Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
9.438
Поени од реакции
23.027
Дали е ред флег и треба да се иде на втор дејт доколку на првиот си поминал вака :
Ме аднува на социјална мрежа (не е тиндер што значи дека колку - толку сексуални и љувобни намери не и се во прв план). Ни ја знам ни ја познавам. Преку лабав муабет приметувам дека благо инсистира и ме кани да се запознаеме во живо и тоа после 2-3 дена по 30мин - 1 саат испрекинат чат.
Договараме место, време и се. Дури и проверува 1 саат пред договореното време дали ќе се видиме и дали сигурно ќе доаѓам.
Доаѓам и приметувам дека уште од првата минута после поздравувањето, нејзе и е досадно, со погледот е цело време лево - десно. Одговара кратко и јасно и се смее пластично како политичар. Ни еднаш не се обидува да започне некоја тема на муабет иако се приметува дека доаѓа момент на непријатна тишина. Цело време ѕирка во телефонот. На крај дури и избегава да се поздави со гушкање (иако на запознавањето не и сметаше), не се ни ракува туку само мафта како по чавки. А муабетот меѓу нас беше помртов него на распит во полициска станица.

Која психичка пореметеност е ова ?
 
Член од
20 мај 2023
Мислења
540
Поени од реакции
2.383
Дали е ред флег и треба да се иде на втор дејт доколку на првиот си поминал вака :
Ме аднува на социјална мрежа (не е тиндер што значи дека колку - толку сексуални и љувобни намери не и се во прв план). Ни ја знам ни ја познавам. Преку лабав муабет приметувам дека благо инсистира и ме кани да се запознаеме во живо и тоа после 2-3 дена по 30мин - 1 саат испрекинат чат.
Договараме место, време и се. Дури и проверува 1 саат пред договореното време дали ќе се видиме и дали сигурно ќе доаѓам.
Доаѓам и приметувам дека уште од првата минута после поздравувањето, нејзе и е досадно, со погледот е цело време лево - десно. Одговара кратко и јасно и се смее пластично како политичар. Ни еднаш не се обидува да започне некоја тема на муабет иако се приметува дека доаѓа момент на непријатна тишина. Цело време ѕирка во телефонот. На крај дури и избегава да се поздави со гушкање (иако на запознавањето не и сметаше), не се ни ракува туку само мафта како по чавки. А муабетот меѓу нас беше помртов него на распит во полициска станица.

Која психичка пореметеност е ова ?
Одличен пример за "заебот" од модерните социјални мрежи. Просто е ова ептен, си ѝ се допаднал на девојчево очигледно само на слика. Она те аднала, она иницира состанок, за да у ист момент кога доаѓате да се видите (сврзувате и пет реда муабет) на неа ѝ се крши филмот што си го имала направено пред да се сретнете у живо.
Од друга страна може е само срамежлива. Можеш ѝ да ја прашаш, ако сака втора шанса - супер, ако не сака - батали ја.
 

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.489
Поени од реакции
9.466
Дали е ред флег и треба да се иде на втор дејт доколку на првиот си поминал вака :
Ме аднува на социјална мрежа (не е тиндер што значи дека колку - толку сексуални и љувобни намери не и се во прв план). Ни ја знам ни ја познавам. Преку лабав муабет приметувам дека благо инсистира и ме кани да се запознаеме во живо и тоа после 2-3 дена по 30мин - 1 саат испрекинат чат.
Договараме место, време и се. Дури и проверува 1 саат пред договореното време дали ќе се видиме и дали сигурно ќе доаѓам.
Доаѓам и приметувам дека уште од првата минута после поздравувањето, нејзе и е досадно, со погледот е цело време лево - десно. Одговара кратко и јасно и се смее пластично како политичар. Ни еднаш не се обидува да започне некоја тема на муабет иако се приметува дека доаѓа момент на непријатна тишина. Цело време ѕирка во телефонот. На крај дури и избегава да се поздави со гушкање (иако на запознавањето не и сметаше), не се ни ракува туку само мафта како по чавки. А муабетот меѓу нас беше помртов него на распит во полициска станица.

Која психичка пореметеност е ова ?
Па изгледа не добила тоа што си замислувала. На срамежлива не ми изгледа. Не ја викај пак.
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.711
Поени од реакции
19.820
Дали е ред флег и треба да се иде на втор дејт доколку на првиот си поминал вака :
Ме аднува на социјална мрежа (не е тиндер што значи дека колку - толку сексуални и љувобни намери не и се во прв план). Ни ја знам ни ја познавам. Преку лабав муабет приметувам дека благо инсистира и ме кани да се запознаеме во живо и тоа после 2-3 дена по 30мин - 1 саат испрекинат чат.
Договараме место, време и се. Дури и проверува 1 саат пред договореното време дали ќе се видиме и дали сигурно ќе доаѓам.
Доаѓам и приметувам дека уште од првата минута после поздравувањето, нејзе и е досадно, со погледот е цело време лево - десно. Одговара кратко и јасно и се смее пластично како политичар. Ни еднаш не се обидува да започне некоја тема на муабет иако се приметува дека доаѓа момент на непријатна тишина. Цело време ѕирка во телефонот. На крај дури и избегава да се поздави со гушкање (иако на запознавањето не и сметаше), не се ни ракува туку само мафта како по чавки. А муабетот меѓу нас беше помртов него на распит во полициска станица.

Која психичка пореметеност е ова ?
Не да е ред флаг, бакља на утакмица Вардар - Шкендија.
Женско ако ти прај таков филм на прв дејт бегај подалеку, недорасната, не сериозна и не знае што сака.
 
Член од
17 септември 2022
Мислења
673
Поени од реакции
1.481
Дали е ред флег и треба да се иде на втор дејт доколку на првиот си поминал вака :
Ме аднува на социјална мрежа (не е тиндер што значи дека колку - толку сексуални и љувобни намери не и се во прв план). Ни ја знам ни ја познавам. Преку лабав муабет приметувам дека благо инсистира и ме кани да се запознаеме во живо и тоа после 2-3 дена по 30мин - 1 саат испрекинат чат.
Договараме место, време и се. Дури и проверува 1 саат пред договореното време дали ќе се видиме и дали сигурно ќе доаѓам.
Доаѓам и приметувам дека уште од првата минута после поздравувањето, нејзе и е досадно, со погледот е цело време лево - десно. Одговара кратко и јасно и се смее пластично како политичар. Ни еднаш не се обидува да започне некоја тема на муабет иако се приметува дека доаѓа момент на непријатна тишина. Цело време ѕирка во телефонот. На крај дури и избегава да се поздави со гушкање (иако на запознавањето не и сметаше), не се ни ракува туку само мафта како по чавки. А муабетот меѓу нас беше помртов него на распит во полициска станица.

Која психичка пореметеност е ова ?
Батали ја и престани да ставаш селфиња со филтри.
 

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.618
Поени од реакции
9.202
Дали е ред флег и треба да се иде на втор дејт доколку на првиот си поминал вака :
Ме аднува на социјална мрежа (не е тиндер што значи дека колку - толку сексуални и љувобни намери не и се во прв план). Ни ја знам ни ја познавам. Преку лабав муабет приметувам дека благо инсистира и ме кани да се запознаеме во живо и тоа после 2-3 дена по 30мин - 1 саат испрекинат чат.
Договараме место, време и се. Дури и проверува 1 саат пред договореното време дали ќе се видиме и дали сигурно ќе доаѓам.
Доаѓам и приметувам дека уште од првата минута после поздравувањето, нејзе и е досадно, со погледот е цело време лево - десно. Одговара кратко и јасно и се смее пластично како политичар. Ни еднаш не се обидува да започне некоја тема на муабет иако се приметува дека доаѓа момент на непријатна тишина. Цело време ѕирка во телефонот. На крај дури и избегава да се поздави со гушкање (иако на запознавањето не и сметаше), не се ни ракува туку само мафта како по чавки. А муабетот меѓу нас беше помртов него на распит во полициска станица.

Која психичка пореметеност е ова ?
Еее ако се откажуваш така лесно. Тие јас највеќе ги сакам. На почеток ќе ти изиграва пичкаипол а после ќе те бара по сто пати. Тие таквите сакаат внимание затоа тоа ти го прави. Игнорирај ја неколку дена и ќе видиш што ќе се случи. Ако сака повторно да се видите следниот пат ќе мора да се докаже за да те задржи а тоа значи можеш одма да ја лапнеш. Следниот пат чекај она да те побара да се сретнете ти ништо не договарај. Така ќе сфатиш дали е заинтересирана или не.
Автоматски споено мислење:

Кога ти го видела суратот во живо се разочарала, гарант....:pos:
Ај ти покажи ни слика да те видиме што сурат си. Немој да испадне како тука една кајганџика што не сака слика да покаже дека е можеби некоја тетка...
 
Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.628
Поени од реакции
10.297
Дали е ред флег и треба да се иде на втор дејт доколку на првиот си поминал вака :
Ме аднува на социјална мрежа (не е тиндер што значи дека колку - толку сексуални и љувобни намери не и се во прв план). Ни ја знам ни ја познавам. Преку лабав муабет приметувам дека благо инсистира и ме кани да се запознаеме во живо и тоа после 2-3 дена по 30мин - 1 саат испрекинат чат.
Договараме место, време и се. Дури и проверува 1 саат пред договореното време дали ќе се видиме и дали сигурно ќе доаѓам.
Доаѓам и приметувам дека уште од првата минута после поздравувањето, нејзе и е досадно, со погледот е цело време лево - десно. Одговара кратко и јасно и се смее пластично како политичар. Ни еднаш не се обидува да започне некоја тема на муабет иако се приметува дека доаѓа момент на непријатна тишина. Цело време ѕирка во телефонот. На крај дури и избегава да се поздави со гушкање (иако на запознавањето не и сметаше), не се ни ракува туку само мафта како по чавки. А муабетот меѓу нас беше помртов него на распит во полициска станица.

Која психичка пореметеност е ова ?
Види бато… и ти си за ќотек..
Мислам, озбилно кој не се нашол у ваква ситуација… ама сигурно и не ти е првпат?! (Мене бар ова веч видено ми е, и не еднаш)

Гледаш дека те ghost-ира у живо, нема шо длабоки суштински прашања: та дали била срамежлива? та дали била збунета? е зш муабетов е мртов? Ништо од тоа!
Нема хемија, фала, чао, пријатно!

Јас во таков случај не би и понудил дури ни од куртоазија да ја префрлам дома!
Келнер, сметка, ја плаќам, морам да одам имам други обврски, чао мртво ладно и готово.
(Да да разбирам и јас сум бил попален, затрескан, и тешко е ладно да се изведе ова. Ама после еднаш-двапати, епа со сорри ама си го ценам времето во животов за да си го губам вака)
 

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.489
Поени од реакции
9.466
Еее ако се откажуваш така лесно. Тие јас највеќе ги сакам. На почеток ќе ти изиграва пичкаипол а после ќе те бара по сто пати. Тие таквите сакаат внимание затоа тоа ти го прави. Игнорирај ја неколку дена и ќе видиш што ќе се случи. Ако сака повторно да се видите следниот пат ќе мора да се докаже за да те задржи а тоа значи можеш одма да ја лапнеш. Следниот пат чекај она да те побара да се сретнете ти ништо не договарај. Така ќе сфатиш дали е заинтересирана или не.
Автоматски споено мислење:


Ај ти покажи ни да те видиме што сурат си. Немој да испадне како тука една кајганџика што не сака слика да покаже дека е можеби некоја тетка...
Нема веќе да се јави таа, нема ни достапна да биде веќе за него. Се тоа што ни опиша како се понашала кажува дека очекувала нешто друго од тоа што добила и едвај нашла начин да избега а не пак сега да го повтори состанокот.

Тоа некоја ливадарка со големо мислење за себе и ваљда долго време ќе очекува нешто што никогаш нема да го најде.

Не му треба на никој ваква.
 

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.618
Поени од реакции
9.202
Нема веќе да се јави таа, нема ни достапна да биде веќе за него. Се тоа што ни опиша како се понашала кажува дека очекувала нешто друго од тоа што добила и едвај нашла начин да избега а не пак сега да го повтори состанокот.

Тоа некоја ливадарка со големо мислење за себе и ваљда долго време ќе очекува нешто што никогаш нема да го најде.

Не му треба на никој ваква.
Ова не е точно. Јас сум имал и потешка ситуација. Сум бил на неколку вакви средби со една девојка. Исто како неговиот случај. Исто не сакаше да се гушка ама после неколку излегувања и дома почна да ми доаѓа. Се зависи од играта. Ако има добра игра за неа може да ја лапне без проблем ама ако она го намириса дека може да го влече за нос тогаш она ќе го игра него. Така иде тоа Хоуп ,бејби :cool:
Автоматски споено мислење:

Не ја викај пак.
Не ми се веруе... Исто размислуваме за ова.
Автоматски споено мислење:

А муабетот меѓу нас беше помртов него на распит во полициска станица.
Тука е клучниот момент размисли околу тоа. Зошто било така? Ваљда нема да ја кривиш само заради тоа што не те гушнала? Имаш ли ти некои замерки за себе?
Автоматски споено мислење:

Можеш ѝ да ја прашаш, ако сака втора шанса - супер, ако не сака - батали ја.
Па во тоа е и замката. Она тоа и чека за да почне после уште повеќе да си игра со него. Затоа викам учете тактики за заведување...
 
Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
2.603
Поени од реакции
9.781
Дали е ред флег и треба да се иде на втор дејт доколку на првиот си поминал вака :
Ме аднува на социјална мрежа (не е тиндер што значи дека колку - толку сексуални и љувобни намери не и се во прв план). Ни ја знам ни ја познавам. Преку лабав муабет приметувам дека благо инсистира и ме кани да се запознаеме во живо и тоа после 2-3 дена по 30мин - 1 саат испрекинат чат.
Договараме место, време и се. Дури и проверува 1 саат пред договореното време дали ќе се видиме и дали сигурно ќе доаѓам.
Доаѓам и приметувам дека уште од првата минута после поздравувањето, нејзе и е досадно, со погледот е цело време лево - десно. Одговара кратко и јасно и се смее пластично како политичар. Ни еднаш не се обидува да започне некоја тема на муабет иако се приметува дека доаѓа момент на непријатна тишина. Цело време ѕирка во телефонот. На крај дури и избегава да се поздави со гушкање (иако на запознавањето не и сметаше), не се ни ракува туку само мафта како по чавки. А муабетот меѓу нас беше помртов него на распит во полициска станица.

Која психичка пореметеност е ова ?
Ме изнасмеа, ме потсети на еден „дејт“ што го имав по отприлика многу слично сценарио, многу одамна...
Ќутење леле мори мајко, на крај ми прекипи и викам добро шо ти беше целта да излезиш? Толку си срамежлива и повлечена?
Сакаше само да се издупиш па не ти се бендисав, едноставно е, кажи и полесно е и за двата не мора да глумиме лудило, крај краева многу нормално е.

Одговорот: Не ми се дупи вчера се дупев. Шо знам не ми е денот.

Еј си викам која дилајла, тебе ако не ти е денот и на прв дејт си ваква човек некогаш да му си женска недај Боже покрај тебе да е кога „не ти е денот“.
Башка пресно дупена била хахахаххахахаха

Си се поздравуваш фино лепо и налево круг.

Или друг пример, можда го имам некогаш спомнато некаде по темите...
Лонг стори шорт:

Ги слушаш Queen? - ме прашува
Знаеш кои се?

И нормално кога ќе ми постават такво прашање и омилна група да ми се ќе и кажам појма немам. Чупето инстант олади и по некое време дејтањето прекина пошто Queen „не сум знаел кои се“ хахахахахахахахаххахахаха.

Дечишта сме биле, млади па не е да му замериш ама уште од помали години ако не приметиш дека сите штици не му се во глата наредни како шо треба *(не му е ламперијата наместена) тогаш можи да го наебиш со некоја будала.

ЕДИТ:
Десетта ситуација, за прв пат, а можда и за последен ми се испреплетка јазик пред едно чупе шо беше дојдено по работа кај нас вград. Требаше да се задржи некое време, мислам дека 3-4 дена беа во прашање и практично ја наговарав да излезиме пошто муабетот е „имам дечко“.

Квалитетно испреплеткав јазик и ме изнервира тоа, на крај и викам види до толку те свиѓам шо магаре толкаво на мои години (некои 26-7 мислам дека бев тогаш) си дозволи да му се испреплетка јазик како тинејџер. Немам некоја посериозна врска моментално, не ни верувам дека твојата е сериозна или дури и да е сакам да излезиме вечер. Како и да е, барем нема да ми се плетка јазикот штом ти признав.

Излеговме, не остана само на излегување работата туку си беше еден убав спомен таа вечер и тие два, три дена потоа. Најверојатно имаше дечко пошто контактот не сакаше да го продолжи, ниту да збора на таа тема околу врската понатаму.

ЕДИТ2: Кога нема „муабет“ или „хамија“, плукни му се. Налево круг и збогом. Нема со некоја да си гугаме или да ја учам да збора, ниту пак таа треба мене.
 
Член од
14 август 2018
Мислења
4.628
Поени од реакции
10.297
Ех Адмирал @Генерал … лесни се вашиве и на Ска “проблеми”…
Последната што ме флертуваше (и ме насанка), као демек топло-ладно, оче-нече, ќе биде нема да биде.
Уствари цело време барала некој да ја вози на шопинг у Солун, и да ја “шета”!
Арно се освестив на време!
И ја напраив: неам зимски гуми соу сорри!
(Мада ми изгуби бааѓи време..)
Замисли :confused:
 

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.618
Поени од реакции
9.202
Договараме место, време и се. Дури и проверува 1 саат пред договореното време дали ќе се видиме и дали сигурно ќе доаѓам.
Следен пат за некоја друга девојка ТИ ДОГОВАРАШ МЕСТО И ВРЕМЕ ТИ МОРАШ ДА КАЖЕШ а не таа. Ако не и одговара тогаш кога ќе кажеш ќе те праша: А може ли тогаш и во толку часот? Тогаш ќе и кажеш МОЖЕ. Тоа запамти си за другпат...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom