Конечно некој да му каже не!

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Јас воопшто не се смеам.
Се додека политичкото е над народното, не сметки, туку и повеќе ќе има.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Bla bla bla ne mi se veruva deka uste istite pak istite frazi EDEN E IZBOROT,nema koj toa e toa... Kako prvo ako se sekavas del od graganite i toamnozinskiot del bea za toa da se odlozat tie izbori za da se isfiltriraat kandidati bidejki nemase dovolno vreme za izbor na kandidati, ama B.C. ja nashteluva izleznosta i pobedi. Inaku izbori ke trebase da ima posle 2 meseca. Sakas da kazes deka B.C. e edinstven izbor za pretsedatel? On mi e edinstven izbor za proteruvanje ako me prasas mene posle site gluposti sto napravi. Znaci sekoj politicar e podobar od nego. Kedev ke bese podobar Stojan Andov ke bese podobar Ljubisa Georgievski Ljube Boskoski ako sakas i Milco Mancevski! Blaze Ristevski Liljana Popovska eden kup profesori od nasite fakulteti drugi intelektualci kolumnisti i tn. luge ima milion i site se podobri od covekot koj 15 godini laze. Sto mozete da ocekuvate od nego? Od covek sto izbega od premierska funkcija ama aj da ne se povtoruvam kazav sto mislam za nego. Gi brojam denovite koga nema veke da bide nesto vo drzavava.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Некои велат мисли глобално, делувај локално.
За негово избирање, крив е само народот, истиот кој што сега кука.
Јас ќе почнам да верувам во политика кога само еднаш народот ќе направи масовен бојкот на било какви избори, па ондак ќе видиме дали ќе има полнење на кутии или што ти ја знам.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Kutiite sega najmnogu se polnat kaj albancite ti si albanec pa mislam deka ke potvrdis znaci kaj niv e najgolemiot problem. Interesno mi e sto ne reagiraat tolku li se plasat ili sto e rabotava ne znam. Mene da mi zaokruzi nekoj livce mesto mene odma iskacam na TV! da znaete:) i B.C. ne go izbra narodot tuku polnacite na kutii mozebi imase poveke glasovi od Kedev no daleku od izleznosta od 51% kolku sto mu bese potrebna za da bidat regularni izborite...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
A Grujo mu pomogna na B.C. da ja ispolni vo celost taa izleznost od 51%.Ili nakratko na site ni go "spushti".

Carlito Brigante

Хаусмајстор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
844
Поени од реакции
8
A Grujo mu pomogna na B.C. da ja ispolni vo celost taa izleznost od 51%.Ili nakratko na site ni go "spushti".
Хахахах. Грешка. Им го спушти на тие што се замараат со него. Пошто е сега англиска кралица, го гледам само кога морам и кога има интересна дешавка да ме отргне од ладниве денови :)
49% беше идеја на еден од најголемите преваранти во македонската политика. Брадатото идиотче што се држи во политика од навика, а не од ентузијазам или друго било што...
Гвујчето беше збунет целите избори. Се препелкаше како риба на суво.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Abe lugje,ona so go vika Macedalien za Ustavot na Svajcarija e u pravo.Na vremeto,istite tie Svajcarski banki,u procesite protiv nacistite ne davale podatoci dali voopsto nekoj ima smetka u nivna banka.Seto ona so vika Branko deka mu dale napismeno deka nemal smetki,seto e glupiranje.Sekoj eden,pa i toj sto ima smetka na takvo prasanje ke go dobie istiot odgovor.
I uste edno pojasnuvanje:Pravnata pomos ne smee da bide na steta na ustavot.Toa e stav na sekoj eden zakon koj se odnesuva na pravnata pomos na sekoja drzava.
So eden zbor:U Svajcarija e protivustavno da davas podatoci za smetki vo banka.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Da ama kaj nas vo ustavot nema zabrana da davash bankovni smetki vo javnosta pa makar tie da se i "shvajcarski".

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ima samo zakon na kogo smeat da mu se dadat doverlivi podatoci,pod uslov da ne e protivzakonski i protivustavno.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ne sum strucnjak za ovoj problem, no ke razmislam dali ke ja prefrlam smetkata vo Litvanija,slusam litvancive stanale "gluvi" ko top...........more ke podelam se na 50 mesta po site slicni zemji( sigurno si e sigurno!!!), ama se sekavam pred nekoja godina Amerika sredi so golem pritisok kaj Svajcarskite banki da pocnat da davaat podatoci za Amerikanskite drzavjani...dali toa vazi i za drugi sega pojma nemam, no jas si begam...za vas neznam..sekoj neka proceni:):):)!!!!

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Ete go Carlito Brigante se ufrli stom se spomene Gruevski ili Ljubco a za Branko tesko mu paga pa si kuti:)
A za debatava sto ja vodime ima javen obvinitel luge nego toa mu e rabota da poabara od Svajcarcite pa ako odbijat da kaze sto ponatamu a nie da ne izigravame jasnovidci:)

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
иначе името на темава ама комплетно не одговара

секој кој не го гласал и кој проба да им укаже налуѓето дека бране е криминогена творевинка со мнооогуууу лоша „навика” (зависност...) му рекол не...

јас сум му рекол не, не знам ни сам колку пати...

ама нема врска...

сите (скоро сте во право...)

ако човек критикува, треба конструктивна критика...

ама и не треба да се заборави дека се збора за БЦ...

тука сите нормативи паѓаат во вода... тој е вон категорија...

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Швајцарските банки без одговор за тајните сметки
Предраг Петровиќ

30.12.2005
Антикорупција не успеа да го добие одговорот оваа година од швајцарските банки. Ниту скопскиот обвинител не реши - дали ќе ја прифати кривичната пријава на Црвенковски. Реакциите не стивнуваат.

Прчевски е најматен за ноември, швајцарските сметки за декември.

Барометарот на невладината Транспарентност реагира на млитавата реакција на надлежните и неотсранетите сомнежи дека Црвенковски и Костов имаат тајни сметки во Швајцарија.

„Аферата за швајцарските сметки од темели го потресе системот на државата и институциите и заради тоа таа мора да биде итно, ефикасно и многу транспарентно разрешена. Мора да се утврди одговорноста, било кој да ја сноси”, изјави Зоран Јачев, „Транспарентност Македонија”.

Јавниот обвинител по втор пат се најде на непопуларното место годинава. За неговата незаинтересираност, за несоработката со Антикорупција, за интервенцијата на Премиерот за да почне да работи.

Реагира и ВМРО-Народна. За купувањето време, за бришењето на трагите, за пасивноста на институциите, за молкот од невладините „Сорос”, „Транспарентност”, „Никола Тупанчевски” и „Греко” организацијата.

Јаневска го избегна одговорот - што ако и Георгиевски има сметки некаде. За сите исто, вели таа.

Тој неколкупати реагираше. Прво, дека Прчевски и Црвенковски се договорени и глумат недоразбирање. Потоа дека тој и Бучковски стојат зад објавените сметки. И повторно молк.

Ете толку имав да кажам! Никоја будала нека не очекува одговор од швајцарска банка - нема да добие таков новогодишен подарок! :wink:

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Како што веќе еднаш спомнав на слична тема по истово прашање, ништо нема да се случи. Никола Младенов многу паметно си прави маркетинг на Фокус, од друга страна се чува до максимум. Ништо во врска со сметките не пласира како тврдење туку како предпоставка, така да и тој а и Бане знаат дека нема место за никаква основаност за било каков судски процес или граѓански спор. Јавно изнесена предпоставка ниту е законски престап, ниту може да биде клевета.

Член од
27 декември 2005
Мислења
34
Поени од реакции
0
Mandrak напиша:
Како што веќе еднаш спомнав на слична тема по истово прашање, ништо нема да се случи. Никола Младенов многу паметно си прави маркетинг на Фокус, од друга страна се чува до максимум. Ништо во врска со сметките не пласира како тврдење туку како предпоставка, така да и тој а и Бане знаат дека нема место за никаква основаност за било каков судски процес или граѓански спор. Јавно изнесена предпоставка ниту е законски престап, ниту може да биде клевета.
Steta , no ne bese javno iznesena pretpostavka, tuku negovo tvrdenje so "zakana" za obelodenuvanje na fakti, odnosno dokazi deka takvi smetki postojat. Sigurno deka postoi nekoj adut vo negoviot rakav koj ke bide upotreben vo vistinsko vreme i na vistinsko mesto, inaku, ke mora da se sooci so posledicite.:raz:

Kajgana Shop

На врв Bottom