Кои се најплатените работни места во Македонија?

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Финансии е една од поплатените работи во МК. Директориве на банкиве земаат 10.000-12.000 месечно.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Ректорот на Државниот во Тетово зема измеѓу 4.000 и 5000 евра.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Најплатени се пратениците. Клати врата, зимај плата. Дури не се ни појавуваат во собрание.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Финансии е една од поплатените работи во МК. Директориве на банкиве земаат 10.000-12.000 месечно.
Денари :tv: ?

Банкари, информатичари и нормално политичари-говеда се најплатени

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
10q. Па ете и тоа мислам да се запишам, засега просекот ми е 5.00 па за понатаму ќе видам ќе биде, сепак некако да изгурам и да си осигурам сигурна иднина. Во врска со учењето за лектири тестови и такви слични работи имам се од братучедите и секоја година е исто така да good for me. Дада ми се запиша на Општа исто и она има ко мојот просек но сепак се разбира дека е потешко Општа.
Хах :D
Не се сили со просекот од 5.00 у седмо.
И ја бев примерно осмооделенче, па се упишав у ПТТ и гурав да фатам 4.50+ просек со ич неучење, за на крај да се запишам на електро и да не ми чуе.
Така да просекот не е приказ на знаење или памет. Само на редовно учење.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.091
Судија пеер.

--- надополнето ---

1к евра месечно,на судењата им нема крај,а да останиш без работа е многу мала веројатноста,смрт или да те разрешат(нормално ак јајш лајна за тие над тебе и не судиш по наредба)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
ОФФ
зимат зимат у фени а работниците (останатите) со ваквото у раците си одат ни бонус ни ништо....ама тоа е кој знае да украде ќе украде ....
Не значи дека ако е шеф на фирма или директор дека право краде и слично. Обичните работници секогаш се чесни а шефовите и директорите секогаш крадат...? Човекот учел, завршил факултет и слично и сега се наместил на добра фотеља, не е никој крив. Секој гледа да заработи за парче леб но повисоките функции носат поголема одговорност и се подобро платени...

--- надополнето ---

Да не ти е грешка математиката? Банкарите земаат далеку поголеми плати од овие, оние што се на повисоки функции уште повеќе.

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Денари :tv: ?

Банкари, информатичари и нормално политичари-говеда се најплатени
Евра евра.. Ова за луѓе како Хари Косотв, Глигор Бишеф итн.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.820
Поени од реакции
11.445
Макпетрол.

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Хах :D
Не се сили со просекот од 5.00 у седмо.
И ја бев примерно осмооделенче, па се упишав у ПТТ и гурав да фатам 4.50+ просек со ич неучење, за на крај да се запишам на електро и да не ми чуе.
Така да просекот не е приказ на знаење или памет. Само на редовно учење.
Не се силам со просекот, едноставно до сега викам дека сум задоволен од себе но за понатаму незнам дали истиот ќе остане, едноствано не ми се уче :D... Ќе си идам економски и после у банка ќе си работам :D

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Да беше така лесно, немаше државава да ни е ова што е сега. Треба многу повеќе од ќе се запишам економски и во банка ќе работам.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Да беше така лесно, немаше државава да ни е ова што е сега. Треба многу повеќе од ќе се запишам економски и во банка ќе работам.
Лоша мисла а за жал вистинита па на крај кога ќе се вработат нема да користат ни 15% од тоа што бубале на факултет туку ќе учат и ќе напредуваат преку работата а се зависно од нивните капацитети. Ама за да се запосли некој ќе треба тоа парче хартија.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Во РЕК Битола земаат добри плати.Ама таму има и лесна и тешка работа зависи на кое место си :) ама нема чоек што зема испод 30.000

П

Пепси_

Гостин
Абе не е само кај има најногу пари требе и да го сакаш тоа шо ќе го работиш иначе каква ќе биде продуктивноста од тебе ? или пак не а ? парите се битни да да. Туку од 8 одделение да размислуваш за кај ќе работиш кај ќе има најмногу парички не може да знаеш додека ти дојде времето многу работи може да се сменат.... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom