Клипов е за браво, БРАВО ЗА ОДЛИЧНИТЕ МОНТАЖЕРСКИ СПОСОБНОСТИ НА ДЕЧКОТО. Има толку многу делови од клипот кои се едноставно смешни, мислам духов се појавува зима камерата зумира и бла бла бла...плус на повеќето сцени има светло(сијалица/неонка)
И за последниот клип со девојчето, тоа е толку смешно направено. Тој ефект може со малце повеќе труд и најголемиот НУБ за премиер да го направи, има можност на бришење на делови од снимки. Иначе правено е со дуплиран леер и укочен е на првиот клип вртењето на девојчето и десатуриран е делот кај огледалото. После тоа пуштен е вториот леер со истиот клип без делот на кој е огледалото што автоматски дозволува да остане видлив предходниот леер за да остане девојчето во огледалото со погледот.
Духовите уствари се појавуваат само во нашите мозоци, под притисок на психата(фурање) дека има нешто (дух/сениште/демон)....нема да верувам се додека не видам со мои очи, е од тогаш ќе биде друга песна:wink:
Искрено, не верувам во духови, а снимкава не ме убеди дека постојат, туку ме убеди дека има луѓе со бујна фантазија и одлични способности да монтираат снимки...
Интересен е клипов, ама скоро сигурен сум дека е фејк. Што вели Точкест, да видам со мои очи, па ќе праиме муабет...
Posle klipov ..... JOK !!!
So da praam skeptik sum ..... , go imam gledano od poodamna i samo ona prvoto so poltergajstot mi izgleda realno , drugoto , so zanm dali e vistina ili ne , ali tesko da poveruvam ...
Дека беше језиво - да, исто како и филмови и игри за кои знам дека немаат допирни точки со реалноста. Не видов ништо што ќе ме убеди дека постојат нештата што наводно беа прикажани. Се` може да биде повторено со помош на малку хидраулика/моторчиња, рибарски конец (+ јадица за гаќите ), камера со далечински управувач, Photoshop и Premiere
Со монтажа може да се направи и мноогу повеќе од ова. Само што знам, типов вели дека сите клипови се собирани од по нет. Али дефинитивно тоа со зумот на камерата и девојчето е фејк. И тоа во паркингот се сенки од луѓе кои поминуваат до светлото...да земе да се анализира фрејм по фрејм мислам дека може да се докаже дека се е фејк
Пред да ја видам темава еден другар на MSN ми кажуваше за клиповите, ама скептик сум и како по обичај прашав „Не е фејк?“
И така испадна.
Со денешниве напредни монтажи тешко е да се поверува во било што.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.