- Член од
- 7 април 2013
- Мислења
- 183
- Поени од реакции
- 325
Jas sobiram pari koga imam prilika, knizni i metalni od razni drzavi , od Afrika, Evropa, Avstralija, Arapskite drzavi, koi poveketo sum gi posetil, me tolku stari , ponovi , bogata kolekcija na bivsha Jugoslavija, ne sobiram za profit, interesno i informativno i sakam da spodelam so drugi koga imam dopolnitelni isti pari.ne be mislev bez razlika na drzavata i na valutata. inaku i ja imam akuelni ama toa se pretezno pari od zemjite koi sum gi posetil. najstarate mi se 10 rublji od rusija od 1909 god.
Kolku baras?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
Koj e zainteresiran neka pise pp
mi treba tezina od monetata i ke ti kazam sve za nea [DOUBLEPOST=1490023184][/DOUBLEPOST]
nema nisto retko i ceneto,voobicaeni knizni pari,cena vo poteg 10-30 denari,dupnatata kako srebro vredi i to e to.[DOUBLEPOST=1490030089][/DOUBLEPOST]Me interesira dali vredat nesto ovie pari i kolku
toa Jovanco naucno se vika overprint na banknotata,ednostavno Germancite nacekaa ogromno koicestvo pari od SHS i ednostavno gi pre-printaa tie banknoti so znakot na Srpska Narodna Banka.Eve denes mi stignaa 100 dinari od vreme na M. Nedic , Interesna rabota , parata e ista 100 dinarka od SHS ama na mesto kade sto pisuva Jugoslavija e preskrtano.
Uste he doznav dali imaat nekoja vrednost monetive be molam za odgovorke mi kaze li nekoj kolku vredat parive ako imat nekoja vrednost
Секако дека имаат вредност. Само треба да побарате стручна експертиза од лица кои имаат познавање за тој вид на пари.Me interesira dali vredat nesto ovie pari i kolku
Da ne baram,pusti mi sliki da vidam sto imas,i ke ti dadam ekspertizaUste he doznav dali imaat nekoja vrednost monetive be molam za odgovor
daj mi ubava slika od nea,taa ima vrednost,no moram da vidam koja varijanta e,dali e polirana ploca "proof",ili voobicaenata 1000.Drugata moneta e titovka od 1000 dinari