Колку време е потребно човек да се опорави после врска?

S

Sagan

Гостин
У просек 1/10 од времетраењето на врската. Сепак зависи од квалитетот на врската и емотивноста.

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
Литро текила и си бараш другарки .... чак и на бившата мојт да и се пуштиш пак
без бившата не проаѓа , тоа ти е нешо као противотров :D

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Се зависи од крактерот на самата личност.Ако е некоја поемотивна може да тагува со денов,ако е некоја личност без емоции,или со помалку емоции,може и другиот ден да биде весел :)

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Зависи од врската и карактерот... Сепак ако се влезе во нова врска прерано, таа врска е скоро секогаш осудена на пропаст...

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Ако зборуваме за опоравување после врска....треба да станува збор за врски подолги од година....значи да нема заблуди.

А човек како ќе преболи врска,е најсогледливо преку секојдневното однесување на истиот.....значи ако некој има склоност кон приврзување....тогаш тие најтрагично ги погодува....или во превод...."им се еба мамата".

Од друга страна има феномени кои гаат платонска љубов со години,без притоа да имале допир со "љубената".....е тоа веќе е проблем(гарант познавате неколку такви).

Јас мислам дека проблемот не е во опоравувањето.....туку во желбата да се опоравиш......т.е ти е исто ко дебелите што секоја недела викаат "од понеделник ќе слабеам".....ама пусто меморијата за вкусот на колачето неможе да ги натера да ја почнат диетата:icon_lol: .

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
2 недели најмногу до 4 недели ако е врската од неколку години.
Исклучок овде е ако плеснеш нешто:drk:, онда restart се прави во истиот момент.

Член од
8 април 2012
Мислења
10
Поени од реакции
4
Искрено човек да се опорави после долга врска ама она скроз да се опорави е некаде потреба од година до година и пол две најмногу ! Можи и порано од година , само ако сака самиот тој . Се е психа , како ќе си наредиш така .. Ако веќе со фактот дека повеќе нема назад , дека навистина е крај се помириш , тогаш врати си го филмот наназад што се ти правел али се во негативна мисла и самиот ќе си створиш за него негативна слика и ќе ти се појави омраза .. не оди на места каде што оди тој, одбегнувај да се сретнуваш .. смени број на телефон и слични работи :) Делува ефикасно !;):)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Темава т.е. мислењата на неа ме разочаруваат. Човекот навистина е станат како робот, кој влегува и излегува кога и како сака во и од врска. Немогуче...:facepalm:
Јас не сум прележала лесно ниту една врска. И да сум била повредена и да сум оставала јас, никогаш не ми било лесно и не сум успеала брзо да се опоравам. Не ми се гледа на чело, но многу долго време ми треба да заборавам еден човек со кого сум го делела моето време. Иначе, на лошите работи не можам да мислам, затоа што во суштина не сум злопамтило. Тоа дефинитивно не е лек за мене. После секој крај патам по убавите работи и моменти, а на лошото и да се сетам, ми изгледа ептен неважно.
Што правам јас во овој свет, а?:icon_lol:

Член од
18 мај 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
Kako kome..zavisi od toga koliko si voleo/la...

Sandra

wicked
Член од
24 август 2005
Мислења
1.490
Поени од реакции
224
Zavisi kolku si bil/a zaljuben/a ...Za bivshiot mi trebashe poveke od godina za da go prebolam. Nemozhev nikako da go zaboravam makar i sho mi napraj toj 300 gluposti. Jas pak samo gi gledav dobrite momenti sho sne gi imale :)

Eden drugar ednash mi kaza deka od prilika se rachuna 1 godina, 7 meseci i 3 dena za da prebolish nekogo.. Nekoj poveke nekoj pomalku :)

Kajgana Shop

На врв Bottom