Кинеските моторчиња

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
абе дечки... шо мислите за овие кинескиве чопери 250 кубика.. еден другар мој зеде пред 2-3 недели.. 1400 евра.. сега засега викат ок бил.. малку имат 300 км само.. али викат 120км/ч оделе..

овај е лифан V машина.. имат и линиски 250цц..

Па кажете мислење.. Иначе во живо е прекрасен, и доста брзи се.. ууух..

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
1рва лига :) може не е Харли али за 1400 евра што сакаш боље? ке си го брмчиш натаму наваму.. а има еден ваков кај мене пред зграда, убав е у живо (поубав отколку на слика) и како што забележав хромираните делови се прилично квалитетни и убаво сијаат на сонце

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Треба да е реле за старт.... Ако е тоа (сигурен сум 98% дека е тоа) терај дур не почне скроз да не стартова. Потоа ке ставиш почовечко, 200-300 денари се германските.

Чекаме друго мислење.
ni pod a ni pod b , zagatkata ja resiv odamna ... rele za start
Изгледа во право сум бил а?:helou:

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Во право беше , не викам не , ама си покажа дека си сака и акумулатор-БАТЕРИЈА:pos2::pos2::pos2:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Абе незнам што е проблемот со батериите, ама некако повеќе случаи познавам на кинезите им црка батеријата за брзо. Дали ставаат неквалитетни акумулатори, дали со тек на користење се оштетуваат.... Јас на ендурото што го имам (го зедов пред 7-8 години) досега немам сменато акумулатор, а кога го зедов акумулаторот беше полупразен со киселина, па го дополнував со шприц.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Абе факт е дека е кинеско , ама и ја малку ја претерав затоа што возев до ноември па од февруари па можеш да замислиш на кутрото кинеско акумулаторче кои шокови сум му ги приредувал од сабајле , а да не збориме дека го палев со запалени светла

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
E kinesko e.Zemi si ete ko na dzish enduro i ako sakas na nova godina pali go so svetla i zmigavci uklu4eni i u isto vreme na svirkata drzi i ke zapali.Ja iam Gilera Ice.Ama kako Yamaha Aerox nema.Ne daj boze da zemes Yamaha Aerox NOV....dodeka si ziv ke go vozis so benzin i ulje samo,kakvo rele kakov akomulator.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Aх, моето не пали електо... Само на курбла, така да и без акумулатор стартова.
А уствари моторчето не е мое, на брат ми е, Yamaha DTR, моето јас го продадов пред 2 години :( и сега пишман сум.

Инаку за на зима, би ви препорачал вадиш акумулаторчето и дома, под кревет на топло :). Нема да имате никаква мака, ке преживее а можите да ги палите веспите на курбла 2-3 пати во текот на зимата. дури можи и да се вози нема никаков проблем.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
E kinesko e.Zemi si ete ko na dzish enduro i ako sakas na nova godina pali go so svetla i zmigavci uklu4eni i u isto vreme na svirkata drzi i ke zapali.Ja iam Gilera Ice.Ama kako Yamaha Aerox nema.Ne daj boze da zemes Yamaha Aerox NOV....dodeka si ziv ke go vozis so benzin i ulje samo,kakvo rele kakov akomulator.
so zdravje da si go vozis
ja bi rekol se e kako ke ti se pogodi
za bilo koj akumulator smrt e zimata i sto ako e gillera... akumulator e taka???

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
dada.tuka si u pravo.ama nisto loso i na kurbla da si go palis.ja imav Jog i cel zivot na kurbla go palev

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Кинеско не би земал...Нема шанси...Затоа и имам Априлиа веќе 2 години:vozbud:
И тоа на ново ми ја купи татко ми кога завршив 6-то одд:vozbud:

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
dada.tuka si u pravo.ama nisto loso i na kurbla da si go palis.ja imav Jog i cel zivot na kurbla go palev
nema problem , bujrum zapali 125 ili jace na kurbla :D malku e tesko
go palev 1 mesec taka i sega sum so 2 para iskinati patiki i nabildana noga
ova go kazuvam sporedbeno so 3 razlicni kineski 50cc (keeway,baotian i lingben) i edno peugeot speedfight 1

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
ova go kazuvam sporedbeno so 3 razlicni kineski 50cc (keeway,baotian i lingben) i edno peugeot speedfight 1
Ајде бе.... 125-ката моја не палеше електронски па ја палев на курбла 3 години (тој што ја зеде уште ја пали така). Се кинеле патики како ми не. Да земиш 4-тактен 600 кубици, или 2 тактен 500... да видиш како се пали, потпираш на ногара, се качуваш цел на курбла (не слегува никако) и рипаш со надеж дека курблата ке слези. И можи да направи туф-туф-туф 2-3 пати и да незапали. Е тогаш се билдаат мускули а не вие со 125....

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
a taa 125 sho si ja palel na kurbla skuter li bese ili brzinska???

Kajgana Shop

На врв Bottom