- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 9.265
- Поени од реакции
- 5.045
Па да , али прочитав 2000 глупости на темава па решив да застанам у одбрана на келнерите/ките пошо ми се лоши од распрдени створења шо цел живот се навикнати на мазење и се им сметаНикој нема право да се однесува кон никого како стока. Но, во темава дискутираме за келнерите кои се однесуваат како стока, нели?
Tогаш, нека се потрудат и мене да не ми го усеруваат денот, затоа што во кафич/кафана одам да се олабавам, а не да се напнам поради некој серко на кој му бил посран денот.
Не ме интересираат нивните приватни проблеми. Како што ни клиентите со кои што работам не ги интересира какви приватни проблеми имам јас. Услугата мора да е беспрекорна. Штом си дошол на работа, приватните проблеми остави си ги дома. Кога ќе дојдам на работа, без разлика колку ми бил посран денот, никогаш не сум си дозволил да им го посерам денот и на моите вработени, или недај боже на клиентите.
е сега одиш да се олабавиш во кафич - тука сметам дека сите се согласуваме
Ама дали ке ти смени нешто у расположени доколку келнерот не ти се насмее или не ти направи 2 збора муабет или не те служи (у 90% од случаите не те служи зашто има 2000 други нарачки ...тие 10% кај шо глуми курназ кој го ЕБЕ и ја би го хејтал) Има фаци што нејкат келнерот уопште да ги погледне а не пак да им збори зашто се сметаат дека се паднати од друга планета и дека се т.н божества.
+сметам дека не е фер да се споредуваш ти (како газда) и односот на твоите клиенти спрема тебе и односот на клиентите спрема келнерот =)
Прво зашто у твојот случај ти го зимаш поголемиот дел од колачот , а во неговиот - тој ги зима трошките ) (ако останат)