- Член од
- 31 март 2008
- Мислења
- 2.580
- Поени од реакции
- 1.885
vi preporacuva da ja procitate nasledstvoto na templarot od stiv beri
фикција е, имам ја читано
vi preporacuva da ja procitate nasledstvoto na templarot od stiv beri
За масонеријата:Знаете ли некои книги на македонски јазик за тајните друштва.
Јас ги имам:
- Масонерија-Ралф Еперсон;
- Масони-Јован Бригиски;
- Масонски мозаик-Живко Груевски;
- Значењето на масонеријата-В.Л. Вилмшурст;
- Родени во крв(Загубените тајни на масонството)-Џон Ј. Робинсон;
- Светски заговори-Џим Марс;
- Разоткривање на масонските тајни-Роберт Л.Д. Купер.
Доколку некој знае друга книга на македонски нака ја пише.
Секако дека може, но што конкретно претставува предмет на ваше интересирање? Дали темплари, масони или др.?Да ми препорачате за читање некоја? Не многу долга, одамна немам нешто читнато.
МасониСекако дека може, но што конкретно претставува предмет на ваше интересирање? Дали темплари, масони или др.?
Бидејќи сакате нешто пократко, дефинитивно најтопло ви ја препорачувам: „Новооткриени масонски тајни“ од Кристофер Најт и Роберт Ломас, Издавачка куќа „ФЕНИКС“. Секако потоа ви предлагам да преминете на Хирамовиот клуч.Масони
Хирамовиот клуч е забавна книга која нема многу потпора во реалноста. Околу ова има повеќе во темата за масоните.Бидејќи сакате нешто пократко, дефинитивно најтопло ви ја препорачувам: „Новооткриени масонски тајни“ од Кристофер Најт и Роберт Ломас, Издавачка куќа „ФЕНИКС“. Секако потоа ви предлагам да преминете на Хирамовиот клуч.
p.s. Истото прашање и јас ви го упатувам, меѓутоа не само за читање туку и за набавка на литература за масони и темплари.
Зависи кој како гледа на тоа. Не сум тука за да заземам страна на било кој, но доколку си ја читал книгата можеш да забележиш дека некои податоци во книгата се поткрепени од масонски извори. Всушност тоа го пишува и во првите страници кадешто авторите изразуваат благодарност до видни масонски личности и други. Згора на тоа едниот или двајцата автори биле или се уште се членови на масонеријата.Хирамовиот клуч е забавна книга која нема многу потпора во реалноста. Околу ова има повеќе во темата за масоните.
Во темата за Масоните, од масонски извори е третирана книгата, кои пак тврдат дека нема многу вистина во неа.Зависи кој како гледа на тоа. Не сум тука за да заземам страна на било кој, но доколку си ја читал книгата можеш да забележиш дека некои податоци во книгата се поткрепени од масонски извори. Всушност тоа го пишува и во првите страници кадешто авторите изразуваат благодарност до видни масонски личности и други. Згора на тоа едниот или двајцата автори биле или се уште се членови на масонеријата.