Комунизам VS капитализам - идеолошки осврт

Член од
17 јуни 2007
Мислења
24
Поени од реакции
2
Друже противпропаганда добро ти е мислењето.јас сега завршив средно економско и во ниеден учебник не беше изложена марксистичката политичко-економска теорија,туку беше само наброено дека постојт и таква теорија.за разлика од ове во сите марксистички книги,учебници и прирачници што сум ги прочитал прво се претставени буржоаските(капиталистички) теории,а после е даено марксовото,енгелсовото,лениновото...мислење во врска со тие теорииЈас не знам зошто ова го викет демократија а претходното не.поздрав:salut:

Член од
29 април 2005
Мислења
383
Поени од реакции
35
Струмикс напиша:
protivpropaganda, не претендирам дека знам се во таа област која сега ја дискутираме, ниту дека особено сум стручен и сум прочитал тони книги. Едноставно, тоа што сум прочитал, тоа го кажувам.
Јас никако не сум левичар по убедување (можеби по други постови си го прочитал тоа). Од она кое го знам како чиста марксова теорија е она кое го презентирав погоре, а другото е мое размислување.
И факт е дека сите оние кои тргнаа по Марксовиот пат, завршија како то завршија, во тоталитаризам. Значи, не бива социјализам, сето е вештачки, нели?
Ако некогаш, во некоја многу далечна иднина се оствари Марксовото, во што не верувам, тоа би било со некои сосема други луѓе со сосем поразличен генетски код од нас.
Струмикс,
Знам дека не си левичар!!! Верувај, ова го кажувам со голема сигурност, дека никогаш не си ни бил.
Се` што ти напишав беше само како потврда дека твојот однос, индивидуален и општествен, е правилен и дека не мораш веќе воопшто да размислуваш околу глупоста наречена марксизам.
Значи, ти си во право!!! Не се во право тие кои сеуште го бараат тој неморален систем на власт врз луѓето.
Патем, што му фали на генетскиот код на денешниот човек? Не е до генетскиот код.
Реалното идно општество, цивилизацијата, кон кое би се стремел човекот како вид е всушност, во недостаток на друг збор, анархизмот, односно општество без власт каде што индивидуите би се раководеле самите преку моралот и нивната етичност, а не социјализам. Ова е научен факт, исто така, патем кажано.

Член од
29 април 2005
Мислења
383
Поени од реакции
35
Како прво, гледам дека си се наредил со црвени што, од една страна, може да значи дека имаш свое мислење кое не се совпаѓа со мислењето на рајата, а тоа не значи ништо друго освен тоа дека си индивидуалистички настроен. Следствено на тоа предиспониран, роден, си како десно ориентирана личност. ДА!!! Можеш да се раѓаш со десна ориентираност (способност за резон и разум) бидејки десната ориентираност објаснува природен процес кај човекот и никако не може да се поврзе со злото кое може човекот да го прави, а да не се направат грешки во чекори.
Знам едно младо момче, форумџија, кое и покрај големата интелегенција и начин на однесување кое се објаснува исклучиво со десната ориентираност се се именуваше себеси како комунист бидејки неговата околина беше таква.
Од друга страна, можеби си само вообразен и арогантен и со тоа си ги навредувал своите соговорници.

Размисли си кои од овие две опции најмногу те опишува.

ВЕЛИКА СЛАВИЈА напиша:
А инаку што ќе ни фалит ако немат држава,вера,сопственост,експлоатација...
Експлоатација не постои!!!
Ако немаме држава, вера и сопственост тогаш многу брзо ќе се вратиме во пештерите и ќе умираме од банални болести, ако пред тоа не се испоубиеме меѓусебе. Правилата во човековото однесување не се поставени за да си ја изгубиш слободата туку за да можеш да бидеш слободен.

Друже противпропаганда добро ти е мислењето.јас сега завршив средно економско и во ниеден учебник не беше изложена марксистичката политичко-економска теорија,туку беше само наброено дека постојт и таква теорија.за разлика од ове во сите марксистички книги,учебници и прирачници што сум ги прочитал прво се претставени буржоаските(капиталистички) теории,а после е даено марксовото,енгелсовото,лениновото...мислење во врска со тие теорииЈас не знам зошто ова го викет демократија а претходното не.поздрав:salut:
Младоста, извини што морам да се повикам на неа, не ти дозволува поинаку да размислуваш, но и недостатокот на сериозна и вистинита литература го прави своето.
Имај на ум дека ако до 25 години не си лево ориентиран, немаш во срцето. Ако после 35 години возраст си сеуште таков тогаш немаш ниту во главата, ниту во срцето.
Ова е научно докажан факт од психолози, а кажано упростено и шегобијно од мене.

Поздрав

П.С.
Очигледно е дека не знаеш каква буржоазија имаше во соц. реализмот кај нас и сеуште постои и владее со нашето општество. Исто така, не знаеш што е значењето на зборот буржоазија. Не се грижи, многумина не знаат. Можеби затоа сеуште им се допаѓа левичарството.

Член од
29 април 2005
Мислења
383
Поени од реакции
35
Темава е комунизам против капитализам.
Тука нема што муабет да се прави. Се гледа кој систем на општествено уредување е фактички тој кој поседува некаква вредност.
Доколку некој сеуште се сомнева во очигледното или пак го прифаќа оправдувањето за катастрофалната пропаст. Го знаете тоа е она оправдување каде што се кажува дека не се практикувал совршениот соц. или комунизам затоа и пропаднал.
Тие лица нека се свртат наоколу и нека побараат какво било средство, изум или што било што му го подобрува животот, а да е изум на левичарско уредено општество.

Не пропаднале соц. и комунизмот затоа што не се практикува вака или онака бидејки ниту ни капитализмот не се практикува како што е теоретски (утописки). Сепак капитализмот опстоја и се развива покрај се`. З`ш ќе прашате? Е па затоа што капитализмот е природен процес, односно овозможува секому да се однесува според својата природа. Тој дури овозможува да постојат и комунизмот и соц. иако тие значат негова смрт ако застанат на власт. Левичарските уредени општества не признаваат и не дозволуваат ниедна друга мисла да постои освен нивната ако тие уредуваат едно општество.

За полесно да се разберат нештата треба најпрвин да се објасни што е тоа капитализам. Иако многумина сметаат дека знаат сепак нивното знаење е базирана врз левичарска пропаганда.
Капитализам е термин кој ги означува индивидуализмот, слободата, пазарната економија и правната држава кога тие се принципите на уредувањето на едно општество. Терминот е измислен од Маркс заради нагрдување на неговите основни принципи, во недостаток на подобар овој термин се прифати во светски рамки, но и силната левичарска пропаганда си го направи своето. Сепак во „капитализмот“ најмалку е битен капиталот наспрема другите негови принципи.

Е се`а, постои нешто што е малку познато, а тоа е дека постои лажен капитализам. Тоа е навидум капитализам каде што успехот во бизнисот директно зависи од блиските пријателски или роднински врски помеѓу бизнисменот и власта. Врските на богатиот бизнисмен и влијателниот политичар формираат аристократска општествена хиерархија која своите интереси ги остварува преку пријателства и семејни врски во државните институции до тој степен што ги корумпира тие институции до толку да се изгубат сите економски и политички обврски во општеството кои тие ги имаат.

Накратко ви ја објаснив и нашата општествена ситуација, особено за оние кои мислат дека живеат во капитализам.

Член од
17 јуни 2007
Мислења
24
Поени од реакции
2
Експлоатација,или угнетување како шо би се рекло на нашки постојт сегде ке што се искористуват трудот(нормално човечки во случајов).Само да те потсетам во целиот свет ке што владејт капитализмот заедно со таканаречената демократија работниците работет ЗА некого,шо во превод би значело дека се угнетуваниДа не зборвам што се дешават овде пошто ги знајме сите условите за работа ето и ти ги кажа.за то дека левичарските општества не дозволувале друга идеја само да те потсетам (како постар сигурно се сеќаваши знајш за ова поубо од мене)што им се случувало на лево ориентираните во САД за време на процутот на социјализмот низ светот.На крајот од краиштата и ден денешен како што знам во САД е забранета комунистиќка партија.То што го имашнапишано дека нечие знаење било базирано врз левичарска пропаганда да те потсетам на текстот што ми го имаш цитирано во кој кажвам дека денешнава младина немат од каде да ја примит таа пропаганда освен ако некој не најдит стари учебници и книги по таваните.За делот во кој велиш дека само постоечкиот систем кој што владејт поседуват вредност,тогаш зошто народот се крена и го урна истиот тој систем во 1941-1945?Литература мислам дека имам доста прочитано за мојве години поозбилна не можам да најдам веројатно дека немат.Ако имашнешто шо мислишдека е озбилно и по твој критериум кажи да побарам.Инаку не велам дека овде немаше буржоазија(верувај ми знам што ме то)ама настанокот на истата е поттикнат од западот како што веројатно е познато.све поќе си мислам дека на погрешно место вирееше социјализмот и зато се исуши.ако почнеше да се применуват негде на запад 100% ќе успеече дека овај народ имат комплекс да е на опашка од све.

Crash Override

H4CK1N6 15 N07 4 KR1M3
Член од
14 јуни 2007
Мислења
157
Поени од реакции
0
Epa komunizam za da dojde mora prvo kapitalizam, socijalizam pa posle ama so golemi teskotii...da bi imal jas moznost bi napravil nekoja si 5-ta fraza vo koja sto kapitalizmot i komunizmot ke gi izmesam...kako naprimer site da imaat pod ednakvo ama da ne e telku strog zakonot...

Член од
29 април 2005
Мислења
383
Поени од реакции
35
Експлоатација,или угнетување како шо би се рекло на нашки постојт сегде ке што се искористуват трудот(нормално човечки во случајов).Само да те потсетам во целиот свет ке што владејт капитализмот заедно со таканаречената демократија работниците работет ЗА некого,шо во превод би значело дека се угнетуваниДа не зборвам што се дешават овде пошто ги знајме сите условите за работа ето и ти ги кажа.
ВЕЛИКА СЛАВИЈА,
Уште еднаш ќе ти повторам, експлоатација не постои.
Како прво и основно, работникот работи за себе и е свесен за тоа, ниеден работник не работи за газда. Никој не го тепа по уши работникот да остане некаде кај што не сака да работи, не е роб. Остави ги муабетите со кои си се правдаат многумина бидејки не сакаат повеќе да се потрудат или се уплашени да си создадат свое. Исто така, ако не му се допаѓа позицијата на работник никој не го спречува самиот да стане сопственик. За разлика од работодавачот, работникот нема што да изгуби ако пропадне фабриката. Тој само ќе оди во друга фабрика да работи.

за то дека левичарските општества не дозволувале друга идеја само да те потсетам (како постар сигурно се сеќаваши знајш за ова поубо од мене)што им се случувало на лево ориентираните во САД за време на процутот на социјализмот низ светот.На крајот од краиштата и ден денешен како што знам во САД е забранета комунистиќка партија.
Доколку си лево ориентиран зачлени се во Демократската партија на САД. Америте се премногу паметни да дозволат комунисти да шират пропаганда бидејки на нивно тло имало многу такви пропаднати експерименти многу пред Маркс да се појави. Тие однапред знаеле дека ќе дојде до неминовен распад на тој систем.

То што го имашнапишано дека нечие знаење било базирано врз левичарска пропаганда да те потсетам на текстот што ми го имаш цитирано во кој кажвам дека денешнава младина немат од каде да ја примит таа пропаганда освен ако некој не најдит стари учебници и книги по таваните.За делот во кој велиш дека само постоечкиот систем кој што владејт поседуват вредност,тогаш зошто народот се крена и го урна истиот тој систем во 1941-1945?
Сакаш ли ти да те учат тебе нешто што е безвредно, надминато, неморално и докажано како нефункционално? Тоа за што ти се бориш е систем на уредување кој им одговара само на мрзливите и на медиокритетите и тоа докажано како такво.
Инаку, од 1941-1945 не се крена народ против капитализам. Се крена против нацистите. Го знаеш ли целосното име на нацистичката партија?

Литература мислам дека имам доста прочитано за мојве години поозбилна не можам да најдам веројатно дека немат.Ако имашнешто шо мислишдека е озбилно и по твој критериум кажи да побарам.
Поозбилна литература на македонски јазик нема. Можам само да ти препорачам, ако сакаш, да почекаш да изнајдам време да напишам нешто бидејки имам намера тоа да го направам. Додека чекаш можеш да го прочиташ ова:
www.angelfire.com/ab6/protivpropaganda/

Инаку не велам дека овде немаше буржоазија(верувај ми знам што ме то)ама настанокот на истата е поттикнат од западот како што веројатно е познато.све поќе си мислам дека на погрешно место вирееше социјализмот и зато се исуши.ако почнеше да се применуват негде на запад 100% ќе успеече дека овај народ имат комплекс да е на опашка од све.
Многу грешиш, но ако!!!
Мораш да поминеш низ оваа фаза за да можеш отпосле, како паталец а не како гаталец, да правиш разлика помеѓу двете начини на општествено уредување.
Не сум убеден дека ги знаеш работите како што треба бидејки ти се побунубаш против нешто што е, научно докажано, природно кај човекот, а не е зло.
Се` што е квотирано ти е погрешно, како што реков, ако. Природен процес е патот кон созревање и разбирање на светот околу себе. Потребно е и грешки да се прават за да може да се поправат и да се прави разлика помеѓу правилното и грешката. Кои и да е, се подразбира, според твоето сфаќање на својата околина. Битно е ти да си задоволен со себеси. Ти си цел самиот за себе, не си средство за остварување на интересите на другите. Ова е основната движечка сила во тнр. капитализмот (десната мисла).

П.С.
Бидејки имаш акал да размислуваш за политички филозофии на твои години очекувам од тебе подобро владеење на македонскиот јазик. Поработи на случајот!!!

Член од
29 април 2005
Мислења
383
Поени од реакции
35
Crash Override напиша:
Epa komunizam za da dojde mora prvo kapitalizam, socijalizam pa posle ama so golemi teskotii...da bi imal jas moznost bi napravil nekoja si 5-ta fraza vo koja sto kapitalizmot i komunizmot ke gi izmesam...kako naprimer site da imaat pod ednakvo ama da ne e telku strog zakonot...
Ц Ц Ц Ц Ц
А бе, ти ги читаш другите постови или сами си тресеш, онака, колку да напишеш нешто.
Не е возможно сите да имаат подеднакво бидејки и самиот ти не би сакал да р`мбаш 12 часови на ден, а да имаш исто колку и некој кој цел ден седи пред телевизор или во кафана си го минува времето. Исто така, ако вечер сите добиеме милион евра, наутро повторно некој ќе има повеќе од другите. Размисли за ова.
Патем, доцниш. Социјалдемократите се тие кои се обидуваат да мешаат баби и жаби. Секаде каде што тие владеат даноците се толку високи и постои голема даночна евазија со истовремено бегање на фабриките во држави каде што данокот е мал.
Сепак, треба некој да плати за социјалните програми кои ти ги сервираат политичарите правејки се хумани пред очите на јавноста со туѓи пари, наши пари, твои и мои. Дали некогаш си размислувал колку е тоа неморално, со туѓи пари да се правиш добар човек. Да му брцнеш во џеб некому за да му дадеш на тој што нема, без оглед на причините зошто нема.
Ако сакаш да се правиш хуман прави се со парите од сопствениот џеб, а не со туѓи пари имиџ на светец да си правиш.
Размисли си.

Член од
17 јуни 2007
Мислења
24
Поени од реакции
2
Друже противпропаганда!
Македонскиот одлично го владеам.Ове Што имаш можност сега да го читаш е напишано на мојот Вишенски јазик(Струшко,а живеам во Охрид)од кој би се откажал само ко ќе се воведит и званично Стариот Словенски јазик во употреба.Да ти забележам дека и зборот "пропаганда"не е на Македонски.За да се зачленам во Демократска Партија на САД,требит тие да се стварно демократи,а не само да го користет името демократија за "мачкање очи"на народот за кој и двајцата знајме дека е најглуп и најнеинтелегентен иако погоре велиш дека е паметен.Ако народот во 1941 не се кренаше И против капитализмот,тогаш тој ќе останеше и по војната.Ево да ти го кажам оригиналното име на нацистичката партија ако не си го знаел:Националсоцијалистичка работничка партија на Германија.Еве да ти дам пример за експлоатација за да видиш дека не е све така розево:мајка ми беше без работа неколку години и не хранеше татко ми со најобична плата.Викаш да деше татко ми отказ?Е тогаш ѓе останевне без леб.Или мождада ги вложеше негде заштедените пари кои ги немавне?После се приватизира неговата фирма и замина како технолошки вишак.за среќа мајка ми во меѓувреме најде работа како продавачка.Да не требеше да не ја прифаќат понудата од нејзината работодавка која инаку и е пријателка?ете ти експлоатација!

Член од
29 април 2005
Мислења
383
Поени од реакции
35
ВЕЛИКА СЛАВИЈА напиша:
Друже противпропаганда!
Македонскиот одлично го владеам.Ове Што имаш можност сега да го читаш е напишано на мојот Вишенски јазик(Струшко,а живеам во Охрид)од кој би се откажал само ко ќе се воведит и званично Стариот Словенски јазик во употреба.Да ти забележам дека и зборот "пропаганда"не е на Македонски.За да се зачленам во Демократска Партија на САД,требит тие да се стварно демократи,а не само да го користет името демократија за "мачкање очи"на народот за кој и двајцата знајме дека е најглуп и најнеинтелегентен иако погоре велиш дека е паметен.Ако народот во 1941 не се кренаше И против капитализмот,тогаш тој ќе останеше и по војната.Ево да ти го кажам оригиналното име на нацистичката партија ако не си го знаел:Националсоцијалистичка работничка партија на Германија.Еве да ти дам пример за експлоатација за да видиш дека не е све така розево:мајка ми беше без работа неколку години и не хранеше татко ми со најобична плата.Викаш да деше татко ми отказ?Е тогаш ѓе останевне без леб.Или мождада ги вложеше негде заштедените пари кои ги немавне?После се приватизира неговата фирма и замина како технолошки вишак.за среќа мајка ми во меѓувреме најде работа како продавачка.Да не требеше да не ја прифаќат понудата од нејзината работодавка која инаку и е пријателка?ете ти експлоатација!
ВЕЛИКА СЛАВИЈА,
Како прво, гледам дека си го зголемуваш контото на црвени ова воопшто не говори добро за твојот карактер. На форумов повеќето од форумџиите се фини и разбрани луѓе вредни за почит. Многу ретко даваат негативна оценка за некого, освен ако ептен не ја заслужиле.

Второ, ако веќе инсистираш да ме ословуваш со социјалистички термин тогаш користи го зборот од нашиот јазик, ДРУГАР. Доколку потеклото ти е од кај северниот сосед сепак тоа не те оправдува.

Трето, целосно сум и бев свесен дека потекнуваш од западното говорно подрачје, но треба да знаеш дека не постои Вишенски јазик и дека тоа може да биде само дијалект, односно варијација, ама затоа постои Македонскиот јазик. како и да е, секако е големо подобрување од твоја страна.

Четврто, ако биле американците, како што велиш ти, „најглуп и најнеинтелегентен“ народ зошто тогаш се лидери на целиот западен свет, односно на целиот свет?

Петто, велиш дека народот во 1941 год. се крена против капитализмот, а? Целиот свет знае дека се крена против нацистите, односно припадниците на Националсоцијалистичка работничка партија на Германија. Каде ти гледаш капиталистичко во името на нацистите, освен во левичарската пропаганда која гледа на секаков начин да се испере од асоцијација со нив. Патем, нацистите имаат убиено околу 6 милиони луѓе и тоа оние кои ги сметале за невредни. Социјалистите имаат убиено преку 60 милиони луѓе и тоа само во Русија и тоа од раката на еден човек, Русин.
Човечката цивилизација никогаш не патела од тие поединци кои сакале или биле посебни ама затоа крвишта и монструозност е видено од тие кои сакале сите да бидат исти!!!

Примерот за експлоатација не ти е соодветен, освен ако сакаш да се претставиш себеси како неблагодарен човек на кого не вреди да му се помогне. Среди си ги приоритетите и прекини да бидеш огорчен на светот затоа што на тацна не ти понудил лагоден живот. Исто така, не ти се винивни ни оние кои се родени во лагоден живот. Виновници барај кај тие кои нема да ти дозволат да си заработиш за себе.
Потрагата по сопствената среќа не значи неприкосновено право да бидеш среќен, односно не значи дека некој е обврзан да ти дава среќа.
Затоа сега јас тебе ќе те проколнам: Да даде Господ да се фатиш за некоја работа и да ти успее и да станеш сопственик или со твој речник експлоататор. Ако не ти е убаво да ме пцуеш.

Член од
17 јуни 2007
Мислења
24
Поени од реакции
2
Добро Другару противпропаганда да те прашам вака:Кој го држит светот за јајца(со извинение)?Е да Евреите кои ја држет за истото и Америка и преку нејзе светот.ако мислеше на Сталин,Тој бил Грузиец.Грузијците воопшто не се Словени.Во нациститењ не гледам ништо капиталистичко ама гледам многу капиталистичко во Кралството СХС чии сили се бореле против "бандитите".Ako toj primer za eksploatacija ne e soodveten ne znam koj mojt da e.Инаку не сакам од никого милостина и не сакам лагоден живот на тацна.сакам се да заработам со мојата сила и знаење,само не сакам на моите плешти некој да се богатит.Имат нешто лошо во то?Можда ќе речиш дека можам да имам убав живот ако станам угнетувач ама тогаш требит јас да се богатам со нечија пот и затва најубо е спрема мене Секој со максимум сила ИЛИ знаење до рамноправен живот.Потсетување:Енгелс бил Аристократ.

Член од
27 април 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
денешната форма на пост-капитализам е секако најдобрата позната форма на ДРЖАВНО уредување на човекот соодветна на стадиумот од неговиот општествено-економски развој (значи дека останува голем простор за измени кои можат да бидат како добри така и лоши). Комунизмот како што мене ми е познато е ОПШТЕСТВО каде нема потреба од ДРЖАВА и според мене е бесцелно да се полемизира на тема капитализам версус комунизам.
Историски гледано сето ова е многу добро издржано од проста причина што до комунизам никогаш не е стигнато бидејќи е заглавено на социјалистичкиот стадиум на развој а сите добро знаеме дека е тоа диктатутра на пролетаријатот со сите државни институции од капитализмот. Согласно со ова може да се изразам за подобро државно уредување а тоа е капитализмот. Кога ке се појави соодветно општествено уредување достојно да се постави за разгледување наспроти комунизмот можеби ќе дадам и поинкаов одговор.

противпропаганда мислам дека е сосема невкусно да се дава лични мислења за факторите кои влијаеле свесно или несвесно (ти сигурно неможеш да тврдиш дека е несвесно) на мислењата и ЛИЧНИТЕ ставови на поедини членови на форумов. Сето ова е само за да ти укажам на целата контрадикторност која несвесно ја создаваш со своите постови.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
alek.soad напиша:
денешната форма на пост-капитализам е секако најдобрата позната форма на ДРЖАВНО уредување на човекот соодветна на стадиумот од неговиот општествено-економски развој (значи дека останува голем простор за измени кои можат да бидат како добри така и лоши). Комунизмот како што мене ми е познато е ОПШТЕСТВО каде нема потреба од ДРЖАВА и според мене е бесцелно да се полемизира на тема капитализам версус комунизам.
Историски гледано сето ова е многу добро издржано од проста причина што до комунизам никогаш не е стигнато бидејќи е заглавено на социјалистичкиот стадиум на развој а сите добро знаеме дека е тоа диктатутра на пролетаријатот со сите државни институции од капитализмот. Согласно со ова може да се изразам за подобро државно уредување а тоа е капитализмот. Кога ке се појави соодветно општествено уредување достојно да се постави за разгледување наспроти комунизмот можеби ќе дадам и поинкаов одговор.

противпропаганда мислам дека е сосема невкусно да се дава лични мислења за факторите кои влијаеле свесно или несвесно (ти сигурно неможеш да тврдиш дека е несвесно) на мислењата и ЛИЧНИТЕ ставови на поедини членови на форумов. Сето ова е само за да ти укажам на целата контрадикторност која несвесно ја создаваш со своите постови.
Prav si, Komunizmot ne poznava granici, nacii, religii itn. Komunizmot e poslednoto nivo. Nema ugnetuvac, nema ugnetuvani.
Svesta, prirodata na covekot ne go neguva toj konformizam. Egoizmot i suetata, go odalecuvaat covekot od Komunizmot.

Член од
29 април 2005
Мислења
383
Поени од реакции
35
ВЕЛИКА СЛАВИЈА напиша:
Добро Другару противпропаганда да те прашам вака:Кој го држит светот за јајца(со извинение)?Е да Евреите кои ја држет за истото и Америка и преку нејзе светот.ако мислеше на Сталин,Тој бил Грузиец.Грузијците воопшто не се Словени.Во нациститењ не гледам ништо капиталистичко ама гледам многу капиталистичко во Кралството СХС чии сили се бореле против "бандитите".Ako toj primer za eksploatacija ne e soodveten ne znam koj mojt da e.Инаку не сакам од никого милостина и не сакам лагоден живот на тацна.сакам се да заработам со мојата сила и знаење,само не сакам на моите плешти некој да се богатит.Имат нешто лошо во то?Можда ќе речиш дека можам да имам убав живот ако станам угнетувач ама тогаш требит јас да се богатам со нечија пот и затва најубо е спрема мене Секој со максимум сила ИЛИ знаење до рамноправен живот.Потсетување:Енгелс бил Аристократ.
ВЕЛИКА СЛАВИЈА,
Што има врска што Сталин бил грузиец?:toe:
Знаеш ли колкумина биле погубено од кинескиот социјализам заради истите причини, изедначувањето на сите?
Јас ти зборев за тоа што се случува кога не власт ќе имаш некој кој сака сите да бидат исти.
Гледам дека не правиш разлика помеѓу понудена помош и милостиња. Сепак разлика постои само треба човек да ја види.
Цело време ти го зборувам тоа што го кажа во болдираното!!! Фати се за работа и направи го светот поубав.
Потсетување: Ајн Ранд, личност која создаде правец на десната мисла, објективизам, е словенка.
Овој правец многу ќе ти одговара на твојот карактер.
Потсетување: Сите што ја опишуваат или даваат правци на десната ориентираност се научници или друг вид на екстремно високо образовани лица од полето на економијата, психологијата и социологијата.

Член од
29 април 2005
Мислења
383
Поени од реакции
35
Секој поседува право на свое мислење без разлика на точноста на мислењето. Затоа повели и мисли си како што милуваш.

Дали си апсолутно сигурен дека не можам да тврдам тоа што го тврдам или во најамалa рака,да го прочитам твојот психолошки профил преку речениците кои ги кажуваш (пишуваш) и како ги кажуваш (пишуваш)?

П.С.
Застани пред огледало и гледај се себеси во очи. Ако издржиш само 5 минути без да го тргнеш погледот тогаш таква ти е природата, која, патем речено, можеш да ја подобриш ако така избереш. Доколку не можеш да издржиш или ти навираат непријатни емоции за себе тогаш мојот совет до тебе е да промениш некои твои начини на однесување со луѓето бидејки тоа ти кажува дека си подобра личност отколку што сакаш да си признаеш.

П.П.С.
Силна личност може да биде добра личност.

Kajgana Shop

На врв Bottom