Колку ви е интересно ... - Шопинг ?!

  • Креатор на темата Чек Он Ит
  • Време на започнување
Ч

Чек Он Ит

Гостин
Laidies -
Колку често одите на шопинг ?Дали тоа трае долго или пак првата продавница и вие сте готови?Кого понесувате со себе најчесто?

Gentelmens -
Што за вас значи ШОПИНГ ?Дали за вас тоа е само губење време ? Колку често го практикувате тоа и со кого најчесто одите ?
 
S

Stef Bachatero

Гостин
Sekoja sezona idam vo bugarija da si kupam raboti vo sofija i mnogu gi kupuvam poeftino od tuka i imam poveke izbor.Kupuvam raboti od bugarskite raperi imaat fantasticna obleka.Mozebi imaat glupi pesni no imaat mnogu jaka obleka za prodavanje.
 

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Многу често. Секогаш кога имам време го искористувам да прошетам по продавници,да си разгледам што има како има..:)
Обично долго трае. Ме интересираат понудите на сите продавници.
Најчесто ја понесувам мајка ми :) а понекогаш и со другарките.
 
N

NeMiRnA

Гостин
uhuuuuuuu shopping liiiiiii?!Ma eve sea me fatilo nesto so kupuvanjevo,obicno koa odam odam so tatko mi,ma ekspert e covekot baska finansira i ima trpenie koa se dvoumam za nesto_Obicno ne setam mnogu dolgo,eden krug na brzinka po site prodavnici u gtc mislam site,ne bas site tuku onie sto me interesiraat,sreduvam vpecatoci so edno kafe se resavam idam kupuvam a se na se trae 1 cas preku sila 2.Nesto i ramstore mi stana aktuelen u zadno vreme se prasuvam dali ke mi go odolgovleci vremetraenjeto:lud:
 
Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
check_on_IT напиша:
Laidies -
Колку често одите на шопинг ?Дали тоа трае долго или пак првата продавница и вие сте готови?Кого понесувате со себе најчесто?
idam u soping ednas u 2 meseci i kupuvam sve i svasta.trae edno 3-3ipol saati a moze i poveke.obicno ne se trtkam po 5 saati u edna prodavnica,go kupuvam prvoto nesto sto ke mi se zasviga i sto ke mi padne u oci,a pocesto setam u site prodavnici,razgleduvam,pa posle se vrakam od pocetook i go kupuvam toa sto mi se svigalo.najcesto idam so edna mojte 3 najdobri drugraki ili sama.najubavo mi e koga idam sama zasto nikoj ne me brza,vlagam tamu kade sto ja sakam,sama najubavo si procenuvam sto kako mi stoi koga probuvam.
 

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
Колку ви е интересно купувањето облека ?

Епа, колку ви е интересно да шетате по трговски центри, ваму-таму за да си одберете нешто што највеќе ви прилега за некоја прослава ?
На пример, јас највеќе мразам, дури и ми е мака кога треба да одам да купам нешто, бидејќи тешко се одлучувам што ќе земам, како ќе земам, итн.
Дали Вас ви е интересно купувањето ( shopping - от ) ?
 

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Zavisi koga kako. Kako sto sum teska mrza me nervira da setam i da probuvam po butici. No cestopati znae da bide i zabavno. Zavisi od raspolozenie.
 
N

NeMiRnA

Гостин
U zadno vreme ic ne mi e zabavno,zaso po gradov i nema bas nesto posebno...a i me mrzi dodeka gi prosetas site trgovski centri(deka mnogu gi imame vise hehehhe) ramstore,gtc,biser,beverli ke zaborais sto kaj bilo,pa treba da se vrakas,abe macenje i na kraj ke si reces,a jas se da si kupam,zaso ke te smrzi vise da pamtis,a toa e trosok...mrazam kupuvanje...
 

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Кога сум одморна и немам никакви обврски обожавам да шетам по продавници. Тогаш можам со саати да гледам и пробувам, се додека не се одлучам што да купам.
 

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Ко ќе ме фатит мрза не сакам да излегвам зш едвај ќе чекам да си одам дома и ништо нема да купам, ама ако сум убо расположена ништо не мојт да ме спречит ако сакам да одам на купување (а во последно време често ми се дешават) :vozbud:
 

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Обожавам шопинг!Да би можела секој ден би купувала ново парче облека!Не шетам многу,едноставно го одбирам она што ми се допаѓа во првата,евентуално втората продавница,и потоа си седнувам на кафе со шопинг buddy-то :)pos:) и се радувам на купеното.
 
Ч

Чек Он Ит

Гостин
Хаха, обожавам шопинг, секој ден, само не ги сакам гужвите петок сабота ...

Кога идам во шопинг со некого, сум непоснослива, ништо не ми се свиѓа, ништо не ми е по мерка, и пак и 50 продавници да прошетаме нема ништо да си најдам, оти сум таква да се купувам онака, на пр. ќе одам во град заради нешто друго, шопинг намалце ми паѓа во глава во тој момент и ќе видам нешто интересно во излог, и онака на изненада го купувам ...

И после подновување, насмевката ми е од уво до уво, и истата ми трае три дена, абе радости се тоа ... :vozbud:
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Наречете ме фрик меѓу жените :)pos:) ама ретки се деновите кога сум расположена за шопинг. Како и секој друг, и јас уживам во тоа што иде ПОСЛЕ шопингот:) Им се радувам на новите нешта, ги пробувам пред огледало, комбинирам... Ама, додека да дојде до тоа- смрт! Еве во неколку подцртички како се одвива еден шопинг-ден кај мене:

-Излегувам од дома полна со кеш, со насмевка од уво до уво и секако, придружник, за друштво, совети при избор и помош при носење на кесите.
-Прва дестинација: Трговски. Шлаеш низ продавници, бутици, шопинг-центри, се буташ у гужви, чекаш у ред пред гардероба, те мава у кичма отпозади госпоѓа во години која не ни сфаќаш што бара во ваков бутик, ама битно се тепа со тебе кој прв да влезе; нигде ништо нема, а ако има нешто, ти немаш доволно пари да го купиш; на крај откако ти капнале нозе шетајќи го цел ГТЦ се откажуваш и излегуваш од таму.
-Се селиш во некој друг трговски центар, зависно од тоа колку кеш за такси имаш, а и од факторот “што прво ќе ми падне на памет„. Значи може тоа да биде Бисер, Рамстор, Буњаковец или Беверли, као најчести “под Б„ трговски центри. Тука- ништо поарно. Барем нема до тоооолку гужва ко у ГТЦ, ама овде па никаков избор во продавниците. Уморно застануваш да си купиш пица на парче по која следува пуш пауза, за да би можела да продолжиш со потрагата.
-Јадеш пицата, твојот шопинг-придружник те форсира да побрзате, зошто касни за на депилација. Се враќаш да ја довршиш мисијата “подновување„. Наоѓаш нешто што е по твој мерак, со разумна цена. Ама ко за беља, или ти е премало, или прекратко, или преголемо или предолго (последниве две поретко). Ај у К. Се мучиш уште некое време, за на крај во очај и афект да купиш нешто што не ти се ни свиѓа, не ти стои и мали се шансите да го облечеш повеќе од два пати во иднина. Ама немаш веќе живци да хараш по бутиците, па го зимаш без оглед какво е.
-Доаѓаш дома. Го вадиш од кесата тоа купеното, и сфаќаш каква глупост си напраила. Во агонија и депресија го пробуваш, застануваш пред огледало и доаѓаш до заклучок дека подобро ќе беше со парите што ги потроши на ова да си купеше пиштол и да си швркеш еден куршум у слепоочница. (Малку хипербола никого не убила) Ништо, го ставаш у шкаф со надеж дека некогаш екшли ќе го облечеш. Мајка ти ти се дере, зашто вакво нешто си купила. Не ме нервирај, мам.
-Утредента го викаш шопинг-придружникот на кафе, за да му се искупиш за преживеаниот терор додека шетал со тебе низ бутиците. Пожелна, а не и задолжителна, е да го благословиш со една масажа на стапала, пошо поише од очигледно е дека после 5 саата пешачење на мазна подлога има болки во табаните.
-Сфаќаш дека следниот пат ќе мораш ти него да го придружуваш во некоја ваква слична мисија. Fuck. Очајот и агонијата растат.

*За да не испадне се така црно, ќе напоменам дека во екстремно ретки случаеви (више екстремни него ретки) се случува и да ти се погоди тоа што ќе го купиш после 5 саата окапување по трговските центри, да се вратиш дома радосна, и со уморна, но блаженоуспокоена насмевка да го пробаш и уште 2 саата да стоиш пред огледалото восхитувајќи и се на твојата убавина.

Сума сумарум: го сакам резултатот од шопингот, но го мразам самиот процес, така да се изразам. retarda:
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
па што знам..сакам да излезам и да купувам,ама уште повеќе сакам кога после купувањето ќе седнам на кафенце онака лежерно,а па уште ако времето е убаво,сончево..лелееее кој мерак тогаш ми се прави...уффффф....ммммм
 

CT

Член од
21 февруари 2007
Мислења
384
Поени од реакции
2
Mrazam da gubam vreme na shopping, zapad-imperija se shiri.. neshto shto go mrazam.
Ti nametnuvaat stilovi za se.. od jadenje, do SHOPPING.
BLAAAAAH odvratno.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom