Кинеските моторчиња

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
1. Nekoj nema odvisok 3100 den godisno da gi dava za registracija,kako i da e toa e skoro pola od reg. na jugo,ili cetvrtina od prosecna plata u Makedonija
2.Aj ti probaj da ne sporeduvas malo dete (50 cc) so vozrasen coek (125 cc i nagore) ili probaj u jugo da stais 8 dusi i prai koloni po semaforive inace ja na vodno se 50 cc se kacuvam i toa bez problem samo treba da znaes da 1.rcnes "nekoi rab"
3. pod tretava tocka se soglasuvam so tebe!
2. 4. Perkata kaj skuterite sluzi za ladenje i ne e na mutavo mesto stavena nego tacno kaj so treba.
5.Za "prokuva" si u pravo (mak poim :) ), uljeto,radilicata,glavata se zagrevaat ponekogas do tocka koja ne e preporacliva i pri koja se slucuvaat trajni ostetuvanja,a od aspekt na fizikata metalot ne mozes da go pregrees (nema referentna tocka na "pregrevanje") edinstveno ako preteras mozes da go stopis, prasaj nekoj od zelezara ke ti kaze,i radilicata koristi ulje,istoto delumno moze da se kaze i za glavata no 3.sekako ne koristat nikakvi masti ni "margarini":nesum:
6. i ovaa tocka ti e tocna.:salut:
1. Зборам за stock,не за tuning
2. Појма немам затоа прашувам ?
3. А лагерот со што е подмачкан ?

Ако имаш пари да го купиш тогаш имаш и за регистрација и за да го храниш ако не зашто си го купил,а што треба да кажат гордите сопственици на спортски и ексклузивни мотори и коли - " леле имам Augusta MV и Ferrari F430 ама немам да го напунам со безнин (а камо ли за да го регистрирам) " ???

Член од
1 септември 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
1. Зборам за stock,не за tuning
2. Појма немам затоа прашувам ?
3. А лагерот со што е подмачкан ?

Ако имаш пари да го купиш тогаш имаш и за регистрација и за да го храниш ако не зашто си го купил,а што треба да кажат гордите сопственици на спортски и ексклузивни мотори и коли - " леле имам Augusta MV и Ferrari F430 ама немам да го напунам со безнин (а камо ли за да го регистрирам) " ???

Za tretata tocka se soglasuvam imas pravo lagerot e so mast!
so se odnesuva za parite zatoa napisav "nekoi" toj so ima pari vozi motor od 30000 evra a toj so nema od 1000 zboram za dve klasi na narod krem i sirotinja svakas? i tie so nemaat tolku mn sakaat da uzivaat na kakov takov nacin makar i so skutercinja

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
Си слушнал за зборот ПЕРКА?
Да, така велеа и дизајнерите на МАН камионите, ке ги направиме воздушно ладени, па кога ке го оптеретиш 2 сати да го качува плетвар, товарен со 20 тона, на константни 2.000 rpm, можеби ке пооди 10-тина минути пред да прегрее и ја свитка главата на моторот......:tapp:
ej jas znam za toa sto se vika PERKA no kolku sto znam vo skuterite od 50cc ne postoi takva ( ako gresam kazi kade e ) :tapp:

ej za 50cc se polagaat testovi i toa prethodno bese kategorija ( vel so motor ) sega toa e M kategoria A1 kategoria e za motori do 125cc a posle osumnaesetata godina stanuva A

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
Да добро е воздушното ладење за на кратки релации, ама за на долги да те прашам?
Зошто големите мотори имаат ТЕЧНО ладење, зошто сите стантери мање више возат хонди? Затоа што може да се рикаат максимално....размислете малце да беше толку убаво старото сега немаше да палиш на копче туку на курбла, и ќе имаше динамо наместо батерија
Da.Poubavo e na kopce si stiskas i ti pali bez da se zamaras....ama zavisis od akomulatorot taka?? a ako ti se potrosi akomulatorot ne mavas na kurbla??? Dzabe li ja stavaat kurblata na skuterive ???? sho oni budali se kurbla stavaat...

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
1.Регистрација за 125цц(7 кс) е 3100 ден. а за југо(55 кс) е 9740 ден(пропорционално по коњажа)
2.Качи 2 човек на 50цц и пробај на семафор да не направиш колона или качи се на водно
3.За 50цц не треба ниту м ниту р категорија НЕ ПОСТОЈАТ ТАКВИ,50цц се води како велосипед со мотор,со него можеш и на тротоар да возиш и низ парк и на кеј
4.Дали некој знае за што служи перката кај скутерите што е поврзана со радилицата?Можно е да е за ладење?Пошто на малку мутаво место е ставена ако е за тоа
5.Прокува е прост македонски механичарски поим,уљето може да прегрее,главата,радилицата???? сето тоа користи уље и масти за подмачување и се може да прегрее
6.KEEWAY is the European-registered brand of Qianjiang Group of China
2.Ti ako se ka4uvas na kinesko pa fala jasno deka kolona ke napravis...ja na semaforite prv sum nemozat da me stignat...ama vozam Gilera ne sranje u boja...
3.Se polaga potvrda za velosiped so pomosen motor, a ako nemas a te zapre policija 300 evra ti e kaznata...pa ti vidi
4.Ne e na mutavo mesto staena tocno si ima cevka i si duva do cilindarot
5.De ti kazi mi shto ako pregree uljeto,radilicata,glavata....bog da 4uva i da brani.Koga ke zagree cilindarot a cilindarot e zelezen i pri zagrevanjeto toj se shiri a klipot e aluminiumski i ne se shiri i koga gubi kompresija motorot gubi i snaga....i moze da gree samo i da ne odi, a da pregree mnogu tesko i ako pregree moze da ti izgasi i da ne pali dodeka ne se izladi i da se stesni cilindarot i da ima pak kompresija da moze da povlece benzin....

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
2.Ti ako se ka4uvas na kinesko pa fala jasno deka kolona ke napravis...ja na semaforite prv sum nemozat da me stignat...ama vozam Gilera ne sranje u boja...
3.Se polaga potvrda za velosiped so pomosen motor, a ako nemas a te zapre policija 300 evra ti e kaznata...pa ti vidi
5.De ti kazi mi shto ako pregree uljeto,radilicata,glavata....bog da 4uva i da brani.Koga ke zagree cilindarot a cilindarot e zelezen i pri zagrevanjeto toj se shiri a klipot e aluminiumski i ne se shiri i koga gubi kompresija motorot gubi i snaga....i moze da gree samo i da ne odi, a da pregree mnogu tesko i ako pregree moze da ti izgasi i da ne pali dodeka ne se izladi i da se stesni cilindarot i da ima pak kompresija da moze da povlece benzin....
Ova e mnogu dobra rabota kaj masinite so vozdusno ladenje, nemozes da go crknes motorot zosto koga e pregrean kolku i da verglas dzabe ne pali

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90

дете ајде gillera-ta под мишка и чао,нареден пат следи го кометарот па дискутирај

С

Спенсер

Гостин
кинез VS џилера,априлиа и други

знаете дека е исто како и BMW (mercedes,audi) VS kia,hyundai,tojota,

Па блејзер бил прв на семафори, па ДА, ама платил над 2500еур,незнам ја за шо се карате,

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
1.Ја како што гледам насловот на темата е КИНЕСКИТЕ МОТОРЧИЊА
2.Нека следи кој што коментира па нека дебатира нека не ДЕМАНТИРА
3.Прв на семафор може секој , а што со 2ца на 50цц??
Награди за квалитет последниве години кој има азиец или европеец?
Европа ја живее старата слава сакале или неќеле
А врти сучи се што е електроника и механика у последно време е MADE IN ????

С

Спенсер

Гостин
1.Ја како што гледам насловот на темата е КИНЕСКИТЕ МОТОРЧИЊА
2.Нека следи кој што коментира па нека дебатира нека не ДЕМАНТИРА
3.Прв на семафор може секој , а што со 2ца на 50цц??
Награди за квалитет последниве години кој има азиец или европеец?
Европа ја живее старата слава сакале или неќеле
А врти сучи се што е електроника и механика у последно време е MADE IN ????
CHINA!!!!

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
@Zelenoto alal da ti e, znaci kako si se tesis neverojatna rabota e ova :)
Наведи еден дел на кој што пишува made in (не-кина)
реглер за gillera runner 50 MADE IN CHINA
dunlop гуми за мотор made in china седиште Англија
terratec професионална компјутерска аудио опрема седиште Германија made in china
citroen компјутер и ecu made in china потекло Франција
LiftMaster гаражни врати fabricated in China assembled in CEU(земји од европска унија-можеби кај некој во подрум-потекло НЕПОЗНАТО)
Немој да се правиш глуп со сила затоа што нема денес нешто што не се прави во кина
Случајно да не е отворена специјална фабрика за Aprillia да прават starting relay или ecu или бомбина
Кога ке има ист број на мотори од азиско и европско потекло тогаш ке се докаже а до тогаш ШШШШ !
НЕ СЕ ТЕШАМ WELCOME TO THE REAL WORLD

Kajgana Shop

На врв Bottom