Колку е битна висината?

Член од
4 август 2012
Мислења
159
Поени од реакции
57
Ако не е битна висината и ви одговара што сте ниски, зашто носите штикли? Мислам, дури и смешно ми паѓа кога си се гордеете со тоа што сте метро и жилет, и тоа дека не можете да промените ништо во однос на вашата висина ( гени се во прашање ) , не дека не сакате да сте високи. Така да, висината игра голема улога. Имам предрасуди кон пониските ( во првите 2 реченици што ги опишав ). Зошто бараат манекенките да бидат високи? Незнам кој би сакал кускуле. Последна работа, најтрагично ми е кога ќе видам високо машко со минијатура од женска :sick:
Како може да имаш предрасуди кон некој кој е поразличен од тебе во некоја работа која и не е толку страшна? И како можеш да кажеш дека ТИ Е ТРАГИЧНО КОГА ЌЕ ВИДИШ МАШКО СО МИНИЈАТУРНА ДЕВОЈКА? Што ти смета тоа тебе? Ако некој си е среќен што има ти да кажуваш? Кускуле или не, нема пишано правило кој колку треба да биде висок. Може "кускулето" подобро си ја брка работата таму кај што треба за разлика од "суровицата". Башка почесто се среќаваат пониски девојки со газ и цицка, отколку високи со газ и цицка, а тоа и најчесто го сакаат машките.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Како може да имаш предрасуди кон некој кој е поразличен од тебе во некоја работа која и не е толку страшна? И како можеш да кажеш дека ТИ Е ТРАГИЧНО КОГА ЌЕ ВИДИШ МАШКО СО МИНИЈАТУРНА ДЕВОЈКА? Што ти смета тоа тебе? Ако некој си е среќен што има ти да кажуваш? Кускуле или не, нема пишано правило кој колку треба да биде висок. Може "кускулето" подобро си ја брка работата таму кај што треба за разлика од "суровицата". Башка почесто се среќаваат пониски девојки со газ и цицка, отколку високи со газ и цицка, а тоа и најчесто го сакаат машките.

:pos:
Друже ти си залутал малце излеа, или ти брмчи мувата на капата нешто....
Ова е форум, тука искажуваме мислење, за тоа служи форумот.

Член од
4 август 2012
Мислења
159
Поени од реакции
57
:pos:
Друже ти си залутал малце излеа, или ти брмчи мувата на капата нешто....
Ова е форум, тука искажуваме мислење, за тоа служи форумот.
Може и си ја имам. Како може некој да омаловажува и понижува некој друг на таков начин? Ако некој е поразличен од тебе мајка ти трудна ли ќе остане? Ако е некој/а висок/а не значи дека е убав/а. :facepalm: И добро можеби малку залутав од темата, ама кога ќе прочитам нешто такво како тоа погоре...
Инаку висок сум 175 cm. Незнам дали се вбројувам во ниски или просечни. Според мене се си има свои предности и недостатоци. Ама тоа дека висината има некаково значење и влијание во врската, нема - од искуство. Ако тебе не те бива таму кај што треба, џабе...

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.170
Поени од реакции
13.780
и јас се согласувам дека висината нема никаво значење во врската. јас сум висока дечко ми е доста понизок од мене. со задоволство си се шетаме и уживаме заедно. не се замарам со тоа дали некој мене ме гледа како џин или него како кускуле. на нас ни е топ, другите можат само да си зборат :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Мене ми е битна, јас сум конформист и навистина ми е непријатно да ме видат во град со девојка која е пониска од 175-6. :pipi:

Член од
6 јули 2013
Мислења
86
Поени од реакции
204
Искрено, битна ми е и тоа многу.
Не би сакала да одам со дечко помал од мене.
А висока сум и многу ми се свиѓа тоа што сум таква.
Сакам да облечам и штикли, иако немам потреба од дополнителна висина,ама ете, убаво се чувстувам, поженствено, елегантно.
И со оглед да тоа дека сум висока,177, на штикла 180 и нешто.
И сега замисли до мене мал дечко... е да ме праша некој брат дали ми е?
Уште па кога ќе ми се уфрли некој, абе знаеш ја сакам повисоки женски. Абе ајде...

Не дека имам против луѓето што се ниски. Ете мајка ми е пониска од 170.
Немам ни предрасуди, ни ништо.
Едноставно, кога бирам партнер, сакам некој кој ќе ми личи. Со гордост да одам покрај него.
Ниските момци, нека си најдат ниски девојки.:свиркам:

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
Битна е, би се чувствувала непријатно и необично ако е дечкото понизок...Едноставно не ми се свиѓа таков! :)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Мене ми е битна, јас сум конформист и навистина ми е непријатно да ме видат во град со девојка која е пониска од 175-6. :pipi:
Исто и мене. Еднаш идев со една шо беше 172 и се криев по безвезни кафани да не ме видат. Ептен ми беше непријатно. Оттогаш, ништо испод 175. Критериум брат.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Исто и мене. Еднаш идев со една шо беше 172 и се криев по безвезни кафани да не ме видат. Ептен ми беше непријатно. Оттогаш, ништо испод 175. Критериум брат.
Нормално бе брате Петар, сакам кога че ме видат јабанџиите во град со чупето гушната да викаат "Еве го овој од Аџи-Митревци со неговата поубава половина", а не да коментираат "Еве го овој од Аџи-Митревци со неговата поубава третина".

Член од
21 октомври 2013
Мислења
150
Поени од реакции
320
Во хоризонтална положба ништо од тоа не е важно :P
Апсолутно. Ама гледаш, луѓето патат од тоа комплексче шо ке речат за нив кога шетаат у град или кога одат по кафани. Висината игра улога во целокупниот изглед за некого кога го гледаш првпат,нека е и вторпат. Ама ако тргне муабет и некој карактерно ти пасува или присуството негово те исполнува, кој ги еба сантиметрите онда.
И за нешто шо не зависи од нас, не се вреѓа. И ја да можев да бирам дур бев у материца ке бирав повеке од 170см.

Некои работи на ниски луге не им стојат. Пример добар минич колку и да се убави нозете не стои толку јако како на некоја височка женска. Од друга страна пак некоја височка женска ако опни 13ка изгледа ко расна кобила. Не личи жена со рака да го допира плафоно. Средна висина најубаво, за жена. Од 167 докај 173 см.

Уште нема операција за издолжување на колена. Иначе прва сум на листа :cool:

Член од
17 октомври 2013
Мислења
887
Поени од реакции
1.877
Можеби би се чувствувала нелагодно доколку со дечко ми биле француски пар ама среќа не сме. Сум за тоа да е нешто повисок од мене, среќа не сум нешто многу висока и секогаш можам без проблем да се качам на колку сакам високи потпетици! :pipi:

L

Luki Junior

Гостин
Сите моми викат оти не е битна додек не си фанат четворен маж за дечко, па висок, па со рачишта, па да може да ја носе како вреќа компири на рамо. Да може да му се изгубе у прегратката, конечно да се стопле. :D:D:D

Битна е. Ного е побитна отколко шо сакате да си признаете. :)

Z

Zoza

Гостин
bitna e..ne bi sakala nitu ponizok decko,nitu pak ista visina so mene ( koa ke oblecam stikli da go baram nadole )

Kajgana Shop

На врв Bottom