Килограмите и врската

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
глеам повеќето имаат проблем со вишокот килограми...кај мене е обратно,ослабев.И незнам како да качам 5 кила плус...А ми смета да сум ептен слаба
И јас го имам истиот проблем, треба да качам некои 5-6 кила, пробав се и сешто и никакви резултати немам.
Пред некое време бев многу искомплексирана поради ова, ама со тек на време се прифатив себеси таква каква што сум и не се замарам многу,Битно ми е што сум здрава, што моето слабеење не е поврзано со некој здравствен проблем.
--- надополнето: 28 јули 2012 во 12:19 ---
Инаку, не ми пречат вишокот килограми кај мажите, ама сепак повеке ме привлекуваат слабички

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
И јас го имам истиот проблем, треба да качам некои 5-6 кила, пробав се и сешто и никакви резултати немам.
Пред некое време бев многу искомплексирана поради ова, ама со тек на време се прифатив себеси таква каква што сум и не се замарам многу,Битно ми е што сум здрава, што моето слабеење не е поврзано со некој здравствен проблем.
Инаку, не ми пречат вишокот килограми кај мажите, ама сепак повеке ме привлекуваат слабички
Со години го имав овој проблем и кога добив екстра кг, сфатив колкава предност е да си слаба. Затоа уживај си и ич да не ти чуе.

Мене килограмите во врскат ане ми значат многу. Уствари никогаш не биле тема, ни проблем, ни предност...

Лав стори:
-Dragi, jesam li debela?
-Nisi, prasice :))))

:love:

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Во тек на мојата 5 и пол годишна врска ја накачив тежината од 55 на 60 кг, најмногу поради промена на животните навики. Пред врска воопшто цели 7 години не конзумирав бел леб и никакви бели пецива (ниту кифлички, ниту пица, ма ништо од тоа). Е сеа во врска се знае некогаш ќе излезеш на пица, некогаш на сендвич, па ај од еднаш ништо нема и така почнав одново да јадам леб и нормално ја поткачив тежината, но тоа не е нешто претерано, сеа да се изобличам и да не личам на себе.
Познавам луѓе кои во долги врски се запуштаат ама во буквална смисла, качуваат и по 20 кг, не знам зошто, најверојатно се опуштаат и ја сфаќаат врската како здраво за готово.

Ми се нема случено да ми се качува дечко ми на глава поради килажата, често сум свесна ако качам некој килограм плус и се обидувам да се доведам во нормала, а и мајка ми е дома да ме потсети дека сум се поправила во случај јас да не сум забележала;)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Bez sex ke imas plus kilo dve ekstra ako jades ko vol. Neznam za tebe ama jas gubam 3-5% od mojata tezena koga idam na odmor so devojka i koga apla preteruvame so sex.
Без секс нема задоволство, а џабе ти се друго, ако ен си задоволен!

P

puppete dolly

Гостин
Пробај со витамини од пивски квасец,oд amos vital се,германски.Ете единствено нив кога ги пиев забележав зголемен апетит.Еднаш ми се случи пред 4 години на лето,во 2 месеци да ослабам 10 кила,од 50 на 40 слегов.Препреслаба бев.По цел ден пиев само кафиња и цигари пушев многу на нервна база.Сеуште пушам,ми го намалуваат апетитот,ама ајде...

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Пробај со витамини од пивски квасец,oд amos vital се,германски.Ете единствено нив кога ги пиев забележав зголемен апетит.Еднаш ми се случи пред 4 години на лето,во 2 месеци да ослабам 10 кила,од 50 на 40 слегов.Препреслаба бев.По цел ден пиев само кафиња и цигари пушев многу на нервна база.Сеуште пушам,ми го намалуваат апетитот,ама ајде...
Пробав, тие јас што ги пиев беа сврзани со железо, ги пиев во текот на втората бременост и од нив почнаа да ми се ствараат камчиња во бубрезите, сега несмеам никакви витамини да земам во форма на таблети, а пивскиот квасец воопшто не делуваше на мене, апетитот ми е и онака добар, си јадам нормално...
Можно е и пушењето да игра некоја улога, ама не планирам да ги откажам цигарите, убаво ми е и вака слаба.

P

puppete dolly

Гостин
Пробав, тие јас што ги пиев беа сврзани со железо, ги пиев во текот на втората бременост и од нив почнаа да ми се ствараат камчиња во бубрезите, сега несмеам никакви витамини да земам во форма на таблети, а пивскиот квасец воопшто не делуваше на мене, апетитот ми е и онака добар, си јадам нормално...
Можно е и пушењето да игра некоја улога, ама не планирам да ги откажам цигарите, убаво ми е и вака слаба.
Абе знаеш како,и мене ми е убаво што сум слаба кога ќе ми текни колку мака мачат да скинат некој килограм и неможат да си најдат облека,а па од друга страна ми фали задникот што го имав пред да ослабам...Градите не ми се нешто посебно али стварно ми фали задникот...хахах..Не би ми сметале 5 кила плус...:)

O

Orion.

Гостин
Абе знаеш како,и мене ми е убаво што сум слаба кога ќе ми текни колку мака мачат да скинат некој килограм и неможат да си најдат облека,а па од друга страна ми фали задникот што го имав пред да ослабам...Градите не ми се нешто посебно али стварно ми фали задникот...хахах..Не би ми сметале 5 кила плус...:)
Почни да вежбаш, има вежби специјални за глутеусот - задникот

Член од
26 јуни 2012
Мислења
131
Поени од реакции
105
Јас сум слабичка и дечко ми многу сака да се здебелам. Ама неможам, јадам се што ќе посакам, таков ми е метаболизмот. Мене ми е убаво и вака, ако му е ок-супер, ако не немора да биде со мене, никој не го тера со сила.

Член од
5 јуни 2012
Мислења
41
Поени од реакции
22
Ако двајца навистина се сакаат килограмите не би требало да бидат никаков проблем за врската. Ако дечкото/девојката те сака само поради изглед, тоа не е љубов. Изгледот е минлива работа, карактерот не се менува. Пример ако двајца се во врска долго време и некој од нив доживее сообраќајка и му се нагрди лицето со лузна - што треба да раскинат ??? Глупо е ... Сепак не би требало толку да се опуштат во врската па да се запуштат ... Едноставно треба самите дечко/ девојка да си имаат малце усул т.е и понатаму да се средуваат и да си се пазат за себе ... Животот не е фати дечко па јади колку сакаш ... Се умерено :)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Јас сум слабичка и дечко ми многу сака да се здебелам. Ама неможам, јадам се што ќе посакам, таков ми е метаболизмот. Мене ми е убаво и вака, ако му е ок-супер, ако не немора да биде со мене, никој не го тера со сила.
Ова го пиша само за да ги нервираш сите останати девојки што те читаат, така?

Член од
6 август 2012
Мислења
123
Поени од реакции
39
Дали ви се случило некогаш партнерот да ви префрли за вашата тежина?
Доколку ви префрлил каква била вашата реакција за истото?
Зошто еден од партнерите или најчесто двајцата се запустуваат во долги врски? На што се должи тоа?

Дали е во ред кога партнерот/партнерката ќе се заобли повеќе од вообичаено да биде утешуван/а со зборовите дека супер изгледа иако е свесен/а дека неговата/нејзината тежина излага од границите на нормалното?

Кога вашиот партнер би се запустил, односно не би внимавал на себе како ќе му посочите да почне повторно да се грижи за себе, како на почетокот од врската?
Da no ne mi bilo griza jas sama si zapocnuvam so zdrava ishrana znaci koga jas sum podgotvena,a ako nego ne mu se dopaga kilazata........ toa e veke sramota stanuva zbor za covek koj nema milost,dolgite vrski kogas togas bolka nanesuvaat zatoa .........
seksilissne se zamaraj so nepotrebni raboti vistinskiot/vistinskata
umee da saka i ne znae da povreduva

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
Доколку ви префрлил каква била вашата реакција за истото?
шо ке префрле ко и самата знае дека под голем камен леже голем "смок ". :icon_mrgr:
никојпат не бил "фактор за реакција "....барем не у мојте врски

[/quote]Кога вашиот партнер би се запустил, односно не би внимавал на себе како ќе му посочите да почне повторно да се грижи за себе, како на почетокот од врската?[/quote]

малку повеке јадеме у последно време ко сме заедно (изгледа ного и трошаме ) па и се појави малку висок на килограми ,порасна малку стомачето(малку не ного ) и ного ми се аресе ,по секси ми е ,си го сакам ного и редовно му "посветувам внимание " .малку промена со килажа кај некои и добро стое,не ми прече

S

Stef Bachatero

Гостин
Последната врска од 90 кг на 115.Но сега се вратив на 95 планирам пак да бидам 110 до зима :)

Kajgana Shop

На врв Bottom