Кога треба да кажеме ”извини”?

ChaLL3nGeR

Кајгана's APEX PredaTor
Член од
15 април 2009
Мислења
721
Поени од реакции
66
сум се извинил повеќе пати во животов. тоа секогаш сум го мислел и било во вистинскиот момент

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Секако дека не е лесно туку -така да изговорам „ИЗВИНИ“, но сепак доколку ја согледам својата грешка ќе си ја проголтам гордоста и ќе се извинам.Тоа прави да се чувствувам многу помудра.

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Kога сме згрешиле?
Мислиш дека никогаш не си грешел/а?:helou:

сум се извинил повеќе пати во животов. тоа секогаш сум го мислел и било во вистинскиот момент
Добиваш едно браво од мене за вистинските моменти.
Мене многупати ми се има случено и после неколку саати да ми текне дека сум згрешила и дека требало да се извинам.
Но,тогаш немало резултати.:toe:

S

stereo m'c

Гостин
Извини треба да кажеме кога навистина сме згрешиле и се каеме за таа постапка ете на пример јас кажав вчера пошто стварно згрешив и затоа се надевам дека ми се прости и пак ке кажам ИЗВИНИ. :back:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.377
Поени од реакции
4.923
Можеби тогаш кога навистина го мислиме тоа.. ?!?

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Се извинувам секогаш кога знам дека сум погрешила.И тоа извини што го кажувам навистина го мислам.
И да ми значи кога некој ќе ми се извини.

L&M

Член од
19 јули 2011
Мислења
130
Поени од реакции
15
Извини треба да кажеме кога стварно го мислиме тоа, бидејќи ако го кажеме онака колку да се смири ситуацијата нема никакво значење и за брзо време пак истата грешка ќе ја направиме.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Порано се извинував на многу работи и будала те прават, сеа само во фудбал се извинувам ако го превртам со топка или со нозе , и ај извини тоа ти е како ... Уби го човекот па речи му извини :)

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
186
И што ќе биди дека ќе му кажеш на некого извини,кога веќе си го ебал ежот во грб??
Јас се иам извинето 5-6 фати...
Иначе да ми се извини некој ништо не ми значи,извинето му е и без да ми речи извини,што ќе направи извини ако јас сум ти скршил рака итН???

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Кога навистина сме згрешиле, особено ако на другата личност се повредени чувствата од наш збор/постапка

Член од
5 јули 2011
Мислења
310
Поени од реакции
122
само кога навистин сум згрешила инаку нема шанси лажам секогаш го користам овај збор без разлика дали имам згрешено или не

Член од
23 јуни 2011
Мислења
569
Поени од реакции
339
Се извинувам секогаш кога ке згрешам и искрено сум... Но според мене треба да се размисли пред да се направи грешка затоа што ако отвориш рана на нечие срце едно извини сигурно нема да ја излечи...

Член од
27 јануари 2011
Мислења
79
Поени од реакции
63
Кажувам извини кога ќе згрешам ама само ако не планирам да ја повторам грешката, во тој случај која е поентата...ако го повторувам нештото значи не го сметам за погрешно:sneaky: Истото важи и за тие што ми се извинуваат мене:).

Kajgana Shop

На врв Bottom