Кичевскиот протест

B

Borg_Drone

Гостин

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
КИЧЕВО Е , БИЛО И ЌЕ БИДЕ МАКЕДОНСКИ ГРАД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

а за протестот имаа среќа вчера што имаше полиција.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Оф топик:

Поздрав до сите што се скапаа плачејќи ја скршениот прозор на грчката амбасада. Вкусете малку радикализам:

http://www.vecernji.hr/newsroom/blackchronicle/3017920/index.do;jsessionid=BCD52ED1B7AA140C432F315797D17F28.2

Читај коментари..

neznam cemu te kritike, pa i mi u Njemackoj kad je Hrvatska bila priznata svi smo objesili nase zastave, pa covjek se veseli za svoje zemljake i za Ameriku koja im je pomogla u samoostaljenju. Neznam zasto je to uopce kaznjivo, pa imao je i Hrvatsku.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Читај коментари..

neznam cemu te kritike, pa i mi u Njemackoj kad je Hrvatska bila priznata svi smo objesili nase zastave, pa covjek se veseli za svoje zemljake i za Ameriku koja im je pomogla u samoostaljenju. Neznam zasto je to uopce kaznjivo, pa imao je i Hrvatsku.
Муабетот е, што таму сега не се бараат човекови права? Типот ставил знаме од туѓа земја, го предупредиле, не слушал и му го земале знамето и го казниле плус. Тука да се случеше тоа ке дигавте џеват по форумов демек Албанците биле угнетувани.
Биди си реален друже, имаш две опции, по која ке си тргнеш ти си знаеш.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Муабетот е, што таму сега не се бараат човекови права? Типот ставил знаме од туѓа земја, го предупредиле, не слушал и му го земале знамето и го казниле плус. Тука да се случеше тоа ке дигавте џеват по форумов демек Албанците биле угнетувани.
Биди си реален друже, имаш две опции, по која ке си тргнеш ти си знаеш.

Кажи ми ги опциите, да знам. Вака не е интересно.
Ко да си ми кажал ќе добиеш миљон евра ако одговориш на прашањето...

А прашањето го нема..

Иначе за случката во Хрватска, типот си ги бара правата преку суд, им стегнал тужба. И ќе ја добие, по демократски начин. Тоа што кај нас судството ни смрди...друг муабет е.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Sreka ne me doprevte mene, posto i jas pominav niz protestot , no vo sebe imav edno pistolce , i navistina ke mu izgradev nekomu spomenik sred plostad , posto i onaka nema spomenik
Ааа... такви како тебе ги чекам, додуше еден ми се појави во животот со скакавац, послен си го бараше скакавецот в'газ, другите двајца имаа среќа, таа вечер бев прејаден и не можев да ги стигнам, јеби га брзо трчаа.:drk:

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Кажи ми ги опциите, да знам. Вака не е интересно.
Ко да си ми кажал ќе добиеш миљон евра ако одговориш на прашањето...
Една од опциите ти е подолу сам си ја кажа, а имаш и другата опција, таа опција можеш да ја видиш на ТВ секаде по светот ( не баш секаде ама... Ирак, Африка, Камбоџа, Мамбоџа...

Иначе за случката во Хрватска, типот си ги бара правата преку суд, им стегнал тужба. И ќе ја добие, по демократски начин.
rymz - размислува ( глупо) напиша:
Тоа што кај нас судството ни смрди...друг муабет е.
Смени го судството, има и таму Албанци ако не се лажам, предложи асален закон, на фин и леп демократски начин.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Една од опциите ти е подолу сам си ја кажа, а имаш и другата опција, таа опција можеш да ја видиш на ТВ секаде по светот ( не баш секаде ама... Ирак, Африка, Камбоџа, Мамбоџа...

Смени го судството, има и таму Албанци ако не се лажам, предложи асален закон, на фин и леп демократски начин.

Чим се правиш наивен, ќе ти одговорам дека е пробано. Парламентот таму не си гласа. Не е тоа до етничката припадност, туку до етика и политичко знаење.

А за опциите...колку што знам, албанците ја одбраа втората опција...и почнаа работите на арно да течат.

Ти која опција ќе ја одбереш? Само пази да не се прејадеш овој пат :)

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Чим се правиш наивен, ќе ти одговорам дека е пробано. Парламентот таму не си гласа. Не е тоа до етничката припадност, туку до етика и политичко знаење.
Пробано што? Негласа што? Кога тоа било? пред 20-30-40 год??
А за опциите...колку што знам, албанците ја одбраа втората опција...и почнаа работите на арно да течат.
Течат? Викаш дека течат? Уште едно место во светот каде што скоро сите влади нема да им предложат на своите граѓани да го псетуваат
Ти која опција ќе ја одбереш? Само пази да не се прејадеш овој пат :)
Мојата опција е Не дирај го лавот додека спие ( не дирај лава док спава, србите подобро си ја знаат, коициденција или... ) или од Крива Паланка викаат Не дирај мечку у пи**у.
Така и на тебе дете ти викам, не дирај таму каде што не ти е местото, оти го наеба:tapp:, биди си среќен и задоволен не барај многу оти ќе си изгубиш и она што си го имаш, не гледаш ли дека на Македонците им е преку таквоето од све, за малку нешто ке си изедеш ќутек.
on topik:
Слушам во Кичево навечер полиција со фул опрема патролираат. Изворите ми се несигурни па ако има некој од Кичево може да ни каже каква е состојбата таму вечерва.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
edno prasanje do albancite na forumov:
zosto ne ja podrzite Makedonija za imeto pa i vie ste drzavjani na ovaa zemja,ovaa zemja vi dala sekakvi prava a vie povtorno provocirate. Dali jas ako ziveam vo Albanija ke mi diozvolat da Bozik ili Veligden bide drzaven praznik? dali bi ste mi gi dale istite prava koj gi imate tuka.
treba da se gordeete so ovaa drzava zosto gi prifaka site etnicki zaednici ovde vi e dozvoleno da se izjasnite za razlika,kade so mene mi e zabraneto vo nekoj zemji da kazam deka sum makedonka svatete deka ova e Makedonja i jas ako ziveam vo Albanija nemam so da baram toa e Albanija i ke gi pocituvam toa zname i toj jazik.
A za deckite vo Kicevo sekoja cest nie mladite treba da ne dozvolime promena na ustavnoto ime
MAKEDONIJA E MAKEDONIJA
Македонија ја поддржуваме, нормално. Албанците имаат проблем со тие [македонци] што ги нејќат во близина, пошто, според нив, им го нарушуваат животниот ред.
Добро; како и да е, ти, да живееше во Албанија, која има -
Albanian Orthodox 20%,
Roman Catholic 10%
- ќе ги славеше тие два празника како државни, поради тоа што се државни.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Мојата опција е Не дирај го лавот додека спие ( не дирај лава док спава, србите подобро си ја знаат, коициденција или... )
Само што србите сами себеси не си се послушале во својата поговорка...

За тоа кој колку бара, и што ќе добие....Life is what you make it.

Член од
21 февруари 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
kicevo e kako na front.policija vo gimnazija,sekade niz grad,gimnazijata zatvorena...ne se uci deneska i utre.se,se ama palenje na Makedonsko zname?!ke se naplati!!!

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
kicevo e kako na front.policija vo gimnazija,sekade niz grad,gimnazijata zatvorena...ne se uci deneska i utre.se,se ama palenje na Makedonsko zname?!ke se naplati!!!
Па нормално дека ќе се наплати за тоа што го запалиле знамето, и би требало да се слуци овај викенд.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
Само што србите сами себеси не си се послушале во својата поговорка...
Исто така оваа поговорка важи и за тебе, мене и Косоварите и сите други радикални Албански стриктури кои мислат дека работата туку така ќе си тече.

Kajgana Shop

На врв Bottom