Денари :tv: ?Финансии е една од поплатените работи во МК. Директориве на банкиве земаат 10.000-12.000 месечно.
Хах10q. Па ете и тоа мислам да се запишам, засега просекот ми е 5.00 па за понатаму ќе видам ќе биде, сепак некако да изгурам и да си осигурам сигурна иднина. Во врска со учењето за лектири тестови и такви слични работи имам се од братучедите и секоја година е исто така да good for me. Дада ми се запиша на Општа исто и она има ко мојот просек но сепак се разбира дека е потешко Општа.
Не значи дека ако е шеф на фирма или директор дека право краде и слично. Обичните работници секогаш се чесни а шефовите и директорите секогаш крадат...? Човекот учел, завршил факултет и слично и сега се наместил на добра фотеља, не е никој крив. Секој гледа да заработи за парче леб но повисоките функции носат поголема одговорност и се подобро платени...ОФФ
зимат зимат у фени а работниците (останатите) со ваквото у раците си одат ни бонус ни ништо....ама тоа е кој знае да украде ќе украде ....
Да не ти е грешка математиката? Банкарите земаат далеку поголеми плати од овие, оние што се на повисоки функции уште повеќе.Финансии е една од поплатените работи во МК. Директориве на банкиве земаат 10.000-12.000 месечно.
Евра евра.. Ова за луѓе како Хари Косотв, Глигор Бишеф итн.Денари :tv: ?
Банкари, информатичари и нормално политичари-говеда се најплатени
Не се силам со просекот, едноставно до сега викам дека сум задоволен од себе но за понатаму незнам дали истиот ќе остане, едноствано не ми се уче ... Ќе си идам економски и после у банка ќе си работамХах
Не се сили со просекот од 5.00 у седмо.
И ја бев примерно осмооделенче, па се упишав у ПТТ и гурав да фатам 4.50+ просек со ич неучење, за на крај да се запишам на електро и да не ми чуе.
Така да просекот не е приказ на знаење или памет. Само на редовно учење.
Лоша мисла а за жал вистинита па на крај кога ќе се вработат нема да користат ни 15% од тоа што бубале на факултет туку ќе учат и ќе напредуваат преку работата а се зависно од нивните капацитети. Ама за да се запосли некој ќе треба тоа парче хартија.Да беше така лесно, немаше државава да ни е ова што е сега. Треба многу повеќе од ќе се запишам економски и во банка ќе работам.