Компјутер пред секое дете! - Што испадна на крајот?

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Сега засега нема наставата да се одвива преку компјутер, нема наставни програми за предавање преку компјутер, така да и мене ме интересира за што ќе ги користат сега засега децава?
Te molam definiraj " nastavni programi za predavanje preky kompjuter". Dosta samo ke naucete nesto i odma se prajte eksperti.
Se slozuvam deka ova e ne dobro promisleno i izvedeno, ama daj ne lupajte vakvi gluposti.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Македонска работа...
Убава идеја, ЛОША РЕАЛИЗАЦИЈА...
Требаше прво инфраструктурно да се средат училиштата, па да си дојдат компјутерите...
А гледам се расправате оти биле само монитор, маус и тастатура, поврзани по неколку на една машина...
Ми текнува, едно време, во фирмите кои држеа до себе, имаше едни огромни процесори, пандан на денешното куќиште, но во неспоредливо поголеми димензии према денешното куќиште, понекаде сеуште стојат, и на нив исто така се прикачуваа монитори и тастатури...ги викаа терминали...
Не е ова исто?
Bravo prijatele.. go podogi konceptot. za site oni koi sakaat poveke da znaat,eve go uredot koj sto ovozmozuva eden CPU da bide koristen od 6 rabotni stanici. Se vika Xtenda x300, ja pravi Nconmputing od kanada, a kosta okolu 200 dolari. zapoveke info, www.ncomputing.com :)

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
таман е бе дома си имаме компјутери па вие шо има везе и онака кинеска роба се нашколо

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Очигледно ти плаќаат на форумот да водиш анти - Груевски разговори,како нема компјутери кога има бива ли толку да лажеш дај училиште па да проверам и да видам дали немате компјутери.
Vo Stip OU"Vanco Prke",ima samo postaveno instalacija,od kompjuterite ni traga.Proveri,pa mi kazi.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Bravo prijatele.. go podogi konceptot. za site oni koi sakaat poveke da znaat,eve go uredot koj sto ovozmozuva eden CPU da bide koristen od 6 rabotni stanici. Se vika Xtenda x300, ja pravi Nconmputing od kanada, a kosta okolu 200 dolari. zapoveke info, www.ncomputing.com :)
super 200 dolari????...kakva e togas strukturata na potrosenite 30 milioni ...sto bea evra???????...ili toa e "delovna" tajna...:)

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Компјутер пред секое дете! - Што испадна на крајот?
Zici, kabli,printeri,modemi.....

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
Абе, се чудам ја отворам страницата на Haier марката кој ја имаат куќиштата и мониторите и никаде не пишува дека произведуваат компјутерска опрема само фиржидери, телевизори.............:pos2::pos2: Абе кинеска работа. Некој салам се има збогатено со ова компјутериве:nesvest:

А

Ајсшутер

Гостин
Еве чим толку ги напаѓате за Компјутерите еве на пример Вмро имаат ќар од компјутерите ама важно и дале,а кога беа Сдсм на власт што напраија една позитивна работа ако може да ми кажете ке бидам задоволен.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Еве чим толку ги напаѓате за Компјутерите еве на пример Вмро имаат ќар од компјутерите ама важно и дале,а кога беа Сдсм на власт што напраија една позитивна работа ако може да ми кажете ке бидам задоволен.
Aj sdsm ja smetaa Makedonija za svoe pretprijatie vo nasledstvo od dedo im...., ama i ova vmr-ovcive isto ke ja "PRERODUVAAT" ????, pa neli gi gi izbravme bidejki ( sega se gleda) lazea nesto drugo ??? :)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па затоа ги пративме СДС во “вечните ловишта“,оти не направија ни една позитивна работа.Сега треба ли да се рачунаат за позитивни работи оние каде за 15 милиони евра се прикажуваат 30 милиони потрошени?Кажи ти вака отворено за задоволството да ти биде комплетно.:toe:

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
штом ја критикуваш сегашната влада читај грујо,партиските војничиња како контра аргумент одма пишуваат ееее а сдсм тогаш,еее а сдсм шо направи... еее портоклови преродбеници свестете се не збориме за минатото ,сдсм се минато и дпмне власта не ја доби затоа што се убави туку затоа што ветија дека ке ја препородат земјава... народот го изгласа грујо и од него бара резултати а не оправдувања и нови лаги..... а коментар од типот добро де зеле нешто ама и дале .... е лудило.... прво зеле од народот ,,,второ не дале од својт џеб ..туку пак од народот,,,, затоа кога некој е на власт треба да биде и награден и критикуван се според резултатите а резултатите се како живее народот ....

А

Ајсшутер

Гостин
Па затоа ги пративме СДС во “вечните ловишта“,оти не направија ни една позитивна работа.Сега треба ли да се рачунаат за позитивни работи оние каде за 15 милиони евра се прикажуваат 30 милиони потрошени?Кажи ти вака отворено за задоволството да ти биде комплетно.:toe:
Задоволство ми е,барем направија нешто,иако земаа и они :)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.765
Поени од реакции
9.552
Види барем ВМРО прави нешто.СДСМ што направи бе.ВМРО бори колку толку за едукацијата,а на некој тоа му смета.Додека беше СДСМ на власт не беа навреме платени сметките за парно по школите,па мораше по зимски палта да седиме во декември,јануари...друго СДСМ зеде пари за да ги продаде Струга,Кичево,Тетово...што викаш на тоа а?

Kajgana Shop

На врв Bottom