смртта на сите обесени и самоубиени од ТАТ аферата и автоматски стануваш претседател. Доволно е да се стават терористи во парламетнарни фотељи за да ти се дигне контото и за да те изберат за претседател. Друго?

Kajgana Shop

На врв Bottom