Коментари за општата политичка ситуација во земјава

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.702
Поени од реакции
27
Ок, сведоци сме деновивие на политичко „дрвење“ на поедини политичари не само од земјава и од странство (Оли Рен), за ситуацијава во земјава. ЕУ „си бара рачки“’ за да го пролонгира решението за отпочнување на преговорите, политика која е крајно разочарувачка во очите на секоја јавност, посебна македонската, бидејки ЕУ се поставува како несериозна и разделена организација, импресија која дефинитвно не смее да си ја дозволи од политичка гледна точка.

Од една страна ги иаме ДУИ. Политички навидум наивна партија, која со својата улога на Калимеро, се жали пред странските дипломати како децата мали кога некој ќе ги удри и брзо кај мама и тато „Мама мама...овој ме удри“. Партија составена од политички дури растроени лица, кои по секоја цена сакаат да имаат моќ заради криминалот кој сакаат да го спроведуваат, а најмалку им е важно за доброто на земјава. Овој заклучок посегнува на уште порадикален заклучок, дека војната во 2001 година беше само борба за контролата на илегалната трговија со луѓе,оружје,дрога...

Од друга страна, иаме СДСМ, кој никако неможе да застане на цврсти нозе и целиот товар на партијата е паднат на Рада, која навидум сака да покаже дека има потполна контрола врз ситуацијата, се гледа дека не знае што да направи, ефтин политчки покер!

Трета страна ги иаме ДПА, која во сите можни случаи плука по ДУИ без никакви конструктивни предлози!

И...
Четвртата страна ...ВМРО-ДПМНЕ. Сега откако ја зедоа власта, имаат постигнато некои резултати, но ја користат ефтината формула ...да направиме една куќа и цел свет да разбере т.е 90% да се потроши на самиот проект 10% кампања „ВИДЕТЕ ШТО НАПРАИВМЕ“...

Каде се наоѓаме ние граѓаните?

Осетил некој од вас подобрување. Сега некој ќе рече дека рано е уште од новата влада да се бара нешто, но повеќето проекти што ги прави владата нема да го подобрат стандардот наредните 3-4 години...а се повеќе и повеќе тонеме!

Плус тоа ја имаме ситуацијата со Косово...каде може секој момент да избувни граѓанска војна ако меѓународната заедница не воспостави потполна контрола...
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Политичката ситација во мк..хмм..мала земја- многу комплицирана ситација..се чувствуваат искрено некои позитивни промени,но за да земјава живне,треба многу повеќе работа и труд ,а богами и пот...Не може државава да се среди преку ноќ,тоа е факт,но сепак ако политичариве се зафатат за работа,ко што треба -ситуацијата ќе се подобри..и ние граѓаните секако треба да имаме удел во сето тоа
 
Член од
9 август 2006
Мислења
15
Поени од реакции
0
Situacijata e losa vo smisla sto sega imame iskompleksirano covece na celo_Ovie pred nego pieja(I seuste pijat-BC),bea neuki,kradeja na golemo,bea prepotentni,no se praese muabet.
Ovoj si zamislil deka toj treba da isprava krivi Drini.
Dui gi gleda kako sekoj obicen Makedonec-teroristi.
Sdsm gi gleda kako vid vo izceznuvanje.
A premier mora da gleda na site isto.


Inaku sekoja promena e dobra,vladata se trudi i ako nisto barem ne e polosa od komunjarite.






[FONT=&quot] [/FONT]
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.376
Поени од реакции
46.759
dobro e samo toa sto ne gi fatija kako kradat(a kradat sigurno)e koga ke dojde do toa mislam deka razocaruvanjeto kaj gragjanite ke bide tolku golemo sto stvarno ne ni gine edna gragjanska vojna po koja veruvajte se ke bide podobro bar ke se znae ''who is the real capuera maestre in this neighbourhood''
 

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Denes gledav repriza od CUMU na A1, i eden od gostite ( pojma nemam koj bese toj ) kaza za eden primer vo avstralija mislam, kade sto na livceto za glasanje koga odite da glasate imalo i grafa vo koja pisuvalo deka ne glasas za nikoj. Toa treba da se napravi i tuka, ja mislam deka togas politicarive ce go naebat, sega narod glasa od sto nema tret izbor, ama da ima vakva grafa ja mislam deka ce bide najmasovno popolneta :pos2:
 

Ninja

Кајгана на око
Член од
15 мај 2005
Мислења
623
Поени од реакции
9
Volkswagen напиша:
Каде се наоѓаме ние граѓаните?
Кога станува збор за опозицијата, ова прашање, освен самите граѓани, не го поставува никој друг. Меѓутоа, се работи за недостиг на време. Имено, партиите од опозицијата (барем големите), во напорите да останат доследни на сопствената неконструктивност и со тенденција да ја зголемат истата, на дневна база се презафатени со: лигавење на едното рамо на Фуере; лигавње на другото рамо на Фуере; лигавење на едното рамо на Миловановиќ; лигавење на другото рамо на Миловановиќ; детекција на причини (што е можно побанални) да се напушти Собранието на Р Македонија и да се остане надвор од него; смислување и поставување (препорачливо необјективни, дури и апсурдни) услови за обновување на т.н. политички дијалог со позицијата; идентификација на сите можни начини за вештачко намалување на рејтингот на Владата на Р Македонија; идентификација на сите можни начини за блокирање на работата на Владата и Собранието на Р Македонија; идентификација на сите можни начини за предизвикување политичка криза во Р Македонија и потенцирање на сериозноста на истата - особено во странство; калкулации за можностите за предвремени избори и сл. Значи, интересите на Р Македонија и граѓаните на истата, заглавиле некаде меѓу неможноста да се прифатат резултатите од последните избори (неутешноста заради неучеството во власта, де) и очајните обиди за реализација на личните и партиските цели.

Партиите од позицијата пак, меѓу планирањето и имплементацијата големите медумски кампањи, обидите за расчистување на сметките со нивните претходници и повторната констатација на веќе констатираните проблеми, можеби и се обидуваат да направат нешто што е во интерес на државата и граѓаните. Меѓутоа, тоа реализацијата на тоа нешто или ќе биде оневозможена од горенаведените активности на опозицијата или, по успешната реализација, нештото ќе биде максимално обезвреднето од истите причини.

Додека трае сето ова, се очекуваат нови одложувања на ублажувањето на егзистенцијалните проблеми на македонските граѓани, датумот на преговори со ЕУ, приемот во НАТО и усогласувањето или, барем, приближувањето на ставовите околу решавањето на косовското прашање; застој во реформите во сите сфери во кои се потребни; пасивност во однос на засилената пропаганда од соседните Грција и Бугарија итн.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom