Кладилница (Генерална дискусија)

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.313
Поени од реакции
3.372
Има некој што Евротип не му уплатиле данок и сега од ујп го гонат истиот сам да си го плати?
За 2019 на еден тон луѓе денеска им стигна на мејл да си платат..
Башка тоа што на туѓ матичен исплаќале тикети...

Член од
18 јуни 2017
Мислења
387
Поени од реакции
265
Има некој што Евротип не му уплатиле данок и сега од ујп го гонат истиот сам да си го плати?
За 2019 на еден тон луѓе денеска им стигна на мејл да си платат..
Башка тоа што на туѓ матичен исплаќале тикети...
i kaj mene ne e platen danoko ko ce stegnis pregled pisuva deka se e plateno ne mu e koregirano od ujp

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.964
Поени од реакции
9.594
Не го знам баш законот ама мислам дека немаат обврска истото играчите да го направат за то е должен тој шо ги приредуват игрите на среќа како субјект во случајов Евротип
а за то дека од туѓи матични се исплаќаат и тоа како е вистина

Член од
18 јуни 2017
Мислења
387
Поени од реакции
265
Не го знам баш законот ама мислам дека немаат обврска истото играчите да го направат за то е должен тој шо ги приредуват игрите на среќа како субјект во случајов Евротип
mene vo 2018 mi imase 105000 za plakane od sportlife ama sebese plateno

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.313
Поени од реакции
3.372
Да друже ама еве мене ми стигна 4050 денари да платим во рок од 1 недела..
И пред неколку месеци имале исти ваков проблем Евротип па исплатиле но ова не е работа у пм..

483.836 денари биле исплатени на мое име ок сум фаќал ама скоро пола милион?? :eek:

Член од
18 јуни 2017
Мислења
387
Поени од реакции
265
ako treba jas da go platam danok togas so mi zapira od oblozuvalnicive taka idi dvapati da plakas danok :popce:
ova samo vo makedonija goima

Член од
16 април 2014
Мислења
7.375
Поени од реакции
11.836
Nema sansi da treba da go plakjas. Ne bidi budala.
Kako da si gi pocastil kladilnicite ide vaka. 100% dobivas na sud, ako stigne do tamu.

Член од
18 јуни 2017
Мислења
387
Поени од реакции
265
i mene ne mi e platen danokok od eurotip 700denari ama mi nema nisto na mail stignato baka vo 2018 na tatkomi isto nemu bese platen danokot od euro ama posle go koregira od ujp
Автоматски споено мислење:

Curva_sud vidi vo pregled za 2019 godina vo dobivka od igri na sreka kaj so pisuva vidi podetalno da li e platen danoko

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.313
Поени од реакции
3.372
Nema sansi da treba da go plakjas. Ne bidi budala.
Kako da si gi pocastil kladilnicite ide vaka. 100% dobivas na sud, ako stigne do tamu.
Утре ќе им кажем или ќе подмирите за 24 часа или се гледамо на суд..

i mene ne mi e platen danokok od eurotip 700denari ama mi nema nisto na mail stignato baka vo 2018 na tatkomi isto nemu bese platen danokot od euro ama posle go koregira od ujp

Curva_sud vidi vo pregled za 2019 godina vo dobivka od igri na sreka kaj so pisuva vidi podetalno da li e platen danoko
Од повеќе тикети е собрано друже не е од 1 тикет..

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.964
Поени од реакции
9.594
И пред неколку месеци имале исти ваков проблем Евротип па исплатиле но ова не е работа у пм..

483.836 денари биле исплатени на мое име ок сум фаќал ама скоро пола милион?? :eek:
КОнсултирај се со некое правно лице за подетално ама ти според закон МИСЛАМ не си должен ништо да плаќаш сето тоа е обврска на кладилницата

O

ob1

Гостин

Според законот за игри на среќа, секоја обложувалница или автомат клуб е задолжен да го плаќа данокот на добивка во твое име.
Немаш ти никаква обврска да го правиш тоа, очигледно лоповиве не го платиле данокот во твое име.
На многу луѓе денеска им стигна ваков мејл, по некоја случајност сите се луѓе што играле во Евротип обложувалниците.

Исто така, криминалциве ги користеле твоите податоци (не само твоите, туку и на многу други луѓе) и на твојот матичен број исплаќале тикети за коишто други играчи не им давале матичен број (претежно кладилници кај што има албанско население го прават ова). Затоа и во точка 9 мислам дека беше во даночната пријава ти стои 483.836 денари данок на добивка од игри на среќа.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
И мене ми стигна вчера, 17000 треба да платам. Немам никогаш играно во евротип, само со Спортлајф играм. Ќе ѕвонам денес по телефони да видам што може да се направи.

Член од
5 август 2020
Мислења
95
Поени од реакции
117
Го имав истиот проблем со данокот, кај сите кладилници беше подмирено освен кај Евротип, не знам што праат бабушиве таму. Јас коригирав на страната на УЈП, тогаш кога беше рокот, и напишав забелешка, и исправено е нема никаков проблем. Немој да се будалите и да плаќате данок, законски се обврзани кладилниците сами да плаќаат данок, не за џабе кинат 15% од добивката на тикетите. За тие со имате поголеми суми за плакање терајте си го ова до крај на суд ако треба, нема никакви шанси да изгубите. Ма да во вукјебинава ништо не е сигурно.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Го гледам Опелка моментално и не можам да верувам колку е бавен. Најбавен играч на турот можеби е. Дури да ги покрене тие 2ипол метри колку што е висок топчето заминало јабана.

Член од
5 август 2020
Мислења
95
Поени од реакции
117
Него, вчера пишав еден тикет со 3+ од тој фа купот, 6 утакмици. 5 влегоја, едната ја одложија за денес. Се работи за Marske - Blyth Spartans. 1.45 е за 3+ квотава. Дали да ја бранам, 2.50 квота е за 0-2 гола. Ги прати некој овие нисколигашиве англија?

Kajgana Shop

На врв Bottom