Кога јадам благо ми трепери целото тело

Член од
14 октомври 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Кога јадам нешто благо ми трепери целото тело,се препотувам и со саати после тоа ми е тешко.Повеќемина од вас сигурно помислуваат дека со шекерот во крвта нешто е проблемот.
Искрено сега бргу не ми е проверен шекерот,иако како помала проверував и немаше никакво покачување.
Планирам наредната недела пак да направам контрола на крвта,а во меѓувреме барам ваше мислење или сознание околу тоа.
Дали некој има сличен проблем и како се справува со тоа?:nesum:

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Да не имаш алергија од нешто си проверила? Од какао, од некое овошје, па дури и од шеќер може...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Кога јадам нешто благо ми трепери целото тело,се препотувам и со саати после тоа ми е тешко.Повеќемина од вас сигурно помислуваат дека со шекерот во крвта нешто е проблемот.
Искрено сега бргу не ми е проверен шекерот,иако како помала проверував и немаше никакво покачување.
Планирам наредната недела пак да направам контрола на крвта,а во меѓувреме барам ваше мислење или сознание околу тоа.
И да провериш, и тоа двапати еднаш пред и после благото, да видиш како стојат вредностите.

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
поубаво ич не јади, дур направиш било каква контрола, за да не дојде до било какви компликации..

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Dr.House радо би те прегледал.

Член од
14 октомври 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Luge mene ova mi se slucuva so godini znaci,ne mi e od sega.Megudrugoto koj moze da ne jade cokolada ili parce torta.Jas se vozdrzuvam ama nekogas nemozam,moram malku da kasnam.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Luge mene ova mi se slucuva so godini znaci,ne mi e od sega.Megudrugoto koj moze da ne jade cokolada ili parce torta.Jas se vozdrzuvam ama nekogas nemozam,moram malku da kasnam.
Јас веќе 5 месеци не јадам ништо со какао и дополнително ми рекоа 3 недели да не јадам шеќер, бело брашно и млечни производи. Права катастрофа! Па не се нервирам. :) Кога е здравје во прашање мора да се издржи. ;)

А не мораш вечно да се воздржуваш, има терапија за такви алергии. Еве сум ти јас како пример. Направи си алерготест за секој случај.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Првпат слушам за нешто вакво. Прими сочувство :nesum:

Без чоколадо и благо..не би можел.

А кажи ми тоа е од сите врсти на благо, севкупно?

Може комбинација на слатко со слатко па не се трпи многу :smir:

N

NeMiRnA

Гостин
Се прејадуваш благо,што паничиш.Ти се покачува нивото на шеќер во крвта и тоа е тоа.Оди на лекар среди,од играчка,плачка.Вакви работи не се одложуваат,особено ако траат со години.
Обично на секој може да му се случи ова од многу благо,па дури и нервозен,раздразлив и хиперактивен може да стане...Како и да е,утре пат под нозе и на лекар!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168

А да идеш да се консултираш со доктор, пошто прво треба да се види дали е алергиска реакција, или некоја специфична проблемтаика во однос на товјот метаболизам, да при внесување на големи количества на сахароза да да претрпува организмот жеќерен шок.
А и да ти направат алерго тест, уште подобро, барем ќе знаеш на што точно си алергична, ако си алергична.

Член од
14 октомври 2008
Мислења
25
Поени од реакции
0
Luge dali eden red od cokolada znaci prejaduvanje blago?
Ili mozebi eden sladoled?
A za parce torta ne pravime muabet potoa duri kako da se gusam,oteznato disam.
Narednata nedela ke znam,i ke vi pisam.

N

NeMiRnA

Гостин
Ооо штом се гушиш и отежнато дишиш тогаш алергија е во прашање.Мене нешто слично ми се случува кога јадам јагоди.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Да пробаш да купиш чоколадо или некои колачи без шеќер што се, односно со вештачки шеќер на пример аспартам, ацеслуфам, сахарин итн па види каква ќе е реакцијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom