Квизовите по телевизиите ... добри или лоши?

Член од
8 мај 2006
Мислења
358
Поени од реакции
11
Da napravat kviz so znaenje pa da imat lugeto nekoja sansa, vaka ova e cista izmama. na kogo sakat mu davat po nekoj dinar kolku da ne se posomnevat lugeto, a drugite gi derat so visokite ceni na povikot.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Ненормална работа!
Кешоловец бе! Да погодуваш презиме, а не знаеш дали презимето завршува на ВСКИ или СКИ. Треба да си мутав за да се јавуваш и да погодуваш, а знаеш дека секогаш може да кажат дека одговорот не е точен, за на крај да кажат дека точен одговор е некое сосема десетто презиме кое не било кажано во текот на квизот. Фала богу што не треба да ја слушаш водителката да го дрви цело време, да зборува само таа, туку се јавуваат почесто гледачи.

Happy Hour:pop: Една вечер се прибрав дома и демек да гледам телевизија и гледам една типка се дере, дрнда, си прај сама муабет. Ај си реков да видам што е квизов. И гледам, и гледам, и гледам, и гледам. Никаде јавување и не ми беше јасно што е. Па уште си седев и гледав до крај како ненормална, за на крај да вклучат гледач и да му дадат награда. Да вртиш цела вечер (2 часа чинам трае квизот) и да се надеваш дека токму ти ќе бидеш избран, треба да си ненормален.
А тие водителките не знаат што да зборуваат толку време, за греота. Или смешни се што ќе почнат една реченица, застанува, се мисли, не знае што да каже понатаму и ќе стресе глупост.
Два пати го гледав, еднаш кога не знаев за што се работи, а вториот пат со Еко и Дивајн за сеир. Овој квиз е само за сеир да им фаќаш на водителките.

Ама народов се мами и секогаш ќе се мами. Замислете едно семејство кое е во криза и си гледа квиз. Гледа некои 10000 денари дека даваат, па ќе вртат со надеж дека ќе ги добијат тие пари со кои ќе ја платат сметката и ќе закрпат некое дупче.
А такви квизови секогаш ќе има.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Абе луѓе, ќутете, па Кешоловец е поучен квиз!
Еднаш го фатив, и стоеше С_______ки:lud: , и се јавува баба од 80 години, затупуе таму некое презиме, водителкава се, чуди, се чуди, и вика- Па луѓе, ова е ПОУЧЕН КВИЗ!!!!! ЈАС ОВИЕ ПРЕЗИМИЊА ПРВПАТ ВО ЖИВОТОТ ГИ СЛУШАМ!!!! Ми идеше да им отидам таму покољ да им напраам. Будалаштини.:nenene:

Член од
9 јуни 2006
Мислења
62
Поени од реакции
3
pred izvesno vreme istiot "problem" go elaborirav na svojot blog,no ne rodi so plod,pa da se nadovrzam ako mozeme nesto site zaedno da storime.Fenomenot na legalno mediumsko ograbuvanje e najzastapen vo zemji so ekonomski, socijalni i intelektualni parametri na naselenieto kako sto se nasive.Na mamecot se nafaka eden sloj na luge koj prednaci(maloletni lica i penzioneri)a se so edinstvena namera da se zaraboti nesto.Tie za nagrada od 1000 denari se vo sostojba po deset pati da vrtat(a obicno tolku bilo potrebno za da voopsto se vospostavi kontakt),nesto sto navistina nema nikakva zdrava logika.Baska sto imeto na institucijata KVIZ edavalvirana.
Zatoa,site zaedno(vo stilot na mitinzite od pol.partii)so masoven odziv komentirajki vo temava,a toa ke bide nas glas,mu predocime na sovetot za radio difuzija i drugite nadlezni institucii da zapre ova ponizuvacko ograbuvanje.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Ај да се некои квизови тие Кешоловец и Happy Hour од кои можеш да научиш нешто, ајде де. Ама која им е целта од ваквите квизови? Само пари да земат од народот и ништо повеќе.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Кога веќе кажувате по некоја смешна ситуација, да се надоврзам со една слична што ме одзема од смеење на цела мака.
Си зборува типкава на Happy Hour, си зборува, си зборува, чат- пат ќе ја фати косата, ќе заќути, ќе се изгуби, па пак се враќа и се исто по ред. Но наредниот пат кога стигна до косата прстите и се заплеткаа и неможеше да си ги тргне! Продолжи да зборува и онака се мачи да ги тргне, отплеткува, врти, си помага со другата рака ... абре цела се искуба! Воздух неможев да си земам од смеење, помрдната работа немам видено!:pos2:
А муабетите им се катастрофа. Ај што не се за пред камера девојкиве, туку и незнаат да зборуваат. Незнам само зошто толку се паничат и се бунат на сред муабет, па се правдаат демек возбудени од сумата што нив убаво би им дошла:tapp:.
Некогаш само за сеир го оставам квизот за да ги гледам и пратам како се др*аат на сред муабет ... еднаш возбуденава водителка (не таа со очите скопје-матка, туку другата со дебел газ) врти муабети околу 12-те илјади кои беа моментално, и глупача една вика: еве тоа се навистина 12 илјади, денари кои чинат 200 евра!!! (уз дерење нормално)
12 илјади денари кои чинат 200 евра бе, леее:nesvest: :nesvest: :nesvest: :pos2:

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
za nikade se nasive kvizovi..na hrvatskata televizija ima najdobri..gi obozavam :Najslabija karika i Milionas

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
абе овие шо се со вртење преку мобилни се сите катастрофа! Или па погоди го презимето а ти дава една буква :raz: Зарем не е тоа малку глупо и децки? Само Милионер поштувам иако знам дека е ујраден квизот али па и добар е за наши граници!

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
dars напиша:
pred izvesno vreme istiot "problem" go elaborirav na svojot blog,no ne rodi so plod,pa da se nadovrzam ako mozeme nesto site zaedno da storime.Fenomenot na legalno mediumsko ograbuvanje e najzastapen vo zemji so ekonomski, socijalni i intelektualni parametri na naselenieto kako sto se nasive.Na mamecot se nafaka eden sloj na luge koj prednaci(maloletni lica i penzioneri)a se so edinstvena namera da se zaraboti nesto.Tie za nagrada od 1000 denari se vo sostojba po deset pati da vrtat(a obicno tolku bilo potrebno za da voopsto se vospostavi kontakt),nesto sto navistina nema nikakva zdrava logika.Baska sto imeto na institucijata KVIZ edavalvirana.
Zatoa,site zaedno(vo stilot na mitinzite od pol.partii)so masoven odziv komentirajki vo temava,a toa ke bide nas glas,mu predocime na sovetot za radio difuzija i drugite nadlezni institucii da zapre ova ponizuvacko ograbuvanje.
.... а единствените кои заработуваат се баш ТВ-иите и нормално МТНЕТ,Мобимак и Космофон...изгледа тоа уште не му е јасно на овој „кутар„ затупавен народ.

- најчесто кога ќе опадне вртењето на телефоните во текот на емисијата, се јавуваат вработените во телевизијата од другата страна на студиото, трескаат глупости на поставеното прашање кое е ептен лесно ( тамам дошол на ред па не го знае одговорот :pos2: ) и оние крештави девојчиња демек додаваат уште некоја илјадарка на лесното прашање...стимул невиден, се живо легнува на телефон.
- онаа патрдија на Сител...поголема глупост не може да излезе на сметка на народецот ни наш малку повеќе :lud: .
Во текот на само една емисија од самиот почеток, водна е евиденција на секоја кажана комбинација од презимиња.....при крајот некаде ( демек за среќа ) погодуваат:lud: ...а замислете истото тоа презиме е кажано дури 3 пати во текот на емисијата.

- на Сител имаше и пред некое време некој сличен квиз со пакети награди од Подравка мислам беа....99% од истиот спонзор беа доделени на луѓе кои се јавуваа од дома-фамилија на вработените:) .Идентификаторот ти е ептен јака машина:pos2: .Познавам некои кои ги наполнија домовите со цел магацин на апарати за домаќинството....тек-тук некоја очајна домаќинка после илјадници пати вртење ќе „добиеше„ некоја престилка или сервис за кафе.

Жално но вистинито.

Член од
18 јули 2006
Мислења
118
Поени од реакции
1
Vo posledno vreme kvizovive ni se mnogu debilni, katastrofalni, i duri ne se ni za deca

Член од
10 август 2006
Мислења
178
Поени од реакции
2
mene mi tekinja pred edo 5-6 godini imase eden bed kviz na sitel i imase da se pogodi zbor od 6 bukvi koj pocinja na K.i tipacov kazuenje u eter so cel pamet
KURTON i dobi nagrada ne mi se veruese so gledav.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.405
Поени од реакции
5.962
Ух квизовиве колку се дебилни.
Овој со презимето е најкатастрофа. А тој Happy Hour типката 2 саати сама си прави муабет и не знае шо да каже истата реченица минимум по 20 пати ја повторува.
Од квизови признавам само на Хрватската телевизија Милионерот.
Тарик има душа, скроен е за водител, а не како овие нашиве се дерат како ненормални од "многу возбуда"! :tapp:

Член од
30 јануари 2006
Мислења
137
Поени од реакции
0
Abe jas da vi kazam ic ne se zamaram so tie kvizovite. Moite doma cat pat gledat i jas so niv, ama retko. Inace ednas im teknalo da zvonat na toj happy hour, na pocetokot toa i zvonele zvonele ama ne videle deka ke gi kosta po 30 den od vrtenje, oni mislele eftino e. I ide smetkata duplo pogolema od obicno i na mene kaj si vrtel tolku, pak na mobilen, kako ne ti e sram, za so ti kupivme mobilen.... i jas da vidam bas dali navisitna e taka, ko sto velat, koga gledam deka ima vrteno na privaten broj i go pise brojot i koga im objasniv sto e rabotata, od togas ne go gledat kvizot a ne pa da vrtat. :)
A toj kvizot so preziminjata nema veza... jas ke ti kazam aj pogodi go toa prezime K________v, ti ke kazes edno mozebi jas i na toa sum mislel ama zaso da go pogodes ke ti kazam ne e taka i se dodeka sakam ke te ebavam taka. Neka go precizirat malku prezimeto, a narodot si bara zanimacija da vi kazam, ne deka ne gi sakat parite ama tie sto se posiromasi znaat deka nema sansi da dobijat i ne ni vrtat, vrtat tie sto imat so sto da ja platat potoa smetkata.
A toj vtoriot Happy hour, takov imase i na bugarskata telivizija, i jas go gledav cat pat i si velev, tie bugarite navistina li se glupi ili lazat narodot, i tamu po dva casa taa tipkata se glupirase, i koga pred mesec dva, gledam i na a1 i si vikam aman be i do tuka dojde, znaci ne bile samo bugarite tolku prosti. :toe:

А

Адриано

Гостин
lol toa kvizot na A1 ne da go mrazam.i4 da ne praam muabet za dosadnite voditelki so samo treskaat zemete mi gi parite zemete mi gi parite!!!!
da mozam zimi se ke im otidam srede emisija ke gi natepam :tapp:

BoYd

женско сум
Член од
1 февруари 2007
Мислења
707
Поени од реакции
4
Сега последна шема е новиот на канал 5.Нормално дека нема ништо различно од другиве,единствено водителката малку повеќе драматизира.На моменти толку очајно делува...кутрата.А што вика Fortune,за сеир добри се.Трескање глупости до трт.:pos::pos::pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom