Компилација на духови фатени на камера

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=deoJUBW9CI8[/MEDIA]

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Е ова е без конкуренција најстрашниот и најморничавиот клип ...
Без коментар сум :nesum: ...

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362
:vozbud::vozbud:eдноставно неем зборови:vozbud::vozbud:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
После клипов, верувате во духови? :nesum:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Хмммм не верувам

Клипов е за браво, БРАВО ЗА ОДЛИЧНИТЕ МОНТАЖЕРСКИ СПОСОБНОСТИ НА ДЕЧКОТО. Има толку многу делови од клипот кои се едноставно смешни, мислам духов се појавува зима камерата зумира и бла бла бла...плус на повеќето сцени има светло(сијалица/неонка)

И за последниот клип со девојчето, тоа е толку смешно направено. Тој ефект може со малце повеќе труд и најголемиот НУБ за премиер да го направи, има можност на бришење на делови од снимки. Иначе правено е со дуплиран леер и укочен е на првиот клип вртењето на девојчето и десатуриран е делот кај огледалото. После тоа пуштен е вториот леер со истиот клип без делот на кој е огледалото што автоматски дозволува да остане видлив предходниот леер за да остане девојчето во огледалото со погледот.

Духовите уствари се појавуваат само во нашите мозоци, под притисок на психата(фурање:)) дека има нешто (дух/сениште/демон)....нема да верувам се додека не видам со мои очи, е од тогаш ќе биде друга песна:wink:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Искрено, не верувам во духови, а снимкава не ме убеди дека постојат, туку ме убеди дека има луѓе со бујна фантазија и одлични способности да монтираат снимки...

Интересен е клипов, ама скоро сигурен сум дека е фејк. Што вели Точкест, да видам со мои очи, па ќе праиме муабет...

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Дека беше језиво - да, исто како и филмови и игри за кои знам дека немаат допирни точки со реалноста. Не видов ништо што ќе ме убеди дека постојат нештата што наводно беа прикажани. Се` може да биде повторено со помош на малку хидраулика/моторчиња, рибарски конец (+ јадица за гаќите :)), камера со далечински управувач, Photoshop и Premiere :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Со монтажа може да се направи и мноогу повеќе од ова. Само што знам, типов вели дека сите клипови се собирани од по нет. Али дефинитивно тоа со зумот на камерата и девојчето е фејк. И тоа во паркингот се сенки од луѓе кои поминуваат до светлото...да земе да се анализира фрејм по фрејм мислам дека може да се докаже дека се е фејк

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Пред да ја видам темава еден другар на MSN ми кажуваше за клиповите, ама скептик сум и како по обичај прашав „Не е фејк?“
И така испадна.
Со денешниве напредни монтажи тешко е да се поверува во било што.

Bertone

Автомобилски Дизајнерски Гуру
Член од
1 октомври 2007
Мислења
808
Поени од реакции
6
Глупости...како компјутерски графичар од 100м можам да видам дека се монтажи.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
До сега не верував. Ама после клипов верувам :vozbud: NOT.

• Ми се допаѓа
Reactions: IC3

Kajgana Shop

На врв Bottom