Кога исчезнува љубовта?

F

FrAnKEnsTEiN

Гостин
Бидејќи само еднаш се имам заљубено до сега и се уште не е исчезнато не можам конкретно да кажам дали и кога исчезнува љубовта!Меѓутоа имало многу девојки со кои што сум бил што ми се свиѓале многу меѓутоа после одредено време тоа полека исчезнувало!Значи ако некој ти се свиѓа многу и си попален по него тоа може да исчезне а дали љубовта исчезнува не сум сигурен иако мислам дека не може да исчезне туку може само малку да избледи но знаеме дека и да избледи некоја боја сепак се препознава која е таа боја но со помал интензитет!

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
Rakija so pivo ne se mesa.
Vino so limonada ne se mesa.
I tretoto i najvazno.....Ljubov so brak NE!

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
CuCeNcE напиша:
Сепак според мене неможеш да ја мразиш личноста што си ја сакала колку и да те повредила и понижила.Може да чувствуваш бес и во тој момент да помислиш на омраза поради се тоа што ти направил али сепак тоа би било само за момент...А после кога би подразмислила добро па и не е баш така.Можда и ја грешам :toe:
не, не грешиш...па затоа во претходниот пост кажав:во тие тешки моменти....секако дека не ја мразам таа личност :nenene: иако тоа го помислив безброј пати, но не затоа што не сум налутена и бесна поради тоа што ми го направи туку затоа што не можам :toe:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
691
Поени од реакции
3
Vistinskata ljubov nikogas ne isceznuva,ama bas nikogas,barem kaj mene,znam deka nema da ja zaboravam nikogas,bez razlika so kolku i da se trudam da ja zamenam se e popusto, ke me boli srceto sekogas koga ke pomislam deka e so drug i deka ja izgubiv zasekogas .

Волшебник

....твој избор....
Член од
16 мај 2007
Мислења
220
Поени од реакции
4
Вистинската љубов е без рок на траење.......

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Tender Girl напиша:
мислиш ли ти дека ние ќе се "оптеретуваме" со такви чувства (лутина, бес, омраза) доколку тој некој не ни значи апсолутно ништо...можеби омразата не требаше да ја спомнам пошо знам дека е тежок збор а за лутината и бесот сум 99,9 % сигурна дека се појавуваат само кога личноста сепак, ни значи нешто...да не ни значи ништо ние (според мене) нема да чувствуваме лутина, бес....Што и да ни направил, што и да ни прави, доколку ништо не ни значи ние би биле индиферентни кон него, кон неговото однесување ,кон неговите дела и не би се појавило тоа чувство на бес,лутина...
а не знам што имаш против фразата што вели "те мразам што ме натера да те сакам"...јас мн пати сум го почувствувала тоа, дури се мразев самата себе што бев толку глупава да го сакам оној кој најмалку ме почитуваше и кој најмногу ме понижи и повреди...па затоа во тие тешки моменти мразев се околу мене а најмногу го мразев него, токму заради тоа што не можев да престанам да го сакам и покрај тоа што знаев дека е идиот!
Не требаше,а лутината и бесот се друга работа!
А за делот со фразата,сама си даде одговор...
цитирам" секако дека не ја мразам таа личност иако тоа го помислив безброј пати, но не затоа што не сум налутена и бесна поради тоа што ми го направи туку затоа што не можам"
Тоа што претходно ти го кажав..неможеш да сакаш и да мразиш некој човек во исто време!:smir:

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
UnLiMiTeD!!! напиша:
Vistinskata ljubov nikogas ne isceznuva,ama bas nikogas,barem kaj mene,znam deka nema da ja zaboravam nikogas,bez razlika so kolku i da se trudam da ja zamenam se e popusto, ke me boli srceto sekogas koga ke pomislam deka e so drug i deka ja izgubiv zasekogas .
бато извини вака можеби тебе ке те боли сеуште без разлика дали ке најдеш замена или не..можеби за тебе таа била вистинската љубов но...
гледаш развојот на настаните вели друго. Можеби ти не си бил правиот за неа или правата вистинска љубов :( која ти оставила траги...
до негде се согласувам секој ја доживува вистиснката љубов но дали ке ја зачува или изгуби тука е прашањето

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
SCORPIO__20 напиша:
до негде се согласувам секој ја доживува вистиснката љубов но дали ке ја зачува или изгуби тука е прашањето
Само што мислев на ова!
Ако ја зачува-среќа!
Ако ја изгуби-е,тоа не чини....тука е маката,болката!

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
SCORPIO__20 напиша:
бато извини вака можеби тебе ке те боли сеуште без разлика дали ке најдеш замена или не..можеби за тебе таа била вистинската љубов но...
гледаш развојот на настаните вели друго. Можеби ти не си бил правиот за неа или правата вистинска љубов :( која ти оставила траги...
За каков развој на настани зборуваш тука? Тоа што не останале заедно?

И каква е таа права вистинска љубов? Има и крива?
И според муабетов велиш дека можеби за нејзе тој не бил вистинската љубов. Или не важи во случајов она - ако некоја љубов е вистинска, како таква ќе ја доживуваат и двајцата.

Потоа велиш дека до некаде се согласуваш дека секој ја доживува. Реши се. Се согласуваш или не се согласуваш? Велиш „секој” (тоа значи дека нема исклучок), а до некаде. Ми нема логика реченицата.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Ако зборуваме за вистинската љубов, а јас па мислам дека само таа може да се нарече љубов и дека нема друга, тогаш доколку исчезнала, воопшто не била ни присутна.

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...ima li nevistinska ljubov???...neznam...mozebi nekogo poveke nekogo pomalce ke sakate ama nevistinska ljubov neznam...dali toa e nesto kako vrska nekoja od odreden interes???...

...inache pak ke se povtoram koga izcheznuva ljubovta so nekolku primeri...
-koga zenata za mashkoto ke isplache 1000 solzi...
-koga pochnuva nova ljubov...
-koga mazot za zenata ke ispie kompozicija cisterni alkohol...
-i koga se tera inat(ova pogotovo)...poshto za ljubov i vojna treba dvajca.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.030
Поени од реакции
625
Zavrsva ljubovta ko ke ti se skurci partnerot

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Fortune напиша:
За каков развој на настани зборуваш тука? Тоа што не останале заедно?

И каква е таа права вистинска љубов? Има и крива?
И според муабетов велиш дека можеби за нејзе тој не бил вистинската љубов. Или не важи во случајов она - ако некоја љубов е вистинска, како таква ќе ја доживуваат и двајцата.

Потоа велиш дека до некаде се согласуваш дека секој ја доживува. Реши се. Се согласуваш или не се согласуваш? Велиш „секој” (тоа значи дека нема исклучок), а до некаде. Ми нема логика реченицата.
фортун извини лошо сум се изразил..мислев на она дека дечкото таа љубов со неговата сега веке екс партнерка ја доживеал како вистинска љубов но за жал не успеал да се избори да ја задржи до крај, гледано од друга страна ако девојката што била со него ги чуствувала сите тие емоции како вистинска љубов тогаш ке останела со него нели ?!?! таа љубов она не ја доживеала како вистинска поради тоа настанало и нивното оделување.
а да и тоа што секој ја доживува вистинската љубов само прашање на време е кај некој порано кај некој покасно,некој ке биде доволно мудар да ја задржи покрај себе и биде срекен а некој ке тажи и пати по веке отидената вистинска љубов

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Љубовта не исчезнува. Само се пренасочува кон друга личност.

Kajgana Shop

На врв Bottom