Во право е Венко бе луѓе, мислам дека погрешно го разбирате. Секој треба да си ја работи работата и да не брмчи многу, барем не на тие кои не се надлежни за неговата плата и треба да си ја работи работата квалитетно без разлика дали е задоволен од тоа колку е платен или не е задоволен... ако не е задоволен бујрум, нека фаќа врата и нека бара друга работа... Јас, како муштерија имам право да добијам тоа што ми треба и истиот тој месар треба да биде учтив и да не коментира туку да работи оти некој го плаѓа да работи а неговата работа подразбира и учтивост и не кокментирање за муштериите... штом тој месар коментирал за жената одкако се тргнала тој ке искоментира и за секој друг муштерија кој нема да му биде по мерак, значи и за мене.... Имам повеке случки со таков тип на луѓе и една морам да издвојам: Колата дефек а траба да се сретнам со девојками (сега жена ми)... фаќам такси и тераме, тој си тропа глупости јас си молчам... кога наближивме на местото кај што бев договорен со девојками и која таму ме чекаше, во летно фустанче, дотерана,згодна, убава девојка... и таксистот пред да застане се загледува во неа и коментира ,, уф, види убаво пиче, еј брат како би му го опнал ту,ту лезет.... застанува му плаќам, излегувам фаќам цурата за рака и заминувам... сега кога и да го сретнам тој таксист ме избегава и се срами од мене... Зборот ми е потребна е култура во однесувањето на работа со муштерии, не треба многу зборење, посебно не кога лугето не ги познаваш.... не се криви луѓето за тоа што си малку платен така што и во случајот со месарот истиот требало на неговиот шеф или газда да му каже дека бара плата под 40.000 денари за да работи како што треба а не тоа да му го кажува на муштериите кои нели секогаш се во право... Знам дека месарот не го боли курот за мене ниту пак мене ми е гајле за него но редот е тој, јас учтиво ке побарам да бидам услужен а тој учтиво треба да ме услужи и тоа е тоа... Исто така јасно е дека треба да изгледаме и да се облекуваме соодветно на работата која ја работиме, така да дечкото нека си ја шета тетоважата на улица ама сметам дека е соодветно истата да му биде покриена кога работи како што нели треба да носи и капа за да не паѓаат влакна и сл... А за платата, кога јас би бил газда на маркетот каде што работи тој месар и кога би видел дека не си ја работи работата како што треба и не е учтив со муштериите кои ми носат пари веднаш би му ја покажал вратата...
Висината на платата ја одредува пазарот, одноно во случајот на месарот понудата и побарувачката на месари во градот. Доколку има некој што за помалку пари а со ист квалитет ке ја работи работата платата паѓа а доколкуи нема никој кој би ја работел таа работа со тој квалитет платата расте а во конкретниов случај мислам дека луѓе кои би работеле како сечачи на салама и кашкавал има колку сакаш така да предметниот дечко може да биде заменет во секој момент и тоа од некој што и за помалку пари поквалитетно ке ја работи таа работа...
Висината на платата ја одредува пазарот, одноно во случајот на месарот понудата и побарувачката на месари во градот. Доколку има некој што за помалку пари а со ист квалитет ке ја работи работата платата паѓа а доколкуи нема никој кој би ја работел таа работа со тој квалитет платата расте а во конкретниов случај мислам дека луѓе кои би работеле како сечачи на салама и кашкавал има колку сакаш така да предметниот дечко може да биде заменет во секој момент и тоа од некој што и за помалку пари поквалитетно ке ја работи таа работа...