Квиз за Бугарите, прашања и одговори!

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Во која година е пишувано? Оти ако е пред 1935 г. се однесува и на тебе.
Немој да се сепарираш од општобугарскиот етники супстрат. Првите етнички Македонци се појавуваат по долгогодишно освестување околу 1935г. Плус-минус 1 година.

Пред 1934 г. нема сведоштва за постоење на етнички Македоци.
Ако знаеш некој, презентирај го. Баба кажала, дедо потврдил не се бројат.
:pos::pos::pos:

Врти-сучи, дебилштината ќе трола со денови и месеци како сме биле демек од Тито и 1944-45, па после од 1935, па од 1903, па наназад уште, и се' така до недоглед...
"Бугарска работа"

Книгата е издание од 1963 година.

И јас и сите етнички Македонци немаат ништо заедничко со ТУРКО-МОНГОЛСКИОТ Бугарски народ чие име и наследство си го имате вие.

Подфорумов за Историја на Кајгана врие од сведоштва за постоење на етнички Македонци многу пред твоите влажни бугарски соништа.

Од немане на извори дојде до таму за сигурен извор да прогласуваш реченица од "вежба" (excercise).

Совршен пример за средно-статистички македонски историчар.
Можам да те закопам со извори, од кои 90% се ваши-БУГАРСКИ, ама на тебе и на сличните на тебе овде тоа не им одговара во агендата па се правите удрени со мокра чорапа.

Тука завршува можноста за оф-топик тролање.
Во следниот пост ќе ви поставам ново прашање.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
:pos::pos::pos:

Подфорумов за Историја на Кајгана врие од сведоштва за постоење на етнички Македонци многу пред твоите влажни бугарски соништа.
.
Покажи барем едно сведоштво пред 1934 г. за некој освестен етнички Македонец.
Баби и дедовци не ги броиме..

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Имаш посебна тема баш за ова, како се декларирале самите Македонците наспроти тоа како ги опишувале странските пропаганди.

Најверојатно мислиш помина доволно време да можеш повторно да ги пласираш своите пропаганди небаре лицитираме со години.

Ајде порасни веќе еднаш и пробај нешто реално да постигнеш во животот настрана од ваквите „договори на дело“.

Твојот имбецилен обид да се дефокусира темава која на многу ироничен начин ја депласира вашата пропаганда, завршува тука!

Јас како визионер, обожавам да отварам безвременски теми кои секогаш ќе ви стојат на располање, затоа и не можеш да се правиш луд кога имаш веќе тема со наслов:

Како се нарекувале Македонците наспроти пропагандните тврдења!?

http://forum.kajgana.com/threads/Ка...донците-наспроти-пропагандните-тврдења.43869/

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Веќе ви најавив дека сте надвор од темата.
Пулевски, Гологанов, Гоце, Мисирков, Чуповски... и иљадници други.
Ама немам никаква потреба да му се докажувам на глупав национал-шовинист како тебе.

Значи да продолжиме според темата.

Следното прашање за присутните, или било кои други Бугари по светов што сакаат да учествуваат е следното:

ОД КОЈ ВЕСНИК Е ОВАА СТАТИЈА И ШТО СЕ КАЖУВА ВО НЕА..?

:rolleyes:

spas72

Oficial
Член од
13 мај 2008
Мислења
280
Поени од реакции
47
Ченто, заборави го царот Самуил и него да пишеш античен Македонец или он е Татарин?!

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Весникот не го знам кој е. За прв пат го гледам овој текст. Сите ги знаеме херојствата на Александар Македонски. Каква врска има текстот со тебе?

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Весникот не го знам кој е. За прв пат го гледам овој текст. Сите ги знаеме херојствата на Александар Македонски. Каква врска има текстот со тебе?
Епа тогаш трај и остави им простор на другите Бугарчиња да се обидат да одговорат, се разбира откако убаво ќе ја прочитаат статијата во целост.

Нема друга Македонија и Македонци во етничка-национална смисла во светот, а јас сум Македонец. Ете каква врска има со мене.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.616
Поени од реакции
711
Веќе ви најавив дека сте надвор од темата.
Пулевски, Гологанов, Гоце, Мисирков, Чуповски... и иљадници други.
Ама немам никаква потреба да му се докажувам на ефтин национал-шовинист како тебе.

Значи да продолжиме според темата.

Следното прашање за присутните, или било кои други Бугари по светов што сакаат да учествуваат е следното:

ОД КОЈ ВЕСНИК Е ОВАА СТАТИЈА И ШТО СЕ КАЖУВА ВО НЕА..?

:rolleyes:
Весникот не го знам кој е, а статијата в'зхвалјава Античка Македонија, која како што се гледа од географската опис е денешна Северна Грција.

Член од
11 јуни 2012
Мислења
34
Поени од реакции
2
Епа тогаш трај и остави им простор на другите Бугарчиња да се обидат да одговорат, се разбира откако убаво ќе ја прочитаат статијата во целост.

Нема друга Македонија и Македонци во етничка-национална смисла во светот, а јас сум Македонец. Ете каква врска има со мене.
Когато ти отговорим, ни тријат мненијата, с теб не може да се спори, все едно да спориш с'с стена.

Едит од модератор
Темата има јасен наслов, прочитај го и води се според него ако сакаш да учествуваш.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
никој бе вас не ве мрази, ама иритира вашето нон-стоп верглање против Македонците и тоа на македонски форум.барем во западна бугарија денешните бугари треба да го прифатат фактот дека или се по потекло Македонци, или пак дека се дојденци од татарските земји, трето нема:)
наместо да си поќутите, вие "гордо" крадете дали крадете историја, на крај на краевите, од историја не се живее и јас лично најмногу би сакал сите држави да ја закопаат и да се продолжи животот гледајќи во иднината.ама.....

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.616
Поени од реакции
711
денешните бугари треба да го прифатат фактот дека или се по потекло Македонци, или пак дека се дојденци од татарските земји, трето нема:)
Дојденци, от пред 13 векове? Се уште ли веруваш во постоењето на чисти раси? Можеби си македоноид? Оној кој верува во чистите раси уби повеке од 60 милиони луѓе.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
дали од пред 13 години или пред 13 векови (не навлегувам во тоа мада и тоа е дискутабилно), вие сте дојденци и ако веќе не ги почитувате постарите, барем не им ја крадете и присвојувате историјата:) и не, не сум никаков поборник на чисти раси, напротив, верувам дека не постои такво нешто никаде на земјината топка.мене ми изгледа дека баш вие бугарите тоа го пропагирате, секој еден жител на балканов, вие го "претворате" во бугарин.ало, бугари не се народ, туку склоп од многу народи, Македонци, Тракијци, дел од Срби, дел од Романци. дел од Турци и т.н. :)

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Тука сме сведоци како Ченто ги уништува Бугарите. Брише постови и мисли дека уништил нешто. Во пост 445 му имав одговорено за сите личности, тој избришал и оставил само делот во кој кажувам дека него знам кој е весникот. Во статијата не видов ништо етничко македонско.

Ако нема бришење, сите манипулации од темата ќе ги демантираме до 2 дена.
Зошто би сакал некој да верува во непостоечкото?

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Тука сме сведоци како Ченто ги уништува Бугарите. Брише постови и мисли дека уништил нешто. Во пост 445 му имав одговорено за сите личности, тој избришал и оставил само делот во кој кажувам дека него знам кој е весникот. Во статијата не видов ништо етничко македонско.

Ако нема бришење, сите манипулации од темата ќе ги демантираме до 2 дена.
Зошто би сакал некој да верува во непостоечкото?
Себезалажувањето нема да ти помогне. Никогаш и за ништо ти немаш одговорено. Туку кога ќе те заплескаме по темите бегаш како попарен на неколку месеци ладење.

Филип и Александар се МАКЕДОНСКИ и ничии други.

Прашањето е веќе поставено и ти си го даде својот одговор, кој ти стои тука.

Последен пат кажувам и за тебе и за сите што сакаат да учествуваат тука:

Темата има ЈАСЕН НАСЛОВ.

Или придржувајте на тоа, или заборавете на учеството тука.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Пак се обидуваш да лажеш. Ме нема со месеци оти што и да напишам ми се брише. Нема тема каде да успеел некој да докаже противното на тоа што го тврдам јас. Сега сум решен да се правам на мазохиста и да ви ги рушам пропагандите до крај.

По темата - Ако се радуваш на тоа што Бугарите пишувале за Александар, можам да ти помогнам со барем 40-50 статии.

На секаде ја размавнувате првата реченица, ама секогаш ја пропуштате втората.

Kajgana Shop

На врв Bottom