Колку е Македонија "гостопримлива" за странските метал бендови?

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
хммм.. не ти е баш добра идејата.... секој има различен вкус,така?и секој поединец ке сака посебна група да дојде у македонија
:tapp:Aбе за трешерите треш некоја група,за блекери некоја блек група нема да ги болат ушите ако наместо Kreator дојдат Torture Squad
или наместо Immortal дојдат Gorgoroth а ако ништо друго барем ќе се организира нешто а вака:nenene:не е како што треба затоа што и ние металците се делиме како што викаш ти...
Тоа е најмал проблем според мене

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
затоа велам дека треба нешто да се преземи на пр секој металец да дава по 300 ден месечно и да се собираат пари за концерти како некоја невладина организација ако ме сваќате
Тоа е добра идеја... Но!!! Сепак треба да се формира организација која ке биде ЛЕГАЛНА! Мислиш дека некој бенд ке дое онака зашо некој копиљ ко мене или ко тебе го викнал? Треба некој постар металец да е на чело... Да се носат бендови познати барем по 1 у 2-3 месеци... Знам дека секој човек има по 300-400 денари у 2-3 месеца да дае... Сепак затоа ке добие познат бенд... Читај до крај и ке видиш зашо мислам дека може зашо не :) Ама тешко е остварливо :/ Сепак добра идеа :) Бар дур читаме да си викаме закон да е вака :) Ај и репутација да ти даам сеа х)

Епа тоа мислам дека е скоро невозможно пошо јас би дала пари ама нема мн како мене
Има многу шо ке даат пари... ама невозможно е КАКО да се соберат... од различни градови има момци и цури како ке се одвива тоа...

хммм.. не ти е баш добра идејата.... секој има различен вкус,така?и секој поединец ке сака посебна група да дојде у македонија
Тоа не е проблем бате :) Ке се викаат почесто бендови и ке се гласа... Пример... Овој месец ке се вика треш бенд... стаени на листа 4-5 бенда и гласање (се разбира и тие 4-5 со гласање на нет на форум било како...) Проблемот е у тоа шо пример ја ко трешер нема да даам пари за блек (пример давам ја би дал ако стварно успее вакво нешо) некој од пауер металците нема да дае за дет и слично...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
(пример давам ја би дал ако стварно успее вакво нешо) некој од пауер металците нема да дае за дет и слично...

Епа 300 Денари за бенд кој што е во твој жанр , учевство од 50 денари за некој кој не е од твој жанр.
Ама сепак со организацијата за вакво нешто ќе има многу проблеми:)

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
И ни требаат возрасни луѓе за оваа работа мислам јас

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
немора да се возрасни!
Доволно е да биде барем некој совесен!
Не ги читав горните мислења, ама нема врска!
Ќе си кажам мое мислење!
Треба да се направи некоја организација што ќе се занима со организирање и пречекување!
Многу е глупо што овде се иде на ,,ѓутуре" , му текнало некому, ќе викаме група и готово!
Да се ставиме на место на некој славен музичар? - Има секакви услови во македонија за пречекување на првокласни бендови, само нема кој да се заинтересира...
луѓето овде се многу лакоми за профитирање и затоа никој не се ни обидува да почне со таква озганизација зошто овде никој не гледа за квалитетва музика а сите гледаат само пари да се земат

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Ни треба возрасен поради легализација како што кажа Blind може да имаме проблеми со легализацијата

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Доста долго немало бенд за респект од странска метал сцена мислам уште од креатор во 2004 мислам а еве од томислеер разбрав дека хамерфал ќе свират у србија а и ајрон мејден исто

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Не е потребно да е голем бендот како Мејден или Металика за да го има вашиот респект и да го видите.

F

FallenHypaspist

Гостин
Не е потребно да е голем бендот како Мејден или Металика за да го има вашиот респект и да го видите.
Tocno....Ali ipak da se navratime na temata.Nikoj band ne bi sakal da dojde ako bi znael deka ke sobere 1000 dusi sto e slucaj so undergroundot:D Zatoa nasite makedonci gledaat da soberat ne ''golemi'' bandovi tuku ''popularni'':D:D a na takvi bandovi ne se ''odi'':smir::D

немора да се возрасни!
Доволно е да биде барем некој совесен!
Не ги читав горните мислења, ама нема врска!
Ќе си кажам мое мислење!
Треба да се направи некоја организација што ќе се занима со организирање и пречекување!
Многу е глупо што овде се иде на ,,ѓутуре" , му текнало некому, ќе викаме група и готово!
Да се ставиме на место на некој славен музичар? - Има секакви услови во македонија за пречекување на првокласни бендови, само нема кој да се заинтересира...
луѓето овде се многу лакоми за профитирање и затоа никој не се ни обидува да почне со таква озганизација зошто овде никој не гледа за квалитетва музика а сите гледаат само пари да се земат
Daj luge jas sum strano dete:D:D neka mi gi razjasni tie stvari za pokana na bandovi,prijavuvanje na koncerti itd itd.....pozz:kesa:

не си дошол у паланка да видиш каква е ситуацијата... :kesa::kesa:
Abe milane kda bolje razmislis bolje i nie da sme kako niv:D...ni razmislues ni ramnjas-site se ''metalci''...a ne vaka da potresueme sto bi rekol stevo.......:D:drk::jaj:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.518
Поени од реакции
8.244
Тоа не е проблем бате :) Ке се викаат почесто бендови и ке се гласа... Пример... Овој месец ке се вика треш бенд... стаени на листа 4-5 бенда и гласање (се разбира и тие 4-5 со гласање на нет на форум било како...) Проблемот е у тоа шо пример ја ко трешер нема да даам пари за блек (пример давам ја би дал ако стварно успее вакво нешо) некој од пауер металците нема да дае за дет и слично...
ја тоа и сакав да ти го кажам...
се разбира, има и исклучоци но многу се малку
на пример, ја би отишол на некоја треш групичка иако не ја слушам таа музика, би отишол на некоја гринд свирка... се разбира дека е боље на таква свирка да отидам него ли на некоја техно-транс,турбофолк заебанција у кафичите низ земјава...

Abe milane kda bolje razmislis bolje i nie da sme kako niv:D...ni razmislues ni ramnjas-site se ''metalci''...a ne vaka da potresueme sto bi rekol stevo.......:D:drk::jaj:
јесте да се потресуемо, и ја и ти, свите на овај форум са потресени од тој што има фејкерски фаци низ оваа државичка, на кои филмот у кој глумат им е побитан од музиката(која изопште не гу ни слушат)
Ете и тој е уште една битна работа заради која металот у македонија е на толку ниско(така да се изразим) ниво... Луѓе кои се праат некои јаки металци ова-она место да идат на некоја метал свирка, се фрцкаат по кафичите, за да сите околу нив видат дека овие се демек различни, металци и тн и тн...

Член од
8 декември 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Е токму Боки ќе го напоменам.
Кај него на концерт имаше повеќе од 5000 луѓе , а да дојдат да речеме Slayer истата сала ќе биде со 1000 луѓе максимум , освен ако не дојдат од други држави .

Во право си за ова, 1000 се и многу, а да доаѓа селанлата сека алексиќ (намерно со мали букви) има да излезат мин 5000. На звезде гранда у куманово спортската сала била пуна, а се чудам дали би ја наполниле салата ако доаѓа Дистурбед или Ирон Маиден. Јбг, не е крив народот, криви се пинк, и шпанските серии. :toe:

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Во право си за ова, 1000 се и многу, а да доаѓа селанлата сека алексиќ (намерно со мали букви) има да излезат мин 5000. На звезде гранда у куманово спортската сала била пуна, а се чудам дали би ја наполниле салата ако доаѓа Дистурбед или Ирон Маиден. Јбг, не е крив народот, криви се пинк, и шпанските серии. :toe:
Абе криви се сите што ја слушаат онаа глупа шабанариска музика и сите што ја пуштаат....
Ама криви сме и ние што не сакаме да превземиме нешто туку се помируваме со судбината

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.518
Поени од реакции
8.244
Абе криви се сите што ја слушаат онаа глупа шабанариска музика и сите што ја пуштаат....
Ама криви сме и ние што не сакаме да превземиме нешто туку се помируваме со судбината
хммм... па имаме делимична вина... но не заради тоа што седиме со скрстени раце гледајки ги тие како си ја слушат таа музика... Неможеме да ги убедиме на никаков начин, тоа ти е сељачана... премногу се исељачени за да слушат посвесен вид на музика...
треба повеќе гостувања на бендови, поголема маркетиншки покритија и сл... така може да се напраи нешто...

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
хммм... па имаме делимична вина... но не заради тоа што седиме со скрстени раце гледајки ги тие како си ја слушат таа музика... Неможеме да ги убедиме на никаков начин, тоа ти е сељачана... премногу се исељачени за да слушат посвесен вид на музика...
треба повеќе гостувања на бендови, поголема маркетиншки покритија и сл... така може да се напраи нешто...
Па за тоа ти зборувам јас да пробаме да организираме нешто.:helou:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
E dobro de, koj sto saka ke si slusa, nema potreba od vakvi prosti komentari.

Kajgana Shop

На врв Bottom