Јас утре одам па шо сака нека биди![]()
За во Скопје мислам дека е 12000 денариПрочитав на друг форум дека нуделе 9000 плата. Вистина ли е ова, некој што бил на интервју нека потврди?![]()
Платата некаде се движи над 13000, зависи од продажба ова она. Некој стига и до 15000. Работа како во секоја продавница, цел ден на ноѕе, достави, претовар растовар, досадни муштерии кои не знаат што сакат или тепаат време.Прв месец 6500, втор, 7800, трет 12000 и тоа ти е врвот на кариерата![]()
70 денари за саат време од твојот животКолкава плата земаат продавачите во Нептун-маркетите за техничка роба? Баш ме интересира,бидејќи ме викнаа на интервју и не знам дали да одам(бидејќи веќе работам нешто друго) и поради тоа што работат и во сабота,што мене ми паѓа ептен тешко,да кажам и дека работното место е за во помал град,не за Скопје.Однапред благодарам на искрените одговори!
70 ден.*8 часа дневно=560ден. дневница.70 денари за саат време од твојот живот![]()
Околу 70 денари е врз основа на коментарите назад во темата. Инаку мојот коментар се однесуваше на колку некој таму во Нептун го цени твојот живот и време! Фокусирај се на делот 1 саат од твојот живот е 70 денари еве нека биде и 80 денари!70 ден.*8 часа дневно=560ден. дневница.
560 ден.*6 дена во неделата=3360 ден. неделно
3360 ден. неделно*4 недели=13.440 ден. месечна плата!
Ова фиксна плата е,може да се зголемува според заслуга и количина на продадени артикли,ќе сакаш да одговориш на ова? Оти ако е фиксна плата за во Скопје,плус скоро цела недела на работа,тоа се малце пари за помал град,а камоли за Скопјето!![]()
Се додека мислиме дека 13.440 ден. е солидна плата во Македонија,се дотогаш ќе не дупат "големите" газди како сакаат и кога сакаат.Извинете малце на вулгарните зборови,ама со 200 и кусур евра во Македонија можете да:Јас мислам доста погодувате ако знае некој информација од прва рака да пише би било најкорисно. Е сега, дали 13.440 ден е малку или многу тоа е релативно, со оглед на тоа дека има луѓе што работат и за 8 000 плата мислам дека ова е солидно, ако е толку секако.
Се прашувам кога сите би одбиле да работат за таа плата, што ке превземат тие, за да вработат луѓе?Се додека мислиме дека 13.440 ден. е солидна плата во Македонија,се дотогаш ќе не дупат "големите" газди како сакаат и кога сакаат.Извинете малце на вулгарните зборови,ама со 200 и кусур евра во Македонија можете да:
1.Ја намирите реалната потрошувачка кошница=7-8000 ден.
2.Да платите мобилен,струја и вода=2500 ден.
3.Да излезете два-три пати низ град со преостанатите 2000 иљадарки
4.Да си го клаите прстот во уста и да чекате да добиете на спортска
Пази,ова се трошоци за еден сосема нормален и обичен дечко или девојка,а да не зборам за оние кои земаат 8.000 ден. или за цело семејство!