Колку се луѓето емотивни?

S

SSS-Stolica

Гостин
Оффф лелее...
Премногу сум емотивен(рак сум во хороскоп) ама секогаш гледам тоа да го скријам нејќам да го изкажам тоа да ме примети некој...еве прочитав смрта на Тоше...тогаш ми идеше да се расплачам ама толку многу се стегнав што ни солза не пуштив сите тогаш плачеа јас не а душата ми плачеше за олесување(на школо се чудеа како може да не заплачам дури и професорите ми викаа цврст дека сум бил)...а досега сум плачел само за смрта на дедо ми...кога ми ја кажаа веста не заплакав и солза не пуштив се додека не го видов како лежи во бел чаршав...е кога го видов тоа плачев со саати...и на погреб не отидов бидејќи неможев да гледам(ах пак сеа ми дојде да плачам) не пишувам веќе...

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
па вака , според мене .... луѓето можиме да ги поделиме според емоциите на емотивци, луѓе без емоции и луѓе шо не ги покажват емоците.
Првите значи со еден збор можиме да ги опишиме ко плачковци, плачат за секоја ситница шо ке му се случи, и секое најмало нешто влијај на нивната психа.
Вторите се луѓе шо ич куро не ги боли за ништо. И на места кај шо секој чоек е емотивен нив нишо не ги засега.
А третите, вака ко ќе ги видиш, исти се ко вторите неемотивци, нишо око не му трепнува. Арно ама длабоко во нив се емотивци. Сеа некој појќе некој помалце ама да имат емоци, само не ги прикажват пред останатите.

Е сеа според овие мојте класификаци, јас комотно можам да се клам во 3 група, наизглед ice cold, inside паа не е баш така ...

А општо земено по застапеност, барем колку јас шо сум сретнувал луѓе, најмногу ги има овие првите

Член од
19 мај 2009
Мислења
2
Поени од реакции
1
Jas mislam deka emociite se del od SEKOJ 4ovek.Ne postoi 4ovek koj ne e emotiven.Prasanje e kolku lugeto go pokazuvaat toa.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Jas mislam deka emociite se del od SEKOJ 4ovek.Ne postoi 4ovek koj ne e emotiven.Prasanje e kolku lugeto go pokazuvaat toa.
па вака , според мене .... луѓето можиме да ги поделиме според емоциите на емотивци, луѓе без емоции и луѓе шо не ги покажват емоците.
Првите значи со еден збор можиме да ги опишиме ко плачковци, плачат за секоја ситница шо ке му се случи, и секое најмало нешто влијај на нивната психа.
Вторите се луѓе шо ич куро не ги боли за ништо. И на места кај шо секој чоек е емотивен нив нишо не ги засега.
А третите, вака ко ќе ги видиш, исти се ко вторите неемотивци, нишо око не му трепнува. Арно ама длабоко во нив се емотивци. Сеа некој појќе некој помалце ама да имат емоци, само не ги прикажват пред останатите.

Е сеа според овие мојте класификаци, јас комотно можам да се клам во 3 група, наизглед ice cold, inside паа не е баш така ...

А општо земено по застапеност, барем колку јас шо сум сретнувал луѓе, најмногу ги има овие првите
Дечки, нема човек што нема емоции. СЕКОЈ еден од нас, многу очигледно, чувствува, па по тој критериум, секој е емотивен.

Нема луѓе на кои им а апсолутно сеедно. Нема луѓе кои не осеќаат.

Има само луѓе кои потиснуваат и кријат.

Член од
18 ноември 2007
Мислења
609
Поени од реакции
41
Сите луѓе се емотивни ,по мене разликата е во тоа што некои луѓе можат да ги разграничат работите ,па не се јадат за секоја ситница, додека има луѓе кој и за најмала работа ќе се уништат себе си .

Sophelia

дежурен лејбек
Член од
3 јуни 2009
Мислења
18
Поени од реакции
4
Луѓето не се емотивни.
Луѓето се глупи, луѓето не знаат да се изразуваат.
На луѓето кога им се сере, солзите во очите настани поради стегнатиот чмар ги нарекуваат емоции. Својата неспособност и немоќност да се искажат или направат нешто ја нарекуваат емоција. Се друго, кога ќе направат нешто за себе, го нарекуваат одлука. Луѓето ја користат емоцијата за да се оправдаат ако за нешто не ги бива. “Бев под емоции“.

Ма чудо е како дишат повеќето.

Дај бе човек размисли подлабоко... Емоција = Сенс = Чувство.... Не збориме за нежности... Секој ги има или ги покажува на овој или оној начин... А пошо е очигледно дека на темава се расправа за нежности, тогаш, човекот е емотивен колку неговата најслаба страна...

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Човек без емоција не е човек.Затоа има што ги кријат емоциите и што не ги кријат толку лесно тоа е тоа.:toe::toe::toe:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Сите луѓе се емотивни, само ние мислиме дека има неемотивни затоа што не реагираат на истите работи или со ист интензитет како ние.
Апсурд и глупост.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Некој помалку,некој повеќе...
Познавам и такви кои не ги стресува ништо,се чудам што би можело да ги расплаче:toe:

Толку цврсти личности,не за џабе рекле-од камен да си ке се распукнеш,ама тие...ич мува не ги лази,не дека немаат емоции,ич ништо не стават на срце.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Site luge se emotivni. Nekoi pomalku nekoi poveke. no ima nekoi i koi gi krijat svoite emocii i postojano se so nasmeano lice, laden pogled.

Kajgana Shop

На врв Bottom